رباتهای قاتل؛ ترس از آینده هوش مصنوعی
رباتهای قاتل؛ ترس از آینده هوش مصنوعی
روز دوشنبه، اتریش خواستار تلاشهای جدیدی برای تنظیم قوانینی برای استفاده از هوش مصنوعی در سیستمهای تسلیحاتی شد، در حالی که میزبان کنفرانسی با عنوان «انسانیت در تقاطع: سیستمهای تسلیحات خودمختار و چالشهای مقررات» بود.
این کنفرانس با هدف احیای بحثهای متوقف شده در مورد این موضوع، یعنی توسعه هوش مصنوعی و لزوم وجود کنترلهایی برای تنظیم آن برای مهار هر گونه پیامدهای نامطلوبی که ممکن است منجر شود، برگزار میشود.
با پیشرفت سریع فناوری هوش مصنوعی، سیستمهای تسلیحاتی که میتوانند بدون دخالت انسان کشته شوند، بیشتر نمایان میشوند و چالشهای اخلاقی و قانونی را ایجاد میکنند که اکثر کشورها میگویند باید در اسرع وقت به آن رسیدگی کنند.
الکساندر شالنبرگ وزیر امور خارجه اتریش در جلسهای با حضور سازمانهای غیردولتی و بینالمللی و همچنین نمایندگانی از 143 کشور گفت: «اکنون زمان توافق بر سر قوانین بینالمللی است، استانداردهایی برای تضمین کنترل انسانی.»
وی در سخنرانی افتتاحیه خود در این کنفرانس افزود: «ما حداقل باید اطمینان حاصل کنیم که تصمیمات حیاتی در مورد اینکه چه کسی زندگی میکند و چه کسی میمیرد در دست انسانها باقی بماند، نه ماشینها».
برای سالها بحث در سازمان ملل بدون دستیابی به نتایج ملموس گذشت. بسیاری از شرکت کنندگان در کنفرانس دو روزه در وین اعلام کردند که زمان برای اقدام به سرعت در حال اتمام است.
میرجانا اسپولیاریک، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ، در جریان میزگردی در کنفرانس گفت: «بسیار مهم است که ما به سرعت اقدام کنیم.
وی افزود: آنچه امروز در زمینههای مختلف خشونت شاهد آن هستیم، شکستهای اخلاقی در برابر جامعه جهانی است.
هوش مصنوعی در حال حاضر در میدانهای جنگ استفاده میشود. دیپلماتها می گویند که پهپادهای اوکراینی به گونهای طراحی شدهاند که حتی زمانی که ارتباط بین آنها و اپراتور با استفاده از تکنیکهای پارازیت قطع شود، به مسیر خود به سمت هدف خود ادامه دهند.
ایالات متحده در این ماه اعلام کرد که در حال بررسی گزارش رسانهای است مبنی بر اینکه ارتش اسرائیل از هوش مصنوعی برای کمک به شناسایی اهداف بمباران در غزه استفاده می کند.
جان تالین، یکی از محققان، میگوید: «ما قبلاً دیدهایم که هوش مصنوعی مرتکب اشتباهات کوچک و بزرگ میشود، از تشخیص ندادن بین توپ فوتبال و سر بدون موی داور گرفته تا مرگ عابران پیاده در جادهها ناشی از اتومبیلهای خودران».
توسعهدهنده نرمافزار و سرمایهگذار فناوری، در نامهای رسمی گفت که قادر به شناسایی افرادی است که خارج از خطوط تعیینشده راه میروند.
وی افزود: باید در مورد اتکا به دقت این سامانه ها چه در بخش نظامی و چه غیرنظامی بسیار دقت کنیم.
مجله خبری mydtc