نگاهی به مشخصات کشنده های شاکمن؛ محصول چینی ویرا دیزل با موتور کامینز
در نمایشگاه خودرو تهران شرکتهای مختلفی حضور داشتند و توانستند محصولات خود را به بازدیدکنندگان نمایش دهند. یکی از این شرکتها ویرا دیزل (زیرمجموعه خودروسازی ماموت) بود که با کشنده دماغدار خود توجهات بسیاری جلب کرد و در همان ابتدا توانست بازخورد مثبتی از خبرنگاران و مردم دریافت کند. کشنده شاکمن با موتور کامینز و گیربکس ایتان میتواند یکی از گزینههای خاص بازار ایران باشد، با اینحال، آنچه توجه بازدیدکنندگان را به غرفه ویرا دیزل جلب میکرد٬ نمایش یک کشنده دماغدار بود که در صورت عرضه میتواند به گزینه ای جذاب برای رانندگان تجاری در کشورمان بدل شود.
بهنام افخم، مدیر عامل ویرا دیزل، در نشست خبری با بیان اینکه سه ویژگی کیفیت، قیمت و خدمات پس از فروش وجه تمایز این برند با سایر رقبا است، در مورد کشنده دماغدار این شرکت گفت: «در سالهای اخیر کمبود خودروهای کانونشنال به شدت احساس میشد و این نوع خودروها مشتریان خاص خود را دارند. کشنده شاکمن به علت امکانات متعدد و مشخصات فنی عالی میتواند استاندارهای مختلف را پاس کند.» او همچنین گفت که احتمالا این کشنده ۱۸ تنی در نیمه دوم سال عرضه میشود.
طول، عرض و ارتفاع کشنده شاکمن به ترتیب ۷۵۲۵، ۲۵۵۰ و ۳۹۱۲ میلیمتر است و وزن کشنده در حالت بدون تریلی ۸۸۰۰ کیلوگرم است. این کامیون همانطور که پیشتر گفته شد از موتور ۱۲ لیتری ۶ سیلندر خطی ساخت کامینز با کد ISGe5 بهره میبرد. قلب تپنده آن ۴۹۰ اسب بخار قدرت و ۲۳۰۰ نیوتن متر گشتاور دارد و استاندارد آلایندگی یورو ۵ را پاس میکند. انتقال قدرت از طریق جعبهدنده ۱۲+۲ دنده ساخت ایتان (eaton) انجام میشود که در کشندههای آمریکایی مثل ماک، اینترنشنال، کنورث و پیتربلت استفاده شده است.
کشنده شاکمن همچنین از ریتاردر Voith آلمان و ترمز موتور Jacobs استفاده میکند. درحقیقت این کامیون به لطف قطعات معتبر و مشخصات فنی باکیفیت خود میتواند در زمان عرضه با استقبال خوبی مواجه شود. هرچند قیمت و نحوه عرضه در موفقیت و شکست آن تاثیر بسیار زیادی دارد. البته مدیر عامل ویرا دیزل میگوید که شرایط اقساطی و لیزینگی متنوعی برای آن در نظر دارند. او اظهار دارد: «طبق برنامهریزیهای انجام شده، قرار است در ابتدا به تولید سالانه ۲۰۰۰ دستگاه برسیم».
طبق گفتههای مدیر عامل و مدیر فروش شرکت ویرا دیزل، ابتدا یک کشنده و دو کامیونت شاکمان در ایران تولید میشود. این کشنده هم مجهز به موتور کامینز ۴۹۰ اسب بخاری و گیربکس ۱۲+۲ ایتان است. همچنین با امکاناتی مثل کروز کنترل، ۲ تختخواب، صندلی بادی راننده با گرمکن، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، یخچال، کولر و بخاری درجا، لیفت برقی کابین، سیستم هشدار حرکت بین خطوط و مانیتور به همراه دوربین عقب دارد. این کشنده قابلیت حمل کالای خطرناک (ADR) هم دارد.