خطر پنهان مصرف زیاد ماریجوانا: افزایش چشمگیر ریسک سرطان دهان

خطر پنهان مصرف زیاد ماریجوانا: افزایش چشمگیر ریسک سرطان دهان
به گزارش دیتاسنتر من و به نقل از HealthDayTV، جالب آنکه اگر این افراد علاوه بر ماریجوانا، سیگار هم مصرف میکردند، احتمال ابتلا به سرطان دهان تا ۶۲۴ درصد نسبت به افراد بدون اختلال مصرف کانابیس افزایش مییافت. محققان دانشگاه کالیفرنیا سندیهگو، ضمن بررسی سوابق پزشکی شرکتکنندگان، تلاش کردند سایر عوامل موثر مانند سن، جنسیت، شاخص توده بدنی و سیگار کشیدن را از تحلیل خود حذف کنند تا تاثیر دقیق مصرف ماریجوانا مشخص شود.
دود ماریجوانا حاوی بسیاری از مواد سرطانزای مشترک با سیگار است که به بافت پوششی دهان آسیب میزنند. رهبر تحقیق، دکتر رافائل کوئومو میگوید: «این یافتهها به شواهد فزایندهای میافزاید که مصرف مزمن یا مشکلزای کانابیس، خطر بروز سرطان در بافتهایی که با محصولات احتراق مواجهاند را افزایش میدهد.» علاوه بر اثرات دودی، به نظر میرسد THC، ماده موثره روانگردان ماریجوانا، با سرکوب سیستم ایمنی بدن، ریسک سرطان را بیشتر میکند.
سایر کارشناسان به مردم توصیه میکنند برای کاهش خطر، به جای روشهای احتراقی مانند دود کردن، از روشهای غیر دودی یا خوراکی استفاده کنند و بهطور مرتب آزمایشهای غربالگری انجام دهند. هرچند که تحقیقات بیشتری برای تایید و بررسی مکانیزم دقیق رابطه میان مصرف کانابیس و سرطان دهان مورد نیاز است.
مجله خبری mydtc