چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
بیش از شش میلیون نفر در آمریکا و میلیونها نفر در سراسر جهان به بیماری آلزایمر مبتلا هستند که شایعترین نوع زوال عقل است. برای این بیماری هیچ درمانی وجود ندارد اما لکمبی میتواند پروتئین چسبنده مغز به نام آمیلوئید را که عامل اصلی بیماری آلزایمر است، از بین میبرد.
تحقیقات نشان میدهد افراد دارای علائم خفیف این بیماری با مصرف این دارو میتوانند پیشرفت بیماری را تا چند ماه به تاخیر بیندازند. هرچند برخی کارشناسان میگویند این تاخیر ممکن است آنقدر نامحسوس باشد که بیماران متوجه نشوند.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده تابستان ۲۰۲۳ مصرف داروی لکمبی را برای بیماران در مراحل اولیه به طور کامل تایید کرد. شرکت ژاپنی ایزای (Eisai)، سازنده این دارو، هم ابتدا انتظار داشت که تا پایان ماه مارس، ۱۰ هزار بیمار از این دارو به شکل تزریق با سرم استفاده کنند اما مدیران این شرکت کمی بعد این پیشبینی را کاهش دادند؛ البته میگویند فروش رو به رشد است.
دکتر علیرضا عطری، متخصص مغز و اعصاب که مشاور حقوقی شرکت ایزای است، میگوید: «این رویکرد بسیار مرحلهای و گام به گام است. هرچه بیشتر درباره آن یاد بگیریم، آن را بیشتر گسترش و بسط خواهیم داد.»
به گفته پزشکان، برای شناسایی سریع بیماران و شروع درمان قبل از پیشرفت بیماری، باید اقدامهای بیشتری انجام شود که روندی مبهم است. از طرفی ممکن است برخی بیماران واجد شرایط استفاده از داروی لکمبی نباشند، زیرا با داروهایی که برای جلوگیری از سکته مصرف میشود، تداخل دارویی دارد. وقت گرفتن از متخصص مغز و اعصابی هم که این دارو را تجویز میکند، احتمال دارد چند ماه طول بکشد.
مجله خبری mydtc