آثار مثبت عضویت ایران در سازمانی که 25 درصد اقتصاد دنیا را دارد
– اخبار اقتصادی –
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: آثار مثبت پیوستن به سازمان همکاری های شانگهای ابعاد متعدد و گسترده اقتصادی دارد و با توجه به ظرفیت های فراوان کشورمان برای همکاری با اعضای این سازمان چشم انداز بسیار روشنی در توسعه اقتصادی کشور قابل مشاهده می باشد.
وی با اشاره به مولفه های بسیار قوی و فراوان قدرت اقتصادی اعضای سازمان شانگهای، اظهار داشت: اعضای سازمان شانگهای یک سوم زمین و خاک جهان، 43 درصد جمعیت جهان و 25 درصد تولید ناخالص جهان در اختیار دارند و این آمار بیانگر قدرت بسیار بالای این سازمان می باشد.
محمد لاهوتی، افزود: کشورمان با نگاه به شرق و در نظر گرفتن منافع اقتصادی، سیاسی و امنیتی به عضویت سازمان شانگهای در آمده، سازمانی که قدرت های بزرگ جهان مانند چین، روسیه و هند در آن عضویت دارند و حجم مبادلات اقتصادی در آن بسیار زیاد است.
وی با اشاره به ظرفیت های فراوان کشورمان برای تعامل و همکاری با اعضای سازمان شانگهای، گفت: جمهوری اسلامی ایران با منابع عظیم نفت و گاز و ظرفیت های فراوان صنعتی، علمی، فناوری و نیروی انسانی می تواند نقش مهمی در سازمان شانگهای ایفا نماید و همچنین از منافع این سازمان بهره مند شود.
رییس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: استفاده از تخفیف های تعرفه صادرات از جمله مزایای عضویت در سازمان شانگهای به شمار می آید که باید زمینه های لازم برای افزایش صادرات کالاها از جمله افزایش کیفیت تولید و رعایت استانداردها، فراهم گردد.
ابراهیمی اصل، سفیر سابق ایران در آفریقای جنوبی نیز گفت: نگاه دولت قبل نگاه به غرب بود و دادن امتیازات بیشتر و یک اشتباه استراتژیک مبنی بر پیوند زدن اقتصاد به برجام و این نگاه غلط دوری از کشورهای همسو و همسایه و دوری از کشورهای قدرتمند منطقه مانند چین، روسیه و هند را موجب شده بود.
وی افزود: خوشبختانه با شرایط جدید با انتخاب آیت الله رئیسی بعنوان رئیس جمهور و تغییر نگاه به شرق و توان داخلی و تغییر باور، تفکر و جهت گیری استراتژیک، اتفاق بسیار مهم یعنی پذیرش قطعی عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان شانگهای به وقوع پیوست که ناراحتی شدید آمریکا و غرب را به همراه داشته است.
ابراهیمی اصل، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران بعنوان قدرت هسته ای و اقتصادی منطقه و با توان بالای دفاعی و نظامی رکن مهم سازمان شانگهای برای تامین امنیت اقتصادی و انرژی منطقه به شمار می آید و با این عضویت تیر خلاص به تحریم های آمریکا زده شد.
این دیپلمات ارشد کشورمان به ظرفیت های فراوان علمی، فناوری، اقتصادی و نیروی انسانی در کشورمان اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران می تواند با اتکاء به توانمندی های بسیار زیاد خود در همه عرصه های اقتصادی با همکاری کشورهای منطقه به پیشرفت و توسعه زیادی دست پیدا کند.
وی همچنین به نقش جمهوری اسلامی ایران در طرح چین با عنوان "یک کمربند یک راه" اشاره کرد و اظهار داشت: چین قصد دارد از همه ظرفیت های ایران ازجمله ظرفیت های ترانزیتی، صنعت و فناوری از جمله صنایع نفت و گاز، توانمندی ساخت پالایشگاه و دیگر توانمندیهای کشورمان استفاده کند که زمینه ساز توسعه اقتصادی و افزایش اشتغال خواهد بود.
ابراهیمی اصل تاکید کرد: اکنون جهان از حالت تک بعدی خارج شده و منطقه شرق با دارا بودن مولفه های فراوان قدرت علمی، اقتصادی و فناوری، موازنه قدرت را به سمت شرق تغییر داده است.
وی افزود: توسعه اشتغال و سرمایه گذاری، خنثی سازی تحریم ها، رفع موانع مبادلات مالی و اقتصادی و ایجاد زمینه برای استفاده از ارزهای منطقه ای بجای دلار را از جمله آثار مهم عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری های شانگهای به شمار می آید که در این زمینه حمایت و همکاری همه بخش های خصوصی و دولتی و اقشار مردم با دولت امری ضروری است.
انتهای پیام/