پیوستن به سازمان همکاری شانگهای؛ فرصت طلایی برای بنادر شمالی ایران
– اخبار اقتصادی –
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدعلی اصل سعیدی پور در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، در رابطه با پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای و اینکه بنادر و حمل و نقل دریایی ایران با محوریت بنادر شمالی چه نقشی می توانند در راستای تحقق اهداف این سازمان در حوزه دریایی و بندری داشته باشند، اظهار داشت: کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای حدود 40 درصد جمعیت جهان و نیز 25 درصد مساحت دنیا را به خود اختصاص داده اند و ایران می تواند از این فرصت طلایی استفاده کرده و محور ترانزیتی به این کشورها و نیز کشورهای دوست و همکار آنها باشد.
وی ادامه داد: حمل و نقل دریایی مهم ترین عنصر تجارت در دنیا است و 90 درصد تجارت جهانی از طریق دریا صورت می پذیرد و با توجه به قدرت بالای جابجایی کالا از طریق کشتی، حمل و نقل دریایی یک اصل اجتناب ناپذیر در زنجیره تجارت جهانی است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد با اشاره به اینکه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در تجارت سرآمد هستند، عنوان کرد: باید از پتانسیل بالای دریایی و بندری کشور در این راستا به بهترین شکل استفاده کنیم.
پتانسیل بسیار عظیم بنادر شمال و جنوب ایران
سعیدی پور در پاسخ به اینکه ظرفیت بنادر کشور و به ویژه بنادر شمالی در راستای حمل و نقل ترکیبی با کشورهای حاشیه خزر، کشورهای حوزه CIS و اوراسیا چه میزان است، بیان کرد: ظرفیت بنادر شمالی کشور حدود 25 تا 30 میلیون تن است که نزدیک به 25 درصد آن مورد استفاده قرار گرفته است و باید بدانیم که پتانسیل بسیار عظیمی در بنادر شمال و جنوب کشور وجود دارد.
وی افزود: بنادر شمالی کشور در تمام نقاط ساحلی دریای خزر پراکنده هستند و از آستارا تا بندر ترکمن با ظرفیت های مختلفی فعالیت می کنند و بندر امیرآباد به عنوان بزرگترین بندر شرقی در شمال کشور فعال است و این آمادگی از طریق بنادر شمالی وجود دارد تا خدمات مورد نیاز در حوزه کشتی و کالا را ارائه کنند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته در حوزه رو-رو عنوان کرد: بندر امیرآباد با وجود خط ریلی و پست اسکله رو-رو، ریلی می تواند حمل و نقل کالا به وسیله شناور و واگن را مدنظر قرار دهد.
عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای؛ برد سیاسی-اقتصادی است
اصل سعیدی پور در رابطه با اینکه پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای چه مزایایی برای توسعه بنادر شمالی کشور و حمل و نقل دریایی ایران دارد؟ تاکید کرد: به طور کلی عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای برد سیاسی-اقتصادی است و نشان می دهد تمام تلاش های آمریکا برای انزوای ایران با شکست همراه شده و با این اتفاق کشور وارد عرصه جدیدی از مراودات تجاری و اقتصادی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای یک فرصت تجاری منطقه ای و بین المللی است که پیش از این کمتر رخ داده بود، گفت: این اتفاق فرصت های جدید تجاری را برای توسعه تجارت کشور از جمله بنادر و به ویژه بنادر شمالی ایران خلق می کند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد افزود: در حال حاضر برنامه های توسعه بنادر کشور در حال پیشبرد است اما با توجه به اینکه عضویت در سازمان همکاری شانگهای حجم تبادل کالا از مسیر ایران را افزایش خواهد داد، فرصت طلایی برای بنادر شمالی کشور به شمار می رود و باید متناسب با آن شاهد رشد این بنادر باشیم.
اصل سعیدی پور با اشاره به اینکه در حال حاضر رشد عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر شمالی کشور معادل 21 درصد است، اظهار داشت: پیوستن به سازمان همکاری شانگهای عرصه جدید تجاری برای بنادر شمالی ایران است و فرصت مناسبی برای رونق و توسعه این بنادر به شمار می رود که باید به بهترین شکل از آن بهره برداری کنیم.
انتهای پیام/