کمک "تاریخی" صندوق بین المللی پول به اقتصاد کرونا زده جهان
– اخبار اقتصادی –
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، صندوق بین المللی پول در بیانیه روز دوشنبه خود از اختصاص حق برداشت مخصوص (SDR) معادل 650 میلیارد دلار برای کمک به اقتصاد جهانی که در پی شیوع ویروس کرونا به شدت دچار آسیب شده است، خبر داد.
حق برداشت مخصوص یا یک دارایی پولی صوری است که توسط صندوق بین المللی پول ایجاد شد تا کمبود نقدینگی بین المللی را جبران کند.
در این بیانیه آمده است: شورای حکام صندوق بین المللی پول طرح تخصیص عمومی حق برداشت مخصوص معادل 650 میلیارد دلار آمریکا (حدود 456 میلیارد SDR) را در روز 2 اوت 2021 برای افزایش نقدینگی جهانی تصویب کرد.
پرداخت وام 2.5 میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول به سودان تصویب شدطرح 50 میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول برای پایان همهگیری کرونا
کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بین المللی پول گفت: این یک تصمیم تاریخی است. بزرگترین تخصیص حق برداشت مخصوص در تاریخ صندوق بین المللی پول و یک آمپول (واکسن) در بازوی اقتصاد جهانی در یک بحران بی سابقه است.
به گفته وی، تخصیص این وجوه به نفع همه اعضا خواهد بود، نیاز جهانی بلند مدت به ذخایر را برطرف می کند، اعتماد سازی می کند و انعطاف پذیری و ثبات اقتصاد جهانی را تقویت می کند.
صندوق بین المللی پول همچنین تأکید کرد که این تصمیم در 23 آگوست اجرایی می شود. SDR های تازه ایجاد شده متناسب با سهمیه های موجود به کشورهای عضو صندوق بین المللی پول به عنوان اعتبار تخصیص داده می شود. در عین حال، حدود 275 میلیارد دلار "به بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه از جمله کشورهای کم درآمد کمک خواهد شد.
به گزارش تسنیم، صندوق بین المللی پول از زمان شیوع کرونا میلیاردها دلار به کشورهای جهان برای مقابله با آسیب های اقتصادی کرونا پرداخت کرده است اما درخواست وام 5 میلیارد دلاری ایران را مسکوت گذاشته است.
انتهای پیام/