آمادگی معاونت علمی برای حمایت از طرحهای رسوخ فناوری در حوزه زمین شناسی
به گزارش ایسنا دکتر اسماعیل قادری فر در مراسم افتتاح مرکز نوآوری علوم زمین با اشاره به اقدامات سازمان زمین شناسی در زمینه توسعه علوم و فناوریهای زمین شناسی، افزود: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز سعی شده است که توسعه فناوریها در همه حوزههای علمی پیگیری شود.
وی ادامه داد: زمانی که ایده راه اندازی مرکز نوآوری علوم زمین مطرح شد، چالشهایی در زمینه ایجاد شتابدهندهها و دعوت از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه علوم زمین ایجاد شد، ولی راه اندازی شتابدهندهای در این زمینه این امید را ایجاد کرد که میتوان به راه اندازی شتابدهندههای حوزه IT و ICT توجه کرد.
قادری فر با اشاره به نقش شتابدهندهها در توسعه نوآوری در حوزه علوم زمین، خاطر نشان کرد: در سالهای نه چندان دور فارغ التحصیلان علوم زمین در نهایت به حرفه دبیر دبیرستانها و یا استاد دانشگاه میاندیشیدند؛ چرا که ظرفیتهای کشور برای استفاده از این افراد متخصص کم بود و این در حالی است که گنجینه بالقوهای در کشور در زمین نهفته که خدا به ما عطا کرده است.
رییس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، اضافه کرد: از این رو آمادگی معاونت علمی را برای حمایت از رسوخ نوآوری و فناوری در حوزههای زمین شناسی به عنوان یک حوزه اقتصاد محور و اثرگذار در کشور اعلام میکنم.
وی با اشاره به راه اندازی مرکز نوآوری در حوزه علوم زمین، تاکید کرد: دانهای که امروز کاشته شد، قطعا تبدیل به درخت تنومندی خواهد شد که آینده اقتصاد کشور با حضور جوانان توانمند زنده میماند.
قادری فر ابراز خرسندی کرد که خروجیهای شتابدهنده در زمینه علوم زمین تبدیل به شرکتهای دانش بنیان شود و مدل برد-برد برای توسعه اشتغال و ایجاد ارزش افزوده در این عرصه شود.
کامبیز مهدی زاده، دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این مراسم راه اندازی مرکز نوآوری در حوزه علوم زمین را اقدام مبارکی برای جامعه متخصصان علوم زمین دانست و گفت: این سومین مرکز نوآوری است که در کشور در حوزه علوم زمین راه اندازی میشود.
وی با تاکید بر اینکه محققان حوزه علوم زمین بیشترین تلاش با کمترین چشمداشت را در این زمینه دارند، ادامه داد: در بسیاری از کشورها، سازمانهای زمین شناسی، وزارتخانه هستند که نشان دهنده اهمیت این حوزه است.
مهدی زاده با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از مراکز نوآوری، خاطر نشان کرد: ما باید از نگاه و تفکر نفتی فاصله بگیریم، در حالی که متاسفانه مدیران ما نفتی هستند. مدیریت نفتی یک مدیریت سیاه است و باید به سمت مدیریت زیست محیطی و پاک پیش برویم و این امر با تکیه بر فناوری و نوآوری امکان پذیر است.
انتهای پیام