پادکستهایی که از گوش دادن به آنها در خانه لذت خواهید برد
تنهایی شاید واژه ای عمیق در میان انسان ها باشد و بسیاری از افراد آن را تلخ میپندارند اما در این میان کسانی هم هستند که تنهایی را عمیقا زندگی میکنند. تنهایی عموما تلخ، پوچ و پر از ترس معنی میشود اما در دل این تفاسیر اگر در عمق تنهایی قرار بگیرید میتوانید آموزه هایی از خود و ذهنتان بدست آورید. بیشتر افراد از تنها بودن فرار میکنند و نمیخواهند زمانی را به اندیشیدن اختصاص دهند. این فرار برای هر کس دلیلی دارد و اکثر افراد دلیل آن را میدانند اما سعی میکنند که از آن فرار کنند. جدایی از جهان تنهایی شما را از شخصیت حقیقی خودتان دور خواهد کرد و نمیگذارد در جهان خودتان غرق شوید. در حقیقت تنهایی و این غرق شدن در جهان آن، شما را با خود حقیقیتان آشنا میکند. برای شناخت بیشتر خودتان لازم است از جهان انسان ها کمی به جهان کتاب ها و داستان ها کوچ کنید. کتاب ها باعث باز شدن دید شما و آشنایی بیشترتان با دنیای پیرامونتان خواهد شد. تجربیات انسان های اندیشمند نیز گزینه دیگری است که میتواند به شما در شناخت جهان هستی و خود حقیقیتان کمک کند. خلوت کردن با خود و تنهایی را گاهی انتخاب کنید و از تمام انسان ها تنها به خودتتان پناه ببرید و بدانید در دل تمام ترس ها از تنها شدن شما الماس درونی خودتان را کشف خواهید کرد و به شخصیتی دست خواهید یافت که بیش از هرکس او موجب افتخارتان باشد. در دل تنهایی هایتان کتاب بخوانید، فکر کنید، به کتابهای صوتی یا بهترین پادکست های روانشناسی، انگیزشی یا عاشقانه گوش کنید تا جهان فکری شما شکلی منسجم و قدرتمند به خود بگیرد. ما قصد داریم تا وارد دنیای تنهایی شما شویم و به آن رنگ و بویی تازه ببخشیم و با آشنا کردن شما با پادکست هایی شنیدنی خمیره شخصیت شما را شکل دهیم تا به زیباترین بعد از شخصیت خود برسید.
۱- زندگی نزیسته
زندگی نزیسته اولین قدم برای رها شدن در جهان تنهاییست. بیش از ۹۰ درصد خانواده ها ناکارآمد هستند و آثار مخربی بر شخصیت کودکانشان میگذارند. کودکان مسن زیادی در میان ما زندگی میکنند و روزانه آنها را در محل کار، درون تاکسی و یا هنگام عبور از خیابان میبینیم. برخی از این افراد خندان و تسلیم و برخی دیگر جدی و خشک هستند. زندگی نزیسته احتمالا سهم تمام آنها از جهان کودکی بوده است. این پادکست اثر استاد مجتبی شکوری است و در ادامه آن شما میشنوید که شاید غمگین ترین واژههای این جهان زندگی نزیسته باشند. اکثر ما قربانی خانوادههایی نا آگاه هستیم و عموما جهان ها ذهنی ما در کودکی تحت فشار والدین بوده است. والدینی که شاید با تمام وجود فرزندشان را دوست داشته اند اما گاهی با بی توجهی و تمرکز تنها به روی کارشان، گاهی با بی توجهی هایشان به استقلال و توانایی های فرزند، گاهی با ایجاد محدودیت های سخت کودک و توانایی های او را در نطفه خفه میکنند. عموما دخترانی که در کودکی رابطه خوبی با پدر خود داشتند با رسیدن به بلوغ با پدرشان وارد یک شکاف عمیق میشوند و پدر با ایجاد محدودیت و احساس مالکیت نسبت به فرزند میخواهد که او را از جهان و جامعه و خطرهای آن به دور نگاه دارد غافل از این که محدود کردن فرزند تنها به تشنه تر شدن او دامن خواهد زد و به این صورت کودکی و نوجوانی یک دختر از بین خواهد رفت. گاهی والدین توانمندترین و مسئولیت پذیر ترین فرزند خود را نه به عنوان یک کودک بلکه به عنوان یک والد تربیت میکنند و بدینسان است که آن فرد در بزرگسالی با خلا عمیقی در درون خود روبرو خواهد شد و اینگونه او زندگی را زندگی نکرده است. در انتهای این داستان شما با آگاهی از زخم های عمیقی روحی از خانواده که ناخواسته به شما وارد شده میتوانید در اصلاح روند افول خود و جلوگیری از هم پاشیدگی روانیتان قدم موثری بردارید.
۲- نظریه ذهن
رنگها یکی از ملموس ترین و بدیهی ترین چیز های دنیا هستند. و همانطور که در روانشناسی رنگها میخوانید، آنها اطلاعات زیادی در مورد جهان به ما میدهند. رنگها میتوانند خطرات را به ما نشان دهند و همچنین حسهای مختلفی را به ما القا میکنند. میتوانید با دیدن رنگها حس هایی مانند آرامش، عشق، ترس و یا بسیاری از احساسات دیگر را تجربه کنید. رنگ ها یک مفهوم ذهنی هستند و در حقیقت وجود خارجی ندارند و بازتاب طول موج های مختلفی هستند. درک های مختلفی از این رنگ ها در ذهن افراد مختلف شکل گرفته است و هر فرد احساس خاصی نسبت به رنگ های مختلفی دارد. در واقع برداشت هر کس یک حس متفاوت است و کسی