چرا نان گران شد؟ + جدول
– اخبار اقتصادی –
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم دولت ها همواره برای اینکه نان به قیمت مناسبی به دست مردم برسد به همین دلیل یارانه هایی در بخش های مختلف چرخه تولید ارائه میدهند اما با وجود این یارانه ها نان در بسیاری از اوقات بالاتر از قیمت های مصوب به دست مصرف کننده میرسد و خود نانوایان نیز همواره گلایه دارند.
از زمان حمل گندم به کارخانه های آرد سازی و از کارخانهها به نانوایی ها و از نانوایی ها تا برسد به دست مردم سوء استفاده هایی نیز از این آرد یارانه ای میشود و تمام یارانه به طور مستقیم به دست مصرف کننده نمی رسد.
ملموس است که فروش یک کیسه آرد 40 کیلویی با قیمت یارانهای به ارزش 35 هزار تومان در بازار آزاد با قیمت حداقل بالای 180 هزار تومان سود هنگفتی را نصیب سوءاستفاده گران می نماید.
حتی متاسفانه به دلیل قیمت پایین نان در مقایسه با خوراک دام که با کمبود مواجه است بخشی از نان تولید شده برای دام نیز استفاده میشود.
استانداری تهران افزایش رسمی قیمت نان را ابلاغ کرد+ جدول
بر اساس بررسی های به عمل آمده از سال 1393 تا کنون حدود 4 تا 5 سال پی در پی ، هزینه حمل گندم و آرد ریالی افزایش پیدا نکرده و بعد از سال 98 نیز با گران شدن تمام حاملهای انرژی و تورم لجام گسیخته ، شاهد افزایش نسبی هزینه حمل هستیم؛ به گونه ای که امروزه کمتر از 2% قیمت یک قرص نان را هزینه حمل و نقل آن تشکیل میدهد در نتیجه هم ناوگان حمل و نقل به شدت فرسوده شده و هم زمینه سوء استفاده را باز نموده است.
عوامل موثر در افزایش قیمت نان:
قیمت گندم
هزینه تولید کارخانجات آرد
هزینه حمل و نقل و استهلاک ناوگان و لجستیک
هزینه گونی
هزینه دستمزد
هزینه اجاره محل
هزینه مواد افزودنی نان
هزینه آب و برق و گاز
هزینه سرمایه گذاری و استهلاک دستگاه ها و وسایل نانوایی
نانوایان میگویند متوسط درآمد یک کیسه آرد برای نانوا 225 هزار تومان است در حالی که همین کیسه آرد برای قنادی ها و نان فانتزیها و بیسکویت و … (صنف و صنعت) حداقل یک میلیون و 800 هزار تومان درآمد تولید می کند.
نانوایان اعلام می کنند که دستمزد کارگر نسبت به سال قبل 40 درصد و اجاره بهای مغازه نانوایی حدود 100 درصد در شهرهای بزرگ مانند تهران افزایش یافته است.
قطعات یدکی چه برای ماشین آلات فرآوری و پخت نان و چه شبکه حمل و نقل ، به شکل سرسام آوری افزایش یافته که عملاً دولت جز یک پارامتر از 9 پارامتر تشکیل دهنده قیمت نان را کنترل نکرده است، همین موضوعات موجب ضرر و زیان و استهلاک داراییهای نانوایان شده است.
انتهای پیام/