سرور مجازی
اقتصادی

راه سکه از طلا جدا شد / کدام سیگنال نقش دلار را در بازار طلا کمرنگ کرد؟

راه سکه از طلا جدا شد / کدام سیگنال نقش دلار را در بازار طلا کمرنگ کرد؟

به گزارش خبرآنلاین،قیمت طلا و سکه در آخرین هفته اردیبهشت با بازدهی منفی بسته شد، اما این افت بازدهی نسبت به دلار، چندان قابل توجه نبود.

تجارت نیوز در خبری نوشت:در هفته اخیر اونس جهانی طلا با رشد ۵۰ دلاری اثر کاهشی دلار را بر بازارهای داخلی خنثی کرد.

Screenshot 2024-05-17 at 3.44.00 AM

دود اعتراضات صنفی به چشم طلافروشان رفت

در هفته‌های اخیر اعتراض به لازم‌الاجرا شدن سامانه جامع تجارت علاوه بر افت شدید معاملات در بازار طلا به رکود در این بازار دامن زد. در همین راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت در هفته اخیر در قالب بخشنامه‌ای جدید، تسهیلات تازه‌ای برای ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت یا سامانه مودیان در نظر گرفت. نکته مهم این بخشنامه این بود که ثبت موجودی اولیه در سامانه جامع تجارت مربوط به دارایی‌های شخصی یا سرمایه‌ای که در جریان تولید و فروش قرار نگرفته، نمی‌شود؛ بر این اساس نیازی نیست طلافروشان سرمایه (غیر از در گردش خود) را ابراز کنند، بلکه بایستی اطلاعات معاملات را ثبت کنند تا شفافیت در حوزه معاملات طلا بیشتر شود.

با وجود این، باز هم اعتراض طلافروشان ادامه داشت. صنف طلا خواستار حذف کلی اجرای سامانه جامع تجارت‌ هستند و از سوی دیگر بخش دولتی نیز آن را لازم‌الاجرا می‌داند.

پیش بینی قیمت طلا و سکه

کارشناسان اقتصادی برای روزهای پایانی اردیبهشت و هفته ابتدایی خرداد در صورت کاهش قیمت دلار نوسانات محدود کاهشی را پیش‌ بینی می‌کنند.

تحلیلگران بازارهای مالی با اشاره به اثر افزایش اونس در بازار طلای داخلی می‌گویند اگر طلای جهانی نتواند سقف ۲۳۸۰ دلاری را بشکند، در روند اصلاح قرار می‌گیرد و برگشت به منطقه ۲۳۱۲ دلاری نیز برای آن محتمل است. آنها با اشاره به افت آهسته و پیوسته دلار می‌گویند اگر اونس جهانی طلا در روند اصلاح قرار گیرد، برگشت سکه به قیمت ۳۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و طلا به قیمت سه میلیون و ۲۳۰ هزار تومان محتمل است.

گفتنی است اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش افزایش دو دلاری پیدا کرده و با رقم ۲۳۷۸ دلاری در حال معامله است.

قیمت اونس جهانی نقره ۲۹ دلاری شد

اونس جهانی نقره با رقم ۲۹ دلار و ۶۲ سنتی در حال معامله است و یک دلار افزایش یافته است. هر گرم نقره ۹۹۹ در بازار داخلی نیز روی رقم ۵۵ هزار و ۸۴۰ تومانی معامله شد و ۵۰۰ تومان رشد کرد.

راه سکه امامی از بازار طلا جدا شد

فیمت سکه امامی روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت با کاهش ۲۰۰ هزار تومانی بازگشایی شد و روی رقم ۴۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی به کار خود پایان داد. سکه‌ بهار بدون تغییر قیمت، روی رقم ۳۷ میلیون و ۹۹۵ هزار تومانی ایستاد.

شایان ذکر است نیم‌سکه با رقم ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی معامله شد و تغییر قیمت پیدا نکرد. قیمت ربع‌سکه ۱۰۰ هزار تومان گران و در کف کانال ۱۵ میلیون تومانی بسته شد. قیمت سکه گرمی ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان شد و ۱۹۵ هزار تومان رشد کرد.

طلا در روند کاهشی دلار رشد کرد

فیمت طلا در آخرین روز معاملاتی هفته پایانی اردیبهشت، کاهش محدودی پیدا کرد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار با افت ۲۰ هزار تومانی با رقم ۱۴ میلیون و ۵۶۹ هزار تومانی معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با کاهش ۱۰ هزار تومانی روی رقم سه میلیون و ۳۶۴ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۳۱۹ هزار تومان معامله شد.

حباب سکه روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت در تمام قطعات افزایش پیدا کرد. حباب سکه امامی ۶۸ هزار تومان، سکه بهار ۲۲۸ هزار تومان، نیم‌سکه ۱۲۳ هزار تومان، ربع‌سکه ۱۶۲ هزار تومان و سکه گرمی ۲۲۶ هزار تومان رشد داشت.

233217

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا