سرور مجازی
اقتصادی

انتظار ۱۵ ساله برای تحویل مسکن مهر/ متقاضیان چه واکنشی دارند؟

به گزارش دیتاسنتر من، سال ۱۳۸۶ بود که برای اولین‌بار بحث ساخت واحدهایی با عنوان مسکن مهر برای کسانی که تا آن لحظه صاحب خانه‌ای نبودند از سوی دولت نهم مطرح شد.

دستور اجرای آن نیز همان سال به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد. اما حالا با گذشت ۱۵ سال از زمان ابلاغ آن هنوز واحدهای نیمه‌کاره‌ای وجود دارد که با دلایل متفاوت تکمیل نشده‌اند. افرادی هنوز چشم‌انتظار هستند که بخش قابل‌توجهی از سرمایه خود را برای رویای صاحبخانه شدن از دست داده‌اند.

یکی از متقاضیان که در یکی روستاهای همدان زندگی می‌کند، می‌گوید: ۲۰ میلیون تومان هزینه کرده‌ام. سه یا چهار سال پیش بود و گفتند همان سال خانه را به ما تحویل می‌دهند. هنوز که خبری نیست.

او همچنین با لحن کلافه‌ای بیان می‌کند: ما حتی پیشنهاد دادیم اجازه بدهید خودمان و با هزینه خودمان واحدها را تکمیل کنیم. اجازه این را هم نمی‌دهند. به اعتقاد وی مشکل پیمانکار است و به‌ دلایلی که مشخص نیست نمی‌خواهد ادامه دهد.

زن مسنی در ارومیه نیز همین مشکل را دارد. او می‌گوید: «من از سال ۸۷ برای تحویل واحد مسکن مهر ثبت‌نام کردم و تا سال ۹۲ در چند مرحله حدود ۲۵ میلیون تومان واریز کردم. بعد از آن وسعم نرسید. آنها هم حذفم کردند. کلی نامه زدیم و اصرار کردیم گفتند یک نفر را معرفی کنید که خانه ندارد، خواهرم را معرفی کردم او هم نتوانست پرداخت کند. مانده‌ایم همینجور راکد، هم ما و هم خانه.».

موعد تحویل واخدهای مسکن مهر

طبق گزارش باشگاه خبرنگاران جوان در بهمن‌ماه سال گذشته علیرضا جعفری، سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید بیان کرده بود: با تاکید رئیس‌جمهوری و وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم، حل مساله مسکن مهر و تعیین‌تکلیف آن در دستور کار است.

بر اساس اعلام سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید هم اکنون ۴۰ هزار واحد مسکونی در تعهد شرکت عمران شهرهای جدید است که باید تکمیل و تحویل شود و با تاکید وزیر راه و شهرسازی این تعهدات در ابتدای سال آینده به طور کامل تکمیل و به اتمام می‌رسد و تحویل متقاضیان خواهد شد.

جعفری همچنین گفت: واحدهای باقی‌مانده مسکن مهر با کمتر از ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اتمام است.

در نشست شورای مسکن اعلام شده بود که واحدهای مسکونی مهر که نیمه‌کاره و در مراحل پایانی کار هستند، به اتمام برسند و به متقاضیان تحویل داده شوند. در اولویت بعدی بانک مسکن باید با اتخاذ تصمیم‌هایی، اعتبارات موردنیاز را برای تکمیل زیرساخت‌ها تامین کند تا تعهدات به جای مانده از گذشته در کوتاه‌ترین زمان به اتمام برسد.

دلالی در فروش واحدهای مسکن مهر

دلالانی نیز در این بین وجود دارند که واحدها را خرید و فروش می‌کنند، درصورتی که به‌طورقانونی خریدو فروش واحدهای مسکن مهر ممنوع است.

متقاضی دیگری از مشهد روایتی دراین مورد دارد. او می‌گوید واحدی را در گل‌بهار از شرکتی خریداری کرده و چندین برابر حالت دولتی برای آن پول پرداخت کرده است.

«تمام زندگیم را فروختم، شد ۲۵۰ میلیون که یکجا و نقد دادم، ولی واحدها همه نیمه‌کاره مانده‌اند و هرچه پیگیری می‌کنیم فایده ندارد که ندارد. حتی نمی‌گذارند وارد محوطه شویم.».

دنیای اقتصاد اردیبهشت‌ماه در گزارشی درخصوص واحدهای مسکن مهر آورده است: در سال‌های گذشته همواره مسکن مهر جزو آپارتمان‌های ارزان قیمت به ویژه در اطراف شهرهای بزرگ محسوب می‌شد اما اکنون واحدهای مسکونی مهر نیز دچار جهش قیمت شده و برای خرید آنها در شهر جدید پردیس حداقل باید بین ۷۶۰ میلیون تا ۱۲۰۰ میلیارد تومان داشت.»

