قطعی برق خسارات جبران ناپذیری به صنایع میزند
– اخبار اقتصادی –
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عطاالله معروفخانی مدیر عامل فولاد هرمزگان در گفت و گو با روابط عمومی این شرکت خسارات قطعی برق شرکت های فولادی را تنها متوجه این شرکت ها ندانست بلکه عمده ضرر و زیان آن در ماه های آتی با نبود مواد اولیه برای صنایع پایین دست عنوان کرد و گفت : متضرر اصلی این قطعی و کاهش تولید، مردم خواهند بود. وی در ادامه راهکار وصل شدن برق در ساعات غیر پیک را عنوان کرد و گفت : برای کاهش این ضرر و زیان و جلوگیری از کمبود عرضه محصولات فولادی ، بهتر است این شرکت ها بتوانند در ساعات غیر پیک مانند شب تا صبح به تولید ادامه دهند . مدیرعامل فولاد هرمزگان اثرات کاهش تولید محصولات فولادی در بازار را خیلی سریع دانست و اظهار داشت : قیمت های محصولات فولادی در بازار داخل بیش از 10 درصد افزایش یافته و اگر به همین منوال پیش برویم اثرات جبران ناپذیری بر بازار عرضه و تقاضای این گذاشته خواهد شد. معروفخانی متضرر اصلی این مهم را مردم دانست و گفت : افزایش قیمت محصولات صنایع پایین دستی مانند خودرو و ساختمان دور از انتظار نیست.
وی با اشاره به نیاز 295 مگاواتی برق در شرکت فولاد هرمزگان و ضرر و زیانی که در این مدت کوتاه به این شرکت وارد شده گفت : از ابتدای خرداد ماه با اجرای طرح مدیریت بار به دلیل افزایش دمای هوا در سطح کشور طبق درخواست شرکت برق منطقه ای استان هرمزگان مبنی بر کاهش بار عملا کوره های قوسی این شرکت در ساعات اوج مصرف متوقف گردید.
مدیرعامل فولاد هرمزگان با اعلام اینکه در تاریخ 15/4/1400 و راس ساعت 16:00 شرکت برق منطقه ای بدون اعلام قبلی و بدون هماهنگی اقدام به قطع برق نموده از این عملکرد برق منطقه ای استان انتقاد و اظهار ناخرسندی کرد و گفت : در صنایع بزرگ قطع ناگهانی و بدون اعلام قبلی برق نه تنها باعث افزایش ضرر و زیان و خسارت های مالی مضاعف می شود بلکه با جان بسیاری از کارکنان این شرکت ها بازی می کند . وی شاهد مثال این موضوع را خطر جانی برای 5 نفر از کارکنان این شرکت هنگام حمل پاتیل مذاب توسط جرثقیل سقفی عنوان کرد که با قطع ناگهانی برق این نفرات خوشبختانه با هوشیاری خطر را رفع نموده اند .
معروفخانی با اعلام اینکه از تاریخ مذکور تا کنون تولید در این شرکت مانند شرکت های دیگر متوقف شده خسارات فنی ناشی از قطع برق در این شرکت را این چنین عنوان کرد :
1- قطع ناگهانی برق باعث توقف واحد اکسیژن و در نتیجه عدم ارسال نیتروژن به کوره های واحد احیا مستقیم و فعال شدن آهن اسفنجی در آن ها شده است ،
2- قطع ناگهانی برق در حین تولید خطوط ریخته گری باعث اختلال در خط تولید شمش و از بین رفتن حداقل 10 عدد سگمنت و تخریب نسوز کوره ها ، پاتیل ها و تاندیش ها را در پی داشته است .
3- قطع ناگهانی برق باعث عدم امکان تخلیه ذوب کوره ها و تخریب شل آنها گشته است
4- با توجه به عدم مصرف آهن اسفنجی در فولاد هرمزگان وسایر شرکتهای فولادی ، واحد احیاء مستقیم نیز متوقف گردیده است .
مدیرعامل فولاد هرمزگان خسارت مالی ناشی از قطع ناگهانی و بدون برنامه برق را بیش از 200 میلیارد تومان و جمع خسارات این شرکت پس از یک هفته خاموشی کامل را بیش از 438 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت : با توجه به توقف کامل خطوط تولید روزانه حدود 30 میلیارد تومان خسارت به این شرکت تحمیل می گردد که در صورت ادامه روند جاری تا انتهای تیرماه ، بیش از 700 میلیارد تومان خسارت ناشی از قطع برق به این شرکت تحمیل خواهد شد .
وی موضوع مهمتر را از دست دادن تولید حدود 100 هزار تن تختال و 65 هزار تن آهن اسفنجی دانست که به تولید صنایع پایین دستی و ارز آوری در شرایط جنگ اقتصادی لطمه خواهد زد .
انتهای پیام/