سرور مجازی
اقتصادی

قیمت برنج ایرانی نصف شد/ توضیح یک مقام صنفی درباره قیمت برنج در بازار

قیمت برنج ایرانی نصف شد/ توضیح یک مقام صنفی درباره قیمت برنج در بازار

به گزارش خبرگزارش خبرآنلاین، مسیح کشاورز افزود: سال گذشته بخش خصوصی با حمایت دولت وارد بازار برنج ایرانی شد و حجم بالایی از محصول که به دلیل نبود تقاضا در انبار شالیکاران و تولیدکنندگان انباشته شده بود را خریداری و با قیمت مناسب در بازار عرضه کرد.

کشاورز با بیان اینکه سال ۱۴۰۱، قیمت برنج ایرانی با رشد ۳۰۰ درصدی از مرز ۱۵۰ هزار تومان گذر کرد، ادامه‌داد: جهش قیمت موجب کاهش تقاضا و انباشت محصول شد و بیم آن می‌رفت که حجم قابل توجهی برنج از بین رفته و کشاورزان و تولیدکنندگان خسارت سنگینی متحمل شوند.

این مقام صنفی بیان‌داشت: در چنین شرایطی انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران به پیشنهاد دولت و با حذف حلقه‌های واسطه‌گری، محصول برنج را مستقیم از تولیدکننده خریداری و به بازار عرضه کرد.

وی تصریح‌کرد: در حالی که پیش‌بینی می‌شد در سال ۱۴۰۲ قیمت برنج ایرانی افزایش یابد تا کیلویی ۸۰ هزار تومان کاهش یافت.

کشاورز با تاکید بر اینکه بخش خصوصی با قبول ریسک بالای اجرای طرحی که هیچ پیشینه‌ای نداشت و آینده آن نیز مبهم بود، سرمایه خود را به خطر انداخت، تاکید کرد: اعضای انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران با نگاه ملی و حمایت از تولید داخلی خطر کرده و این طرح را اجرا کردند که با موفقیت اجرا شد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران با تاکید بر اینکه در پایان سال گذشته و پیش از شروع فصل جدید کشت برنج، از ادامه این طرح جلوگیری شد، افزود: اگر این اتفاق فقط برای اندک محصول باقی‌مانده سال گذشته بود مشکل‌ساز نمی‌شد، اما افزایش قیمتی که گریبانگیر بازار برنج ایرانی شده است معیار قیمت محصول سال جدید می‌شود و بیم آن می‌رود، قیمت برنج ایرانی دوباره افزایش یابد.

وی ادامه‌داد: در صورت افزایش بی منطق قیمت برنج در بازار، به‌طور قطع شاهد بازگشت رکود به بازار این محصول بوده و تقاضا برای خرید برنج بیشتر می‌شود.

کشاورز گفت: سال گذشته با حمایت از طرح خرید برنج ایرانی با صدور مجوز واردات، بازار برنج متعادل شد و نتیجه آن مدیریت بهینه بازار بود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان برنج ایران با تاکید بر این مهم که برای حفظ تعادل در بازار برنج باید تا پیش از شروع دوره ممنوعیت فصلی ۸۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شود، گفت: در شرایطی که حجم قابل توجهی برنج تولید داخلی باقی نمانده و باید منتظر تولید سال جدید باشیم، کمبود توامان محصول داخلی و خارجی موجب برهم خوردن توازن عرضه و تقاضا شده و مشکلات بازار برنج را تشدید می‌کند.

۲۲۳۲۲۵

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا