سرور مجازی
فناوری

هفت خوراکی مفید برای مغز

هفت خوراکی مفید برای مغز

برنامه غذایی نقش مهمی در عملکرد مغز در طول زندگی ایفا می‌کند و بر حافظه، تمرکز، خلق‌وخو و شفافیت ذهنی اثر می‌گذارد. در حالی که بسیاری از خوراکی‌های گیاهی مفیدند، برخی ابرخوراکی‌ها تاثیر بسزایی در سلامت مغز دارند، به‌ویژه اگر سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، چربی‌های سالم و ترکیب‌های ضدالتهاب باشند.

برخی مواد خوراکی جریان اکسیژن و مواد مغذی به مغز را افزایش می‌دهند، به رشد و بقای سلول‌های مغزی کمک می‌کنند، استرس اکسیداتیو (تنش اکسایشی) و التهاب عصبی را کاهش می‌دهند و در پاک‌سازی تجمع پروتئین‌های مرتبط با آلزایمر نقش دارند.

انواع کلم‌ها
سبزیجاتی مانند گل‌کلم، کلم بروکلی، کلم سفید و کلم فندقی در این دسته قرار دارند. این خوراکی‌ها از یک ماده‌ شیمیایی گیاهی به نام «سولفورافان» سرشارند که خواص آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب دارد و ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر، پارکینسون و سکته مغزی را کاهش دهد.

سبزیجات برگ‌دار سبز
سبزی‌های برگ‌دار سبز مانند اسفناج و کیل سرشار از لوتئین‌اند، آنتی‌اکسیدانی که در چشم و مغز تجمع می‌‌کند و مانع ایجاد استرس اکسیداتیو می‌شود. پژوهشی در دانشگاه جورجیا نشان می‌دهد که لوتئین در انعطاف‌پذیری ذهنی که برای حل مسئله حیاتی است نقش دارد. از این نوع سبزیجات می‌شود در سوپ، سالاد، نوشیدنی، املت یا همراه غلات صبحانه استفاده کرد.

توت‌ها
انواع توت‌ها مانند بلوبری، توت‌فرنگی، تمشک، شاه‌توت سرشار از پلی‌فنول‌هایی‌اند که التهاب را کاهش می‌دهند و ارتباط بین یاخته‌های عصبی را تقویت می‌کنند. تمشک آبی یا بلوبری‌ به‌ویژه سرشار از «آنتوسیانین» است که با کاهش زوال شناختی و افزایش بقای سلول‌های مغزی مرتبط است. می‌‌شود انواع توت‌ها را چه منجمد چه تازه مصرف کرد.

روغن زیتون فرا‌بکر
روغن زیتون فوق‌بکر یک ابرخوراکی واقعی برای مغز است، زیرا سرشار از چربی‌های غیراشباع سالم و پلی‌فنول‌ها است. این ماده از التهاب می‌کاهد، باکتری مفید روده را افزایش می‌دهد، و سلامت مغز را تقویت می‌کند. پلی‌فنول‌ها به مقابله با رادیکال‌های آزاد مرتبط با اختلال شناختی کمک می‌کنند. مصرف منظم روغن زیتون فوق‌بکر باعث کاهش ۲۸ درصدی خطر مرگ ناشی از زوال عقل می‌شود.

مغزها و دانه‌ها
گردو، تخم چیا و تخم کتان منابع گیاهی مهم امگا-۳ (ALA) محسوب می‌شوند که برای حفظ سلامت سلول‌های مغزی و کاهش التهاب عصبی حیاتی‌اند. گردو علاوه بر امگا-۳، دارای فیبر، ملاتونین و پلی‌فنول‌هایی است که به تنظیم سروتونین و پاک‌سازی پروتئین‌های مضر مغز کمک می‌کنند. 

ماهی‌های چرب
ماهی‌های چرب مانند سمن، تن، خال‌خالی، ساردین و قزل‌آلا سرشار از دی‌اچ‌ای (DHA) هستند، اسیدی چرب که برای مغز و بافت عصبی ضروری است. سطح پایین دی‌‌اچ‌ای با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط است. متخصصان توصیه می‌‌کنند دست‌کم ۲۲۵ گرم ماهی چرب در هفته مصرف شود.

چای سبز و قهوه
هر دو نوشیدنی سرشار از پلی‌فنول‌ها و ترکیبات زیست‌فعال‌اند. کافئین و آنتی‌اکسیدان‌ موجود در قهوه عملکرد شناختی و حرکتی را بهبود می‌بخشد و ممکن است در جلوگیری از ابتلا به آلزایمر و پارکینسون موثر باشد. چای سبز نیز با خواص ضدالتهاب و حفاظت از یاخته‌های عصبی، به حفظ سلامت مغز کمک می‌کند. متخصصان توصیه می‌کنند روزانه ۲ تا ۳ فنجان چای سبز و قهوه مصرف شود.

مجله خبری mydtc

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا