سرور مجازی
پیشفرض

ازسرگیری صادرات برق و گاز به عراق/ صنایع کشور در خاموشی؛ برق ایران در عراق!

به گزارش تجارت‌نیوز، منابع عراقی از روز گذشته اخباری مبنی بر ازسرگیری صادرات برق و گاز ایران به این کشور خبر دادند. پیش از این بدعهدی عراق در تسویه بدهی‌های خود باعث قطع صادرات گاز ایران به این کشور شد.

دولت ایران نیز بارها از بدهی چند میلیارد دلاری عراق بابت واردات برق و گاز خبر داد. البته دولت عراق این موضوع را بارها رد و اعلام کرد که پول‌ها واریز شده است. منتهی ایران به دلیل تحریم‌ها قادر به برداشت این منابع نیست.

با این حال سخنگوی وزارت برق عراق اخیرا گفت: این کشور بابت خرید برق یک میلیارد و ۶۴۲ میلیون دلار به ایران بدهکار است. عراق نیز حاضر است بدهی‌های خود را به‌زودی تسویه کند. به نظر می‌رسد افت برق‌رسانی آن‌ها ناچار به پرداخت بدهی‌های خود کرده است.

چنان‌که در زمستان سال گذشته دولت عراق اعلام کرد، ایران با کاهش صادرات گاز خود به این کشور، باعث افت ۳۴۰۰ مگاواتی برق شد.

ایران و عراق توافق کردند؟

حالا با گرم‌ترشدن هوا، به نظر می‌رسد عراقی‌ها بار دیگر برای تامین برق مورد نیاز خود دست یاری به سوی ایران دراز کرده‌اند. در همین زمینه خبرگزاری دولتی عراق به نقل از عادل کریم، وزیر برق این کشور، گزارش داد که روز پنج‌شنبه دو کشور با یکدیگر توافق کردند. بدین ترتیب صادرات گاز ایران به عراق از سر گرفته می‌شود.

کریم روز سه‌شنبه در راس هیئتی از وزارتخانه خود راهی تهران شد تا با وزرای نفت و نیروی ایران رایزنی کند. رسانه‌های نزدیک به دولت موضوع این نشست‌ها را «تزریق گاز به نیروگاه‌های عراقی و پرداخت بدهی‌های عراق به بخش برق و نفت ایران» بود.

حالا به نظر می‌رسد هیئت عراقی با دست پر به کشور خود بازمی‌گردد. از سوی دیگر قرار است مطالبات میلیاردی ایران از صادرات برق نیز به‌زودی تسویه شود. اما اینکه در شرایط تحریم این انتقال دارایی بر چه اساسی صورت می‌گیرد مشخص نیست.

خاموشی صنایع به قیمت صادرات برق به عراق!

در شرایطی ایران قصد دارد بار دیگر تزریق گاز و برق به نیروگاه‌های عراقی را بر عهده بگیرد که سال گذشته بر اثر خاموشی گسترده صنایع، شاهد تعطیلی ۱۱۰ کارخانه فولاد بودیم. امسال نیز وزارت نیرو از قطعی برق صنایع زودتر از موعد سال‌های گذشته خبر داد.

در حالی که وزارت نیرو و نفت در اندیشه صادرات برق و گاز به کشورهای همسایه هستند، صنایع کشور ازجمله فولاد و سیمان به دنبال راهی برای ادامه حیات خود هستند. در این بین، تنها راهکار وزارت صمت برای فولادگران مهاجرت به سوریه بوده است.

شاید اکنون این وزارتخانه‌ها بیش از آنکه به فکر تامین نیاز نیروگاه‌های عراق باشند، بهتر است که برنامه‌ای برای جلوگیری از ورشکستگی و تعطیلی صنایعی داخلی پی‌ریزی کنند.

برای مطالعه بیشتر خبر سرنوشت ۱۱۰ کارخانه تعطیل‌شده فولاد به کجا رسید؟ را بخوانید.

mydtc.ir

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا