مصرف چند فنجان قهوه در روز برای پیشگیری از ناتوانی جسمی مفید است؟

مصرف چند فنجان قهوه در روز برای پیشگیری از ناتوانی جسمی مفید است؟
این پژوهش طولی که طی یک بازه هفتساله انجام پذیرفت، وضعیت سلامتی و عادات مصرف قهوه ۱,۱۶۱ فرد بزرگسال بالای ۵۵ سال را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. معیار سنجش سلامت افراد، «مدل پنج مولفهای رخنمود ضعف فرید» (Fried Frailty Phenotype) بود که شاخصهای کلیدی از جمله سطح خستگی، سرعت راه رفتن، قدرت grip (مشت)، میزان فعالیت بدنی و کاهش وزن ناخواسته را اندازهگیری میکند.
یافتهها حاکی از آن است که آن دسته از شرکتکنندگانی که به صورت روزانه بین دو تا چهار فنجان قهوه مصرف میکردند، در مقایسه با سایرین، عملکرد بهتری در این شاخصها داشتند. این نتایج، یافتههای پیشین در مورد مزایای شناختهشده کافئین، همچون کاهش احساس خستگی، افزایش سطح هوشیاری و بهبود عملکرد عضلات را تقویت میکند.
با این وجود، کارشناسان حوزه سلامت تاکید میکنند که اگرچه قهوه میتواند یک ابزار کمکی قدرتمند باشد، اما هرگز جایگزین یک سبک زندگی فعال و ورزش منظم نخواهد شد. دل استنفورد، متخصص ارشد تغذیه در بنیاد قلب بریتانیا، در این رابطه هشدار میدهد: «اگرچه مصرف متعادل قهوه (دو تا سه فنجان) با کاهش خطر بیماریهای قلبی-عروقی مرتبط است، اما مصرف بیش از چهار تا پنج فنجان در روز، فرد را از حد مجاز مصرف کافئین (۴۰۰ میلیگرم) فراتر میبرد که عوارضی چون افزایش فشار خون، تپش قلب، اضطراب و اختلالات خواب را در پی دارد.»
متخصصان توصیه میکنند برای بهرهمندی از حداکثر فواید، بهتر است از قهوههای ارگانیک و باکیفیت که سرشار از پلیفنولها و عاری از آفتکشها هستند، استفاده شود. علاوه بر قهوه، یک رژیم غذایی غنی از پروتئین (مانند تخممرغ، گوشت بدون چربی و حبوبات)، پلیفنولها (مانند توتها و شکلات تلخ) و همچنین غذاهای تخمیری برای سلامت روده، از دیگر ارکان مهم پیشگیری از ضعف جسمانی محسوب میشوند.
مجله خبری mydtc




