درآمد چندین میلیارد دلاری فایزر و مدرنا از دوز سوم واکسن کرونا
انتظار میرود که سه شرکت فایزر، بیونتک و مدرنا از فروش دوز سوم یا تقویتی واکسن کرونا به اندازه فروش واکسنهای آنفلوآنزا سود ببرند. این رقم چیزی در حدود ۶ میلیارد دلار خواهد بود.
تحلیلگران پیشبینی کردهاند که درآمد فایزر/بیونتک و مدرنا از فروش دوز تقویتی تا سال ۲۰۲۳ بهترتیب به ۶.۶ میلیارد و ۷.۶ میلیارد دلار برسد. در نهایت، رقم فروش آنها احتمالا به ۵ میلیارد دلار خواهد رسید چون بازیگران بیشتری وارد این بازار میشوند.
صحبت درباره دوز تقویتی واکسن کرونا برای افزایش ایمنی بدن و مقابله با گونههای جدید چند وقتی است که به گوش میرسد. حالا کشورهای بیشتری از جمله شیلی و آلمان خواستار استفاده از این دوز تقویتی برای شهروندان مسن و کسانی هستند که سیستم ایمنی ضعیفتری دارند.
فایزر، بیونتک و مدرنا در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ فروش بیش از ۶۰ میلیارد دلار واکسن را برای خود تضمین کردهاند. این قراردادها شامل تامین دو دوز اولیه و در صورت نیاز ارائه دوز تقویتی است. تولیدکنندگان واکسن میگویند سطح ایمنی بدن افراد شش ماه پس از تزریق واکسن شروع به پایین آمدن میکند و چون نمونههایی از عفونت رخنه با گونه دلتا در شهروندان برخی کشورها دیده شده، نیاز به واکسن تقویتی احساس میشود.
در حال حاضر مشخص نیست که چند نفر به واکسن تقویتی نیاز دارند و این دوز باید در چه بازههای زمانی تزریق شود. عدهای از کارشناسان نیاز به واکسن تقویتی بهخصوص برای افراد جوان و سالم را زیر سوال بردهاند. سازمان بهداشت جهانی هم از شرکتها خواسته تا فعلا از تزریق دوز تقویتی دست نگه دارند تا افراد بیشتری دوزهای اولیه را دریافت کنند.
«استفن هوج»، رئیس شرکت مدرنا هفته پیش در مصاحبهای گفت: «نمیدانیم نیروهای پیشران بازار چه خواهند بود. این بازار هم بالاخره یک روز به یک بازار متداولتر تبدیل میشود. باید ببینیم چه جمعیتی در معرض ریسک قرار دارند، ارزشافزایی ما به چه نحو است و چه محصولاتی این ارزشافزایی را انجام میدهند. این عوامل در نهایت روی قیمت تاثیر میگذارند.»
فایزر قبلا در جلسه گزارش درآمدهای سهماهه دوم خود گفته بود که انتظار دارد نیاز به تزریق دوز سوم در بازه زمانی ۶ تا ۸ ماه پس از دوز دوم به وجود آید.