اقتصادی

قیمت گوشت کاهش یافت؟/ حراج گوشت در نبود تقاضا

به گزارش دیتاسنتر من، حراج گوشت آخرین ترفند گوشت‌فروشان و قصابان برای آشتی با مشتریان است. گویا پس از آنکه قیمت گوشت به شکل نجومی افزایش یافت خرید این محصول برای بسیاری از اقشار و گروه‌ها از دسترس خارج شد.

آن‌طور که فعالان بازار می‌گویند، طی یک دهه اخیر سرانه مصرف گوشت در ایران نصف شده است. در همین زمینه چندی پیش کوروش جعفریان، متخصص تغذیه به خبرآنلاین اعلام کرد: در پایان سال ۱۴۰۰ سرانه مصرف گوشت در ایران به شش کیلوگرم کاهش یافت. در حالی که در ابتدای سال ۱۳۹۰ این رقم در محدوده ۱۴ تا ۱۵ کیلوگرم بود. یعنی در طول یک دهه مصرف گوشت میان ایرانیان افت حدود ۶۰ درصدی را تجربه کرد.

از سوی دیگر، آخرین گزارش‌های مرکز آمار در این باره از رشد حدود ۵۲ درصدی تولید گوشت ایران در پایان سال ۱۴۰۰ نسبت به سال پیش از آن دارد. محصولی که بارها با ممنوعیت صادراتی هم مواجه شد و حتی در اواخر سال گذشته دام‌های صادراتی روی آب تلف شدند.

گرچه در این مدت میزان عرضه از تقاضا پیشی گرفت، اما قیمت گوشت هیچ‌گاه وارد مدار نزولی نشد تا هر روز تعداد مشتریان کاهش یابد.

قیمت گوشت در بازار چند؟

بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد که نرخ کنونی هر کیلو شقه گوسفندی بین ۱۸۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان، سردست گوسفندی ۲۲۰ هزار تا ۲۵۰ هزار تومان و گوشت مخلوط ۲۰۰ هزار تا ۲۴۰ هزار تومان است. قیمت‌هایی که باعث شد تا بسیاری از متقاضیان یا بازار را ترک کنند یا در وزن‌ها کمتری خرید انجام دهند.

این روند باعث شد تا برخی مراکز فروش به ترفند حراج گوشت روی آورند. گویا مردم آن‌قدر قدرت خرید خود را از دست داده‌اند که دیگر خرید بدون تخفیف برای آن‌ها میسر نیست.

همچنین بسیاری از دامداران می‌گویند که به دلیل افزایش هزینه‌های تولید، دیگر نگهداری دام به‌صرفه نیست. از این رو، دام را در هر وزنی که هست و با قیمت‌های کمتر به بازار عرضه می‌کنند که دیگر بیش از این متحمل هزینه نشوند.

خروج تقاضا از بازار گوشت

رئیس شورای تامین دام، درباره علت کاهش قیمت گوشت و البته حراج آن گفت: اکنون عرضه گوشت بیشتر از تقاضای آن است. به همین خاطر فروشنده‌ها مجبورند قیمت‌ها را تعدیل کنند که مصرف‌کننده قادر به خرید میزان بیشتر این محصول باشد.

منصور پوریان در گفتگو با دیتاسنتر من توضیح داد: عرضه گوشت در حال حاضر چه در بخش گرم و چه در بخش منجمد بسیار زیاد است. اما تقاضای چندانی برای خرید گوشت وجود ندارد و دیگر نمی‌توان روی افزایش تقاضا حساب باز کرد.

او با اشاره به خشکسالی، کمبود آب و گرانی نهاده‌های دامی تشریح کرد: دیگر دامداران توان نگهداری دام‌هایشان را ندارند. از این رو آن‌ها به فروش دام خود روی آورده‌اند که بیش از این هزینه نگهداری آن را ندهند.  در نتیجه به دلیل انباشت عرضه و نبود تقاضا، شاهد ارائه تخفیف‌های ویژه برای فروش گوشت هستیم.

وی درباره صادرات مازاد تولید نیز توضیح داد: باید مدیریت صحیحی انجام پذیرد تا گوشت‌های مازاد به صادرات برسند.

پوریان در پایان یادآور شد که با چنین وضعیتی بازار گوشت آسیب می‌بیند. گرچه قیمت گوشت برای مصرف‌کننده رو به کاهش است، اما هزینه تولید گوشت در این روزها بیشتر از قیمتی است که در بازار عرضه می‌شود. به همین سبب احتمالاً به‌زودی شاهد کاهش تولید گوشت در کشور باشیم.

برای اطلاع از آخرین وضعیت بازار گوشت خبر قیمت گوشت قرمز ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ را بخوانید.

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا