ضرورت تولید واکسن کرونا در هر چهار پلتفرم
به گزارش ایسنا، دکتر منصور کبگانیان، دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در حاشیه جلسه ۱۵۱ این ستاد در جمع خبرنگاران حاضر شد و در سخنانی اظهار کرد: در جلسه امروز، تصمیمات و برنامههای شورای علم و فناوری در حوزه دفاعی و امنیتی بررسی شد که یکی از مسائل مورد پیگیری آن مربوط به فعالیتهای حوزه دفاعی بود. جلسات این شورا با حضور اعضای حوزه صنایع دفاعی و نمایندگان دستگاهها و نهادهای علمی کشور برگزار گردیده و خوشبختانه تشکیل این شورا، توانسته پلی بین صنعت دفاعی کشور و دانشگاه برقرار کند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مورد بررسی، جای خالی یک سند راهبردی در حوزه فناوری نانو بود. با توجه به مشکلات طرح شده ضرورت تدوین این سند وجود داشت که البته پیشنویس آن مطابق مصوبه ۸۳۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی، تهیه و مورد بررسی قرار گرفته است.
دکتر کبگانیان با اشاره به دستور دوم جلسه امروز که به بررسی چالشها و مسائل مطرح شده در حوزه تولید و خرید واکسن کرونا اختصاص داشت، خاطرنشان کرد: تقریبا اکثریت مسئولان ذیربط در این امر، در جلسه حضور داشتند و یک موضوع که بر قطعیت آن در جلسه تاکید شد فعالیت در حیطه تولید واکسن در هر چهار پلتفرم تولید واکسن است. در این زمینه کشور ما وارد مراحل بالاتر شده و فرایندهای تولید واکسن در هر چهار پلتفرم در حال انجام است. ایران جزو معدود کشورهای تولیدکننده واکسن کروناست و خوشبختانه به واسطه قدمت بیش از صد ساله تولید واکسن در ایران، کشور ما موفق شده در حوزه تولید واکسن کرونا، در جمع اولین کشورهای تولید واکسن قرار گیرد.
وی با بیان اینکه همکاری و همافزایی خوبی در حیطه تولید واکسن کرونا شکل گرفته و تنوع پلتفرمها را شاهد هستیم، گفت: این تنوع باعث میشود تولید واکسن برای همه سنین انجام شود.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمیکشور با تاکید بر وجود برخی چالشها مانند تامین مواد اولیه در امر تولید واکسن کرونا، بیان کرد: شرکتهای مختلف و متخصصان وارد این حوزه شدهاند و برنامه ریزیهایی صورت گرفته است. در عین حال، زمانی که کارها با شتاب جلو میرود، مستندسازی علمی کند میشود. لذا یکی از موضوعاتی که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت این بود که برای اقناع عموم مردم و رفع نگرانیها، اطلاعرسانیهای این بخش منسجم و یکپارچه شود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی،دکتر کبگانیان افزود: لازم است نظام اطلاعرسانی سلامت در مورد تولید و تزریق واکسن، منسجم و یکپارچه شود. در این جلسه همچنین درباره اولویتبندی در زمینه تولید و صادرات واکسن جمع بندیهایی صورت گرفت و تشریح دقیقی از روند تزریق واکسن برای مقام معظم رهبری انجام پذیرفت. طبق گزارشها، ایشان در مرحله سوم تست بالینی واکسن برای تزریق واکسن داوطلب شدند. این اقدام ایشان به منظور افزایش اعتماد ملی به توان تولید داخل و حمایت از دانشمندان ایرانی بوده است. مقام معظم رهبری بارها تاکید کرده بودند که تا پای جان از پیشرفتهای علمی و فناورانه کشور دفاع میکنند.
انتهای پیام