آمریکا در ۶ ماه گذشته حداقل ۱۵ میلیون دوز واکسن کرونا را هدر داده است
آمریکا از تاریخ ۱ مارس امسال (۱۱ اسفند ۱۳۹۹) حداقل ۱۵.۱ میلیون دوز واکسن کرونا را دور انداخته است. این رقم بسیار بیشتر از تصورات قبلی است، با این حال احتمالا عددی کمتر از حد واقعی را نشان میدهد.
بر اساس اطلاعات دولتی که به دست NBC News رسیده، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) در گزارشی اعلام کرده که چهار زنجیره تامین دارویی آمریکا هر کدام بیش از ۱ میلیون دوز واکسن را هدر دادهاند. «والگرینز» با ۲.۶ میلیون دوز، CVS با ۲.۳ میلیون، والمارت با ۱.۶ میلیون و «رایت اید» با ۱.۱ میلیون بیشترین هدررفت واکسن را داشتهاند.
در گزارش CDC گفته نشده که علت دور انداختن این دوزها چه بوده است. ولی از دلایل احتمالی دور انداختن واکسنها میتوان به شکستن ویالها، فاسد شدن و انبار کردن دوز مازاد بر نیاز اشاره کرد. «شریفه سکالالا»، استادیار حقوق بهداشت عمومی در دانشگاه «وارویک» انگلیس میگوید: «شرایط واقعا تاسفباری است که این حجم از واکسن هدر میرود در حالی که بسیاری از کشورهای آفریقایی هنوز حتی ۵ درصد از جمعیت خود را واکسینه نکردهاند.»
یکی از سخنگویان CVS درباره این گزارش گفت: «اگرچه از دست دادن هر دوز واکسن مایه تاسف است، ولی افتخار میکنیم که کارمندانمان به تزریق بیش از ۳۰ میلیون دوز واکسن کمک کردهاند. اگر از ما بپرسند که بین نجات احتمالی یک زندگی یا بهبود اندک شمار واکسنهای از دست رفته کدام یک را انتخاب میکنید، همواره گزینه اول را برمیگزینیم.»
والمارت و رایت اید هنوز در این باره اظهارنظر نکردهاند. سخنگوی والگرینز میگوید هدف همیشگی آنها این بوده که از تکتک دوزهای واکسن استفاده کنند. ایالتها و شرکتهای دارویی در ماه ژوئن و ژوئیه به ترتیب از هدر رفتن حداقل ۴.۴ و ۴.۷ میلیون دوز واکسن خبر داده بودند. با این حال، تعداد واکسنهایی که دور انداخته شده کسر کوچکی از ۴۳۸ میلیون واکسن تزریق شده در آمریکاست. افزون بر این، ایالات متحده تاکنون ۱۱۱ میلیون دوز واکسن به کشورهای نیازمند اهدا کرده است.