مدیر رگولاتوری در واکنش به کندی اینترنت: اپراتورها بالاتر از تعهداتشان عمل کردهاند
مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف کننده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره دستور وزیر ارتباطات برای پیگیری کندی شبکه ارتباطی کشور اظهار داشت طبق بررسیها در تک تک شهرها اپراتورها بالاتر از تعهدات خودشان عمل کردهاند. برخی دانلود کننده هستند و توقع سرعتی بالاتر دارند، اما اپراتورها در چهارچوب تعهداتشان عمل میکنند و اگر غیر از این باشد، رسیدگی شده تا نیاز مردم برآورده شود.
با توجه به افزایش شکایات مردمی از کیفیت شبکه ارتباطی کشور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دستور داد این موضوع سریعا بررسی شود. در همین راستا «پیمان قرهداغی» در گفتگو با سیتنا، شرایط عملکرد اپراتورها را مطلوب دانسته و گفت:
«اختلالات شبکه گاهی به دلیل قطعیها رخ میدهد و اپراتورها بر اساس SLA که دارند میتوانند قطعی داشته باشند. برخی از بسترهای ما وابسته به برق است و اگر قطعی رخ دهد ممکن است UPS پاسخگو نباشد یا گاهی فیبر قطع میشود و این قطعی و اختلال در شبکه طبیعی است. همچنین گاهی با سیل و زلزله این شرایط پیش میآید اما شرایط عملکرد اپراتورها مطلوب است.»
او با بیان اینکه اپراتورها در تکنولوژیهای مختلف سقف و کفی را در نظر دارند و تعهداتشان مشخص است، افزود: «بررسیهایی که داریم در تک تک شهرها اپراتورها بالاتر از تعهدات خودشان عمل کردند و برخی دانلود کننده هستند و توقع سرعتی بالاتر دارند، اما اپراتورها در چهارچوب تعهداتشان عمل میکنند و اگر غیر از این باشد رسیدگی میکنیم تا نیاز مردم برآورده شود.»
قرهداغی در ادامه به وضعیت اینترنت شرکت مخابرات با توجه به تعداد بالای مشترکانش در سراسر کشور اشاره کرده و اظهار داشت تعداد شکایات در این زمینه در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است: «این موضوع نشان میدهد با وجود اینکه شرایط تغییر نکرده و آموزش به طور مجازی انجام میشود، تعداد شکایات کاهش پیدا کرده است و مدت زمان ما برای رسیدگی به شکایات هم کاهش یافته است.»
اختلالی در سامانه ۱۹۵ وجود ندارد
گزارشهایی طی روزهای اخیر مبنی بر اختلال در سامانه ۱۹۵ نیز منتشر شده است. او در این باره گفت:
«در این سامانه اختلالی مشاهده نمیکنم. ما اپراتورهای متعددی داریم، از دفاتر پیشخوان گرفته تا پست و ارتباطات ثابت و سیار و TD-LTE، لذا سرویسهای متنوعی به مردم ارائه میدهیم و تنوعی از شکایات هم وجود دارد. گاهی در سامانه بر اساس تعداد مشترکان اپراتورها، اطلاعات تغییر میکند و متغیر است. بر اساس سیاستهای سازمان، این تغییرات از دستهبندی خدمات تا نحوه نمایش و نحوه ثبت شکایت تغییر میکند.»
به گفته وی سامانههای متعددی برای اطلاع رسانی در نظر گرفته شده است و در سامانه نت سنج پلاس جزئیات سرویس اپراتورها بر اساس موقعیت جغرافیایی قابل مشاهده است: «بالغ بر ۹۹ درصد افرادی که از اپراتورها سرویس دریافت میکنند را نمایش میدهیم. اپراتورهایی که بیشترین مشترک را دارند در سطح همراه، ثابت و TD-LTE گزارشاتشان را در سامانه وارد کردهایم. بسته به نوع اپراتور میزان شکایات فرق میکند و این گزارشات هفتگی اعلام میشود.»
مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف کننده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه عملکرد اپراتورها با هم در این سامانه در بخشهای مختلف بر اساس دیتاهایی که به دست ما میرسد اعلام می شود، افزود:
«در مناطقی که اعلام شده، از نظر تعداد شکایت، مشخص میشود که کدام اپراتور چه عملکردی دارد. حدود ۱۲۰ گروه تقسیم بندی کردیم و با بررسی این شکایات رسیدگی لازم را انجام میدهیم و اگر نیاز باشد سایت راه اندازی میکنیم که شکایاتی هم در این راستا از ما میشود. بر اساس موضوع شکایات، بررسی میکنیم و نظر اپراتور را میگیریم و اگر از طرف شاکی پذیرفته نشد در کارتابل سازمان میآید و جلسه میگذاریم و در این جلسات شاکی و اپراتور دعوت میشوند و کمیته تجدید نظر داریم و بر اساس تعهدات پروانهای، اپراتورها مکلفند هر موردی باشد به تکالیف خود عمل کنند.»