آلودگی در کدام استانها تشدید میشود؟
به گزارش دیتاسنتر من، با توجه به دست و پنجه نرم کردن کشور با بحران آلودگی چه پیشبینی برای آینده ریزگردها وجود دارد؟
به نقل از خبرآنلاین، حسین آخانی، استاد دانشگاه تهران و کارشناس محیط زیست معتقد است در حال حاضر چشم اندازی برای پایان این وضعیت نیست و به احتمال زیاد بحران غبار و ریزگرد باعث تخلیه بخشهایی از مناطق مسکونی ایران خواهد شد.
او درباره منشا آلودگیها گفت: این که شما الان تعیین کنید دقیق چند درصد منشا داخلی یا خارجی دارد ممکن نیست چون منشاءهای این پدیده متغیر است و نمی شود با دقت آن را تعیین کرد.
او ادامه داد: ولی مسلم است در خاورمیانه به دلیل به هم خوردن توازن آبی ناشی از سدسازیهای افراطی ترکیه و ایران مستعد تشکیل و ایجاد ریزگرد شده است.
آخانی گفت: حالا بسته به شدت طوفانها ممکن است میزان گرد و غبار تشکیل شده در کانونهای ایران بیش از عراق یا سوریه باشد یا به عکس رخ دهد.
او افزود: این که بگوییم گرد و غباری که شهرهای ما را تعطیل میکند فقط منشا خارج است سخنی غیرعلمی و غیرمنطقی است.
چاره کار چیست؟
ببینید الان وضعیت آنقدر خراب است که نمی شود روی چاره فکر کرد. رقابت کشورهای منطقه در استفاده افراطی از منابع آبی جاری و زیرزمینی این فاجعه را ایجاد کرده است و مقداری بدبینانه اگر بگوییم با توجه به افزایش گرمای کره زمین، شدت گرد و غبار در آینده بیشتر هم میشود.
بسیاری از مناطق مسکونی تخلیه میشود و نهایتا با کمتر شدن مناطق مسکونی، فشار روی منابع آبی، شاید در آینده وضعیت به تعادل برسد و شاید هم تشدید ریزگردها ادامه یابد به حدی که زندگی را در منطقه دشوار کند.
شاید آن موقع سیاستگذاران کشورهای منطقه به اشتباه خود پی ببرند و بازگشتی به گذشته سرزمین خود از لحاظ مدیریت منابع آبی داشته باشند. هیچ راهی به جز تعییر سبک توسعه و بازگشت چرخه های طبیعی آبی نداریم.
در حال حاضر برای آسیبهایی که گرد و غبار به جمعیت انسانی میزند، بیشترین آسیبپذیری را در ایران در جنوب غربی و شرق داریم.
همین الان هم بخش بسیاری از روستاهای سیستان را میبینیم که تخلیه شدهاند.
این تخلیه در استان خوزستان هم اتفاق میافتد. به مرور توسعه تخلیه در مناطق مختلف جنوب غربی و شرق کشور را خواهیم داشت.
بخشی از این اتفاق اجتناب ناپذیر است مگر این که معجزهای اتفاق بیفتد و روند تغییر اقلیم تاثیرات شدید خود را به دلایلی کم کند.