سرور مجازی
اخبار آی تیتکنولوژیفناوری

رژیم‌ غذایی کتوژنیک می‌تواند خطر ابتلا به برخی بیمار‌ی‌ها را افزایش دهد

محققان آمریکایی و کانادایی در مطالعه جدیدی هشدار می‌دهند که «رژیم غذایی کتوژنیک» یا «رژیم کتون‌زا» می‌تواند در طولانی ‌مدت به سلامت جسمی آسیب زده و خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون بیماری قلبی، سرطان، دیابت و حتی آلزایمر را افزایش دهد.

رژیم کتوژنیک برنامه‌ای برای کاهش وزن است که کربوهیدرات بسیار کمی دارد و در عوض مصرف پروتئین را افزایش می‌دهد. این نوع رژیم به دلیل مصرف بالای چربی، به عنوان رژیم پرچربی نیز شناخته می‌شود.

رژیم‌های کتوژنیک طی سال‌های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند و گفته می‌شود این ترکیب غذایی می‌تواند میزان سوخت و ساز بدن را افزایش دهد. با این وجود، بررسی جدید نشان می‌دهد غذاهایی که رژیم کتو برای دستیابی به این هدف استفاده می‌کند، ممکن است در طولانی مدت به بدن آسیب برسانند.

«لی کراسبی»، یکی از محققان این پژوهش و مشاور تغذیه در کمیته پزشکان می‌گوید:

«رژیم غذایی کتوژنیک به صورت فاجعه‌باری می‌تواند باعث بروز بیماری‌های مختلف شود. مصرف بیش از حد گوشت قرمز، گوشت‌های فرآوری شده و چربی اشباع شده در کنار محدود کردن مصرف سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل حاوی کربوهیدرات، دستورالعمل غذایی بسیار بدی برای سلامتی است.»

این رژیم غذایی به ویژه برای خانم‌های باردار خطرناک است. مطالعه انجام شده نشان می‌دهد رژیم‌های کم کربوهیدرات می‌توانند منجر به افزایش خطر نقص لوله عصبی در نوزاد شده و حتی اگر مادران همزمان اسید فولیک نیز مصرف کنند، باز هم در معرض خطر هستند.

همچنین، این نوع رژیم‌ها با پروتئین بالا می‌توانند در بیماران کلیوی نیز مشکلاتی را به وجود بیاورند و روند نارسایی کلیه را تسریع ببخشند. محققان می‌گویند رژیم کتوژنیک باعث افزایش سطح کلسترول می‌شود.

این تیم تحقیقاتی خاطر نشان می‌کند که رژیم‌های کتو در اغلب موارد به عنوان عاملی بالقوه، می‌توانند زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های قلبی و حتی سرطان تلقی شوند. در واقع تحقیق جدید می‌گوید رژیم‌های کتوژنیک ممکن است با محدود کردن کربوهیدرات‌ها، رژیم غذایی فرد را به سمت غذاهای بیشتر سرطان‌زا هدایت کند.

محققان می‌گویند رژیم‌های پرچرب نسبت به سایر استراتژی‌های کاهش وزن، می‌توانند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مختلف را افزایش دهد. نتیجه مطالعه انجام شده توسط تیم تحقیقاتی در نشریه Frontiers in Nutrition منتشر شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا