سرور مجازی
اخبار آی تیتکنولوژیفناوری

پیشنهاد سازمان فناوری اطلاعات به بانک مرکزی: «راهبرد سطح صفر» برای دریافت ای‌نماد اعمال شود

رئیس سازمان فناوری اطلاعات در پی الزامی شدن دریافت ای‌نماد برای پذیرندگان شرکت‌های پرداخت‌یار، با ارسال نامه‌ای به بانک مرکزی، ضمن اشاره به تبعات ناشی از این تصمیم درخواست کرد تا «راهبرد سطح صفر» برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی، اعمال گردد. در این راهبرد به پرداخت‌یاری‌ها اجازه داده می‌شود تا در یک سقف محدودی تراکنش در روز، ماه و سال، بدون الزام به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی اجازه فعالیت داشته باشند.

دو روز پیش بود که مدیرعامل شاپرک با ارسال نامه‌ای به مدیران عامل شرکت‌های پرداخت‌یار اعلام کرد که از مرداد ماه، حین ثبت اطلاعات پذیرندگان جدید، اطلاعات ثبت شده در خصوص نماد اعتماد الکترونیکی نیز بررسی می‌گردد و از تخصیص پایانه به موارد نامنطبق جلوگیری به عمل خواهد آمد. این امر با واکنش کسب‌وکارهای اینترنتی، مدیران پرداخت‌یارها، انجمن فین‌تک و سایر کارشناسان این حوزه رو به رو شد که به اتفاق معتقد بودند چنین تصمیمی به معنی خداحافظی با اکوسیستم نوآوری است.

ای‌نماد اجباری

از همین روی «امیر ناظمی»، رئیس سازمان فناوری اطلاعات با ارسال نامه‌ای به معاون فناوری بانک مرکزی این راه‌حل اجرایی را مناسب برای مبارزه با رشوه و پولشویی ندانسته و از آن‌ها خواست تا «راهبرد سطح صفر» برای دریافت ای‌نماد اعمال گردد.

ناظمی معتقد است اجباری شدن ای‌نماد عملا می‌تواند مانعی جدی بر سر راه نوآوری ایجاد نماید تا هر نوع فعالیت نوآورانه‌ای در صف گرفتن مجوزها از بین رود.

در بخشی از نامه به کسب‌وکارهای خانگی که بر روی شبکه‌های اجتماعی مشغول به عرضه محصولات خود هستند اشاره شده که عملا امکان دریافت ای‌نماد را نداشته و چنین الزامی به معنای تعطیلی این گونه فعالیت‌ها بر شمرده شده است. آن هم در دورانی که کرونا باعث رکود کسب‌وکارها شده است.

در همین راستا، رئیس سازمان فناوری اطلاعات، راه حل پیشنهادی خود را در راستای حمایت از استارتاپ‌ها و مانع‌زدایی در مسیر فعالیت آنان ارائه کرده است تا در کنار آن به دغدغه بانک مرکزی و حاکمیت نیز پاسخ داده شود: «راهبرد سطح صفر برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی اعمال گردد. در این راهبرد به جای نیاز به مجوز در ابتدای فعالیت، اجازه داده می‌شود تا شرکت‌ها بتوانند در سطح معینی (کمتر از سقف‌های تعیین شده) اقدام به فعالیت بدون مجوز و صرفا با ثبت در سامانه‌های تعیین شده، انجام دهند.»

در این راهبرد به پرداخت‌یاری‌ها اجازه داده می‌شود تا در یک سقف محدودی تراکنش در روز، ماه و سال، بدون الزام به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی اجازه فعالیت داشته باشند. به فرض رشد و موفقیت مدل کسب‌وکار و در صورتی که تراکنش پرداخت‌یاری‌ها بیشتر از آن سقف تعیین شده بود، سایر پیش‌نیازها (مانند دریافت نماد اعتماد الکترونیکی) الزام‌آور شود؛ ولی تا پیش از آن نیازی به کسب انواع مجوزها و تائیدیه‌ها نباشد.

طبق پیشنهاد این سازمان، سقف محدود قابل تعیین به صورت پویا و تابع شرایط قابل تغییر است به طول مثال سقف تراکنش در ماه می‌تواند حداکثر ۲۰ میلیون تومان و در سال ۲۰۰ میلیون تومان باشد.

براین اساس با کنار گذاشت رویکرد مجوز محور، می‌توان از رویکرد ثبت‌محور به موازات آن بهره برد و از شرکت‌های پرداخت‌یار انتظار داشت که اطلاعات خود و کسب‌وکارهای دریافت کننده خدمات پرداخت را ثبت نموده و تعهدات متناظر را در سطح «صفر» بپذیرند. در این حالت شرکت‌های پرداخت‌یار باید شماره حساب مربوط به آن کسب‌وکارها را اعلام نماید و سطح تراکنش نیز به صورت خوداظهارانه و دریافت اطلاعات از بانک باشد که سامانه «نوآفرین» آمادگی همکاری در این زمینه را دارد.

نامه رئیس سازمان فناوری اطلاعات به معاون فناوری بانک مرکزی را می‌توانید از اینجا مشاهده کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا