زارع پور: به دنبال مسدودسازی نیستیم اما فضای مجازی باید نظاممند شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه نگاه دولت سیزدهم استفاده حداکثری از فضای فناوری است اعلام کرد در این دوره قصد دارد تا ایرانی هوشمند در تراز انقلاب اسلامی بسازند. او تاکید کرد که نگاه دولت سیزدهم به شبکههای اجتماعی اینست که به هیچوجه دنبال مسدودسازی نیستند اما باید این فضا را نظاممند کنند.
برنامههای وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم
«عیسی زارع پور» در اولین گفتگوی تلویزیونی خود در شب گذشته درباره راهبردهای وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم و بررسی تهدیدها و فرصتهای فضای مجازی صحبت کرد. زارع پور با تاکید بر اینکه هر تصمیمی در مورد فضای مجازی مستقیما با اشتغال و کسب و کار مردم تاثیر خواهد گذاشت تصریح کرد که که نباید در این تصمیمها غفلت کرد: «لازم است به موقع تصمیمگیریها صورت بگیرد. توسعه شبکه ملی اطلاعات، دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال، حوزه حمایت از کاربران، حوزه فضایی و ارتقاء حوزه پست و پست بانک از دیگر سرفصلهای کاری ما است.»
حکمرانی در فضای مجازی
او با ذکر این نکته که نگاه دولت سیزدهم به شبکه های اجتماعی این است که به هیچ وجه به دنبال مسدود سازی فضای مجازی و کسب و کارها نیست اعلام کرد باید این فضا نظاممند شود. او به اولویت شبکه ملی اطلاعات هم اشاره کرد؛ موضوعی که چندین بار در مورد تحقق و نهایی شدن آن در دولت سیزدهم توسط شخص او مطرح شده است. زارع پور تکمیل این شبکه را مربوط به مساله حکمرانی در فضای مجازی دانست و گفت دنیای امروز دنیای عصر حاکمیت پلتفرم است و این مسله برای همه کشورها مهم است.
وزیر ارتباطات باور دارد در جهان امروز حکمرانی از طریق پلتفرمهای خدمات رسان و شبکههای اجتماعی صور میگیرد: «اینکه چه چیزی را نصب کنیم یا نکنیم به حکمرانی مربوط میشود و در حال حاضر مشکل همه دنیا این است که با پلتفرمهای جهانی چه کنیم و حتی در مورد مدیریت اینترنت نگرانی جهانی وجود دارد.»
او همچنین معتقد است که پلتفرمهایی نظیر خرید و فروش اینترنتی، ارائه دهنده خدمات و تاکسیهای اینترنتی توسط جوانان ایرانی به موفقیتی خوب در کشور رسیدند و اجازه ندادند که این خدمات توسط تیمهای خارج مرزها رخ بدهد: «اما در همه موارد این اقدام درست را انجام ندادیم و باید به فکرش باشیم. حاکمیت باید حافظ منافع مردم باشد و اگر در این فضا حقوق مردم را حفظ نکنیم، حکمران خوبی نبودهایم.»
در توسعه پلتفرمهای بومی نباید کار نمایشی انجام دهیم
او با اعلام این موضوع که «میخواهیم مشکلات را حل کنیم و میلیونها شغل از طریق این فضا میتوان ایجاد کرد تا جوانان حتی درآمدهای دلاری هم داشته باشند.» اعلام کرد که در ساخت و توسعه پلتفرمهای بومی، نباید کارهای نمایشی انجام داد. او باور دارد ایران در برخی حوزهها مانند پلتفرمهای بانکی توانسته پلتفرمهای بومی قدرتمندی طراحی کند و از نظر او این پلتفرمها از شبکههای اجتماعی هم پیچیدهتر هستند.
لایه زیرساخت شبکه ملی اطلاعات تا دو سال آینده تکمیل خواهد شد
او در مورد وعده تحقق شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم نیز تاکید کرد سند طرح کلان معماری ملی اطلاعات که سال گذشته ابلاغ شد هرچند که دیر و بعد از ۹ سال ابلاغ شده است: «در این سند استانداردهایی برای شبکه ملی اطلاعات تعریف شده که بعضا بالاتر از استانداردهایی است که در کشورهای دیگر وجود دارد.»
او باور دارد با تکمیل این شبکه، ایران میتواند هاب انتقال اطلاعات برای کشورهای منطقه بشود. اگر ما بتوانیم در داخل کشور در لایه زیر ساخت یک شبکه پرسرعت و با کیفیت داشته باشم، می توانیم خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم و اگر این زیر ساخت در داخل کشور راه اندازی شود می توان از آن به عنوان هاب انتقال اطلاعات به کشورهای دیگر استفاده کرد.» او وعده داد که لایه زیرساخت شبکه ملی اطلاعات ظرف دو سال آینده تکمیل خواهد شد. او همچنین به مردم قول داد که تکمیل این شبکه به معنی قطع دسترسی به شبکه جهانی اینترنت نیست.
هفتهای یک ساعت رو در رو با مردم
او با اعلام اینکه در فضای مجازی «خیلی آنلاین» است اعلام کرد که نمیخواهد وزیر رسانه باشد و قصد دارد وزیر ارتباطات باقی بماند. این صحبت در حالی مطرح میشود که تا زمان انجام این مصاحبه، اکانت رسمی از سوی ایشان برای ارتباطات مردمی در شبکههای اجتماعی معرفی نشده است. هر چند در همین مصاحبه تلویزیونی وعده داده شد که قرار است از هفته آینده، هفتهای یک ساعت ارتباطی بیواسطه با مردم از طریق سایت وزارت ارتباطات با مردم توسط زارع پور برقرار شود.
او از مردم خواست تا از طریق ارسال پیامک به شماره تلفن ۰۹۱۲۲۹۹۶۳۲۱ مشکلات مورد نظر خود را درباره فضای مجازی اعلام کنند.