سرور مجازی
اقتصادی

مدل خاص فروش اعضای بدن در ایران/ مرگ سالانه ۳ هزار نفر در لیست انتظار

به گزارش دیتاسنتر من، سالانه هفت هزار عضو پیوندی خاکسپاری می‌شود چون آشنایان فرد مرگ مغزی راضی به اهدای عضو او نمی‌شوند. برخی دیگر از نیازمندان به بازار خرید و فروش اعضای بدن روی می‌آورند.

سال‌هاست که فروش اعضای بدن در ایران مرسوم است. البته هزینه زیادی هم روی دست خریداران می‌گذارد. اما اگر نیازمندان به پیوند عضو امکان پرداخت هزینه‌ها را نداشته باشند، باید در لیست انتظار پیوند اعضا از افراد دارای مرگ مغزی بمانند.

پیوند عضو از افراد دارای مرگ مغزی در ایران رایگان است اما در لیست انتظار ماندن گاهی جان افراد را می‌گیرد. روزی هفت تا ۱۰ نفر در همین لیست انتظار جان خود را از دست می‌دهند.

مرگ سالانه ۳ هزار نفر در لیست انتظار پیوند اعضا

امید قبادی، قائم مقام انجمن اهدای اعضای بدن به دیتاسنتر من می‌گوید: «با وجود پیشرفت اهدای عضو در ایران، هنوز هر دو تا سه ساعت، یک بیمار در لیست انتظار پیوند اعضا جان خود را از دست می‌دهد. به این دلیل که عضو مناسب پیوندی به آنها نمی‌رسد. یعنی روزی هفت تا ۱۰ نفر و در سال حدود سه هزار نفر.»

این در حالی است که به گفته او سالانه در ایران پنج تا هشت هزار نفر با مرگ مغزی فوت می‌کنند.

قائم مقام انجمن اهدای عضو ایرانیان می‌گوید: «از این میان سه هزار نفر از آنها امکان پیوند عضو دارند ولی حدود هزار نفر به اهدای عضو رضایت دارند.» به عبارتی دو سوم از افراد راضی به اهدای عضو نمی‌شوند.

قبادی با بیان اینکه هر فرد مرگ مغزی می‌تواند هشت عضو اهدا کند، می‌گوید: «این وضعیت باعث می‌شود سالانه هفت هزار عضو پیوندی خاکسپاری شود. حدود سه هزار نفر می‌توانستند با این اعضا به زندگی خود ادامه دهند.»

ایران؛ رتبه اول اهدای عضو در آسیا

قائم مقام انجمن اهدای عضو ایرانیان می‌گوید ایران رتبه اول اهدای عضو را در بین کشورهای آسیایی دارد.

او درباره شاخص اهدای عضو ایرانیان می‌گوید: «در سال ۷۹ شاخص اهدای عضو ۲/. بود. قبل از کرونا و در سال ۹۸ شاخص اهدای عضو ۷۰ برابر شد و به ۱۴٫۳ رسید.»

قبادی ادامه می‌دهد: «در سال ۹۹ اهدای عضو ۵۰ درصد کاهش یافت. در سال ۱۴۰۰ و با بهتر شدن وضعیت کرونایی کشور شاخص اهدای عضو به حدود ۱۱ رسید.»

فروش اعضای بدن، به مدل ایرانی مشهور است

او درباره پیوند عضو از فرد زنده نیز می‌گوید: «پیوند عضو کامل تنها در مورد کلیه صادق است. البته پیوند بخشی از عضو شدنی است. مانند کبد و ریه.»

قبادی درباره فروش اعضای بدن در ایران می‌گوید: «اینکه پولی بین گیرنده و اهداکننده رد و بدل شود، تنها در ایران و یکی دو کشور دیگر صورت می‌گیرد. اتفاقا اسم آن هم مدل ایرانی است.»

در برخی از آگهی‌های فروش اعضای بدن، دیده می‌شود که افراد قلب خود را برای فروش آگهی کرده‌اند. قبادی اما می‌گوید: «مردم به جز کلیه که می‌توان به طور کامل از فرد زنده اهدا کرد، فروش سایر اعضای بدن را باور نکنند و بدانند که کلاهبرداری است.»

البته آنطور که او می‌گوید فروش کلیه هم تحت نظارت دولت انجام می‌شود. بر این اساس حتی اگر فروشنده و خریدار هم به توافق برسند وزارت بهداشت تعیین می‌کند که عضو فروخته شده به چه کسی برسد.»

ممنوعیت شرعی پیوند اعضا از افراد دارای مرگ مغزی از سال ۶۸ برداشته شد. حدود ۹ سال بعد مجلس قانون آن را تصویب کرد و در سال ۸۱ نیز آیین‌نامه هیأت دولت درباره آن تصویب شد.

قائم مقام انجمن اهدای عضو ایرانیان به دیتاسنتر من می‌گوید: «اهدای عضو از افراد دارای مرگ مغزی در سال ۸۲ به صورت رسمی در ایران آغاز شد.»

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا