لبخند ساختگی ما را شادتر میکند؟
لبخند ساختگی ما را شادتر میکند؟
در پژوهشی که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، محققان ۳۸۰۰ شرکتکننده از ۱۹ کشور جهان را بررسی کردند. آنها از شرکتکنندگان خواستند به سه طریق لبخند بزنند: با نگاه کردن به تصویر فردی خندان و تقلید حالت چهره فرد توی عکس، با دنبال کردن دستورالعملهای ماهیچه به ماهیچه در مورد نحوه لبخند زدن، با نگه داشتن یک خودکار با دهان.
در دو شیوه اول، شادی افراد افزایش پیدا کرد، اما نتایج گروه سوم نامشخص بود. در مجموع این تحقیق نشان داد که افراد با وجود ساختگی بودن لبخند میگویند احساس میکنند شادترند.
این مسئله که حالتهای چهره میتواند بر احساسات تاثیر بگذارد به «فرضیه بازخورد حالت چهره» معروف است، و فقط در مورد لبخند صدق نمیکند؛ بهعنوان مثال اخم کردن میتواند افراد را خشمگینتر کند.
سایر حرکات بدنی، مانند منقبض کردن ماهیچهها، ممکن است باعث شود فرد از طریق نوع مشابهی از بهاصطلاح بازخورد حسیـحرکتی احساس استرس و تنش بیشتری بکند.
اما دقیقا مشخص نیست که در مغز چه اتفاقی میافتد. برخی متخصصان معتقدند حالات چهره مانند لبخند یک مسیر عصبی خاص مرتبط با شادی را فعال میکند که یک واکنش بدنی کامل ایجاد میکند و مغز این واکنش را به شادی تعبیر میکند.
بر اساس پژوهشی دیگر، بازخورد چهره بر نحوه پردازش سایر اطلاعات احساسی تاثیر میگذارد یا سبب میشود افراد خاطرات توام با حالات چهره و احساسات خاص را به یاد بیاورند.
متخصصان مطمئن نیستند که آیا نتایج بیرونآمده از آزمایشگاه در دنیای واقعی صدق میکند یا نه، زیرا در زندگی واقعی دادههای بسیار بیشتری به مغز وارد میشود. با وجود این، ضرری ندارد در طول روز چند بار لبخند بزنید و ببینید آیا روی خلقتان تاثیر دارد یا خیر.
مجله خبری mydtc