جوان ۲۲ ساله بریتانیایی به اتهام هک توییتر در اسپانیا بازداشت شد
وزارت دادگستری آمریکا از بازداشت شهروند بریتانیایی در اسپانیا خبر داد که به نفوذ غیرقانونی به حسابهای کاربری افراد در شبکههای اجتماعی و اخاذی از کاربران متهم شده است. وی در هک گسترده توییتر در سال ۲۰۲۰ نیز مشارکت داشته است.
«جوزف اُکانر» (Joseph O’Connor)، شهروند ۲۲ ساله بریتانیایی که در توییتر با نام کاربری «PlugWalkJoe» فعالیت داشته است، به تازگی در ارتباط با هک سال ۲۰۲۰ توییتر در اسپانیا بازداشت شده است. در جریان حمله گفته شده، تعداد زیادی از حسابهای کاربری افراد سرشناس از جمله باراک اوباما، رییس جمهور پیشین ایالات متحده و ایلان ماسک مورد نفوذ قرار گرفتند و در نهایت صد هزار دلار کلاهبرداری از طریق بیت کوین صورت گرفت. وزارت دادگستری آمریکا در بیانیه خود اعلام کرده است که فرد مذکور به نفوذ کامپیوتری به حسابهای کاربری پلتفرمهای تیک تاک و اسنپ چت نیز متهم شده است.
از جدیترین اتهامات اُکانر میتوان به توطئه و تلاش برای دسترسی غیرمجاز کامپیوتری جهت اخاذی موارد با ارزش از افراد به وسیله ارسال پیغامهای تهدیدآمیز اشاره کرد. گفته می شود که وی یکی از سارقان حرفهای هویت کاربران از طریق دسترسی غیرمجاز به سیم کارت افراد بوده است. در چنین حملاتی فرد مهاجم با فریب شرکتهای سرویسدهنده شبکههای ارتباطی موبایل میتواند به شماره موبایل و اطلاعات دریافتی توسط آن دسترسی داشته باشد که در نهایتاً با دور زدن احراز هویت دو مرحلهای ممکن است امنیت حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی را زیر سوال ببرد.
در مصاحبه انجام شده از سوی اُکانر با نشریه نیویورک تایمز، وی به صراحت خود را صاحب نام کاربری «PlugWalkJoe» معرفی کرده و خبر از سوء استفاده هکرها از سرویس Slack برای دسترسی به اطلاعات محرمانه حسابهای کاربری توییتر داده است. البته او بسیار مبهم پیرامون نقش خود در حمله سال گذشته صحبت کرده است که در نهایت موجب نفوذ به ۱۳۰ حساب کاربری شده بود. همچنین معتقد است که کار خلاف قانونی انجام نداده و نهادهای قانونی میتوانند به سراغ او بیایند.
دستگیری اخیر در ادامه سلسله بازداشتهای مرتبط با هک سال گذشته میلادی توییتر بوده است. گراهام ایوان کلارک از جمله دستگیرشدگانی است که از او به عنوان مغز متفکر نوجوان حمله یاد میشود. نیما فاضلی (Nima Rolex Fazeli) و Mason Chaewon نیز سایر افراد بازداشت شده هستند. در نهایت کلارک به سه سال زندان به دلیل نقش خود در هک گفته شده، محکوم شد.