علت قطعی ۶ ساعته فیسبوک، واتساپ و اینستاگرام اعلام شد: پایان یک کابوس اینترنتی
دیروز بطور ناگهانی تمام سرویسهای فیسبوک شامل خود فیسبوک، واتساپ و اینستاگرام از دسترس خارج شدند و شاهد قطعی آنها به مدت تقریبا ۶ ساعت برای کاربران در سراسر جهان بودیم. این قطعی دردسرهای زیادی برای فیسبوک، مارک زاکربرگ و البته اقتصاد جهانی در پی داشت و ضربههای بزرگی به آنها وارد کرد. حالا که این سرویسها آنلاین شدهاند و به حالت عادی بازگشتهاند، فیسبوک دلیل قطعی آنها را تغییرات پیکربندی روترهای خود اعلام کرده، بنابراین با هک یا تلاش برای دسترسی به دادههای کاربران روبهرو نبودهایم.
فیسبوک جزئیات زیادی درباره این قطعی منتشر نکره، با این حال به نظر میرسد ماشینهای فیسبوک نتوانستهاند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. به گفته فیسبوک، این اختلال در ترافیک شبکه روی نحوه برقراری ارتباط میان دیتاسنترها تاثیر گذاشته و منجر به توقف فعالیت سرویسهای این کمپانی شده است.
«مارک زاکربرگ» با انتشار پستی در فیسبوک، از بازگشت پلتفرمهای این کمپانی به حالت عادی خبر داد و همچنین از کاربران معذرتخواهی کرد:
«بخاطر اختلال امروز عذرخواهی میکنم. میدانم تا اندازه برای برقراری ارتباط با افرادی که به آنها اهمیت میدهید، به سرویسهای ما تکیه دارید.»
به نظر میرسد یک آپدیت روتین و البته اشتباه BGP یا پروتکل دروازهای مرزی (یک پروتکل مسیریابی خارجی) آغازکننده این مشکل بوده که طی آن، اطلاعات مسیریابی DNS موردنیاز فیسبوک برای دسترسی شبکهها به سایتهای این شرکت را پاک کرده بود.
قطعی فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ دیروز نزدیک به ساعت ۱۹:۱۵ شروع شد و این سرویسها نزدیک به ۶ ساعت از دسترس خارج بودند تا بدترین قطعی از سال ۲۰۱۹ تا به امروز برای فیسبوک رقم بخورد.
در این مدت گزارشهایی از عدم امکان ورود پرسنل فیسبوک به ساختمان منتشر شد که دلیلش از کار افتادن کارت ورود آنها به علت مشکلات فنی بود. علاوه بر این، کارمندان فیسبوک برای برقراری ارتباط با یکدیگر از سرویس ایمیل اوتلوک مایکروسافت استفاده کردند.
این قطعی چند ساعته دردسرهای زیادی برای فیسبوک، مارک زاکربرگ و همچنین اقتصاد جهانی در پی داشت. ارزش سهام فیسبوک در طی این قطعی نزدیک به ۵ درصد کاهش داشت که باعث از دست رفتن ۱۶ میلیارد دلاری ارزشش شد. همین ریزش، کاهش ۷ میلیارد دلاری ثروت شخصی مارک زاکربرگ را در پی داشت. این قطعی همچنین ضربهای تقریبا ۱ میلیارد دلاری به اقتصاد جهانی وارد کرد.
کاربران با قطعی فیسبوک و سرویسهایش، شروع به استفاده از دیگر شبکههای اجتماعی و پیامرسانها کردند که نتیجهاش کندی و حتی قطعی موقت توییتر و تلگرام بود.