یکی از فعالان بازار در ناحیه پرند نیز در مورد قیمت‌ها می‌گوید: قیمت این واحدها در بازار آزاد نسبت به قیمت اولیه حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است.

او درمورد واحدهای تحویل نشده‌اند نیز توضیح می‌دهد: تعداد غیرتحویلی‌ها خیلی بالا است و تاریخ معینی نیز برای تحویل آنها وجود ندارد.

امکانات رفاهی در مناطقی که این واحدها ساخته شده متغیر و در بعضی موارد بسیار پایین است. به‌ نظر می‌آید از ابتدای برنامه‌ریزی برای این طرح این نکته درنظر گرفته نشده باشد.

این فعال بازار درمورد امکانات رفاهی این منطقه می‌گوید با اینکه تاحدودی امکانات نظیر داروخانه، مدرسه و غیره وجود دارد، ولی محدود است.

برخی از واحدهای مسکن مهر کیفیت ندارند

فردین یزدانی، کارشناس بازار مسکن نیز دراین مورد در مصاحبه با دیتاسنتر من توضیح می‌دهد: در طرح کلی مسکن مهر امکاناتی درنظر گرفته شده بود، در برخی موارد نیز کارهایی انجام شده است، ولی از آنجایی که حجم این واحدها بالا بود برای بسیاری از مناطق امکانات رفاهی مناسب فراهم نشده است.

او درخصوص کیفیت این واحدها بیان کرد: درصد بالایی از این واحدها کیفیت موردنیاز برای سکونت ایمن را ندارند. البته در برخی از شهرک‌ها به‌طور مثال پردیس یا اندیشه درصدی واحد باکیفیت وجود دارد.

معاملات وضعیت خوبی ندارند

سعید لطفی، عضو هیات مدیره و خزانه‌دار اتحادیه املاک تهران درمورد وضعیت معاملات این واحدها در مدت اخیر بیان کرد: در دو یا سه هفته پیش قیمت‌ مسکن بالا رفته و در میان مردم هم نوعی انتظار تورمی شکل گرفته است. در حال حاضر بازار راکد است که یا به‌ دلیل تعطیلات پیش رو است و یا بازار دارد خود را اصلاح می‌کند.

او کف قیمت‌ها را در فاز ۹ پردیس ۹۰۰ میلیون تومان اعلام و تاکید کرد این واحدها خام است و هنوز نیاز به تعمیرات داخلی دارد.

لطفی در مورد غیر قانونی بودن این معاملات توضیح داد: اگر دولت این معاملات را رسمی اعلام می‌کرد به تبع آن رصد می‌شد، ولی متاسفانه دولت مانع‌تراشی می‌کند تا معملات انجام نگیرد و پاسخی معکوس دریافت می‌کند.

واکنش مردم به موضوع چه بود؟

«از سال ۸۹ مسکن مهر پرند ثبت‌نام کردیم از تعاونی شرکت، اما نصفه ساختن بارها شکایت کردیم ولی بی‌فایده است.».

«ما خودمون حدود دوسال طول کشید تا تحویل گرفتیم اما بی‌کیفیت‌ترین مسکن بود. باعث شد مجبور بشیم بفروشیم و زندگیمون رو ببازیم و با این تورم دیگه نتونیم خونه بخریم.».

«سال ۹۱ ثبت‌نام کردیم فار ۱۱ پردیس ولی هنوز تحویل ندادند امروز و فردا می‌کنند.».

«از من ایراد پنج سال سابقه بیمه تامین‌اجتماعی گرفتند با اینکه فقط گواهی پنج سال سکونت در تهران خواسته بودند. به همین راحتی زحمت و هزینه‌ام به باد رفت.».

«ما از سال ۸۶ در پروژه تعاونی مسکن مهر رازی که به مسکن مهر رازی معروف بود ثبت‌نام کردیم. از اون زمان تا الان نه خونه بهمون دادن نه پولمون رو.».

«سال ۸۶ در مسکن مهر هشتگرد تعاونی ۹ ثبت‌نام کردم. بعد از ۱۵ سال و کلی افزایش آورد که تقدیم اداره عمران هشتگرد کردم واحد بنده را دادند به ستاد بحران.».

«کانال تلویزیون عوض می‌کنیم برای همسایه هم عوض می‌شه. دیوارها عالیه.»!

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا