سرور مجازی
اخبار آی تیتکنولوژیفناوری

موبایل صدرنشین کالاهای وارداتی به کشور؛ ارزش گوشی‌های وارد شده به ۱.۴میلیارد دلار رسید

جدیدترین آمار درباه تجارت خارجی در مردادماه نشان می‌دهد ۲.۵ میلیارد دلار واردات صورت گرفته است که گوشی تلفن همراه نسبت به سایر اقلام بیشتر وارد شده و در رتبه اول است. طبق آمار، میزان واردات گوشی در ماه گذشته چیزی حدود ۲۳۹ میلیون دلار بوده است.

طبق آمار تایید شده گمرک و روند واردات، در چند ماه ابتدایی سال جاری مجموع تجارت خارجی ایران در صادرات و واردات حدود ۲۹ میلیارد دلار بوده که حدود ۱۴ میلیارد دلار آن واردات است و از این میزان ۱.۱۵۶ میلیارد دلار به واردات گوشی تلفن همراه اختصاص داشته است که در مقایسه با مدت سال قبل ۱۰۲ درصد از نظر ارزش و ۵۰ درصد از لحاظ وزنی افزایش داشته است.

آمار جدید تجارت خارجی در مرداد امسال نیز خبر از ۲۳۹ میلیون دلار واردات تلفن همراه به کشور می‌دهد که با این رقم، مجموع ارزش واردات گوشی موبایل در ماه‌های ابتدایی سال به بیش از ۱.۴ میلیارد دلار می رسد که رقم قابل توجهی در واردات ایران به شمار می‌رود. از همین روی به نظر می‌رسد بازار موبایل برخلاف اواخر سال ۹۸ و ماه‌های ابتدایی سال ۹۹ دیگر با کمبود کلا و گرانی ناشی از آن مواجه نیست.

لازم به ذکر است در مردادماه بعد از گوشی موبایل، دانه سویا با ۱۴۷ میلیون دلار، ذرت دامی ۱۱۲ میلیون دلار، گندم ۷۲ میلیون دلار و جو با ۴۰ میلیون دلار، در رتبه‌های بعدی بیشترین کالاهای وارد شده به کشور قرار دارند.

معاون فنی دفتر آمار گمرک پیش‌تر به مهمترین دلایل افزایش واردات این کالا نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹ اشاره کرده و گفته بود:

«از دلایل افزایش واردات این کالا می‌توان به گستره نیاز به گوشی‌های تلفن همراه هوشمند در منازل توسط دانش آموزان حسب شرایط آموزش مجازی مدارس، ناشی از اثرات بیماری کرونا و تعطیلی مدارس و آموزشگاه‌های زبان‌های خارجی، کلاس‌های تقویتی و … اشاره کرد. از سوی دیگر مدت زمان محدود بهره برداری از گوشی تلفن همراه (میانگین سه ساله برای هردستگاه گوشی تلفن همراه)، به دلیل چرخه طول عمر کوتاه این کالا از دیگر دلایل نیاز بازار به واردات این کالای مصرفی به شمار می‌رود. همچنین ماخذ ورودی پایین (۵%) به لحاظ نبود صنایع الکترونیکی تولید گوشی‌های هوشمند در داخل کشور نیز روند ورود این کالا را تسهیل کرده است.»

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا