توسعه پایدار و راهبردی سواحل، بنادر و جزایر در دستور کار سازمان بنادر
– اخبار اقتصادی –
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا الله یار با اشاره به فرآیند توسعه بندر بوشهر تا سال 1404، گفت: با توجه به ظرفیت های بسیار زیاد سواحل استان بوشهر و 937 کیلومتر مرز ساحلی با سواحل خلیج فارس، توسعه متوازن و پایدار این مناطق ضروری است و برنامه ریزی مدونی برای توسعه سواحل کشور به ویژه سواحل استان بوشهر با محوریت سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع دریایی کشور مدنظر قرار گرفته است.
وی افزود: در زمینه توسعه سواحل، با توجه به طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور به عنوان یک سند بالا دستی، سازمان بنادر و دریانوردی موظف شد که نسبت به تدقیق این طرح و آوردن آن در مقیاس استانی اقدام کند که در این راستا بعد از استان هرمزگان، دومین استانی که طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی آن تدقیق و تهیه شد، استان بوشهر بود که تمامی شهرستان های ساحلی آن را شامل می شود.
معاون مهندسی و توسعه امور زیر بنایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی این طرح، تهیه برنامه بلندمدت برای استفاده از ظرفیت های دریا است که برای هر شهر، برنامه اجرایی پیش بینی شده است.
معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه مطالعات مربوطه نهایی شده است و در حال طی کردن مسیر در شورای برنامه ریزی استان است، گفت: امید داریم هر چه سریع تر از سوی شورای برنامه ریزی استان ابلاغ و به عنوان یک سند بالادستی توسعه سواحل استان به کار گرفته شود.
الله یار، افزود: این مطالعات گسترده و با نگاه بلندمدت است که در آن جنبه های مختلف زیست محیطی، پدیده های دریایی، ظرفیت های تجاری، ظرفیت های گردشگری و مسافری دریایی، پدافند غیرعامل، مسائل سیاسی و امنیتی دیده شده است.
*طرح های جامع و توسعه ای بنادر استان بوشهر
وی در خصوص توسعه بنادر اصلی و فرعی استان بوشهر، خاطرنشان کرد: در راستای توسعه بنادر اصلی و فرعی استان بوشهر، بندر بوشهر به عنوان بندر اصلی و 10 بندرتجاری آن به عنوان بنادر فرعی طرح های توسعه ای پیش بینی شده اند که در قالب طرح جامع بنادر بازرگانی، توسعه بندر بوشهر تا افق 1404 و توسعه بنادر فرعی آن نیز طی سه گام در 15 سال مدنظر قرار می گیرند.
معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: گام اول استقرار طرح های جامع و طرح های ساماندهی جامع بنادر اصلی و فرعی آغاز شده است و عملا برخی پروژه های اجرایی شروع و یا در حال مطالعه اجرایی است.توسعه بنادر فرعی می تواند نقش بسیار مهمی در توسعه دریامحور ایفا نماید چرا که با توسعه آنها از یک طرف به رشد و شکوفایی مناطق همجوار کمک می شود و از سویی می توانند در پشتیبانی بنادر اصلی نقش مهمی در حمل و نقل شبکه ای ایفا کند.
اله یار افزود: یکی دیگر از موارد توسعه ای دریا محور، طرح های جامع و راهبردی توسعه جزایر است که بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری و همچنین کارگروه ساماندهی سواحل و بنادر و جزایر کشور، سازمان بنادر و دریانوردی ماموریت پیدا کرده است که توسعه راهبردی جزایر کشور را انجام دهد و در استان بوشهر نیز 14 جزیره را شامل می شود و امید داریم با اتمام فاز مطالعاتی آن تا پایان سال جاری، شاهد تصویب در مرجع ذی ربط به عنوان سند بالادستی و یکپارچه برای اولین بار در این حوزه باشیم.
انتهای پیام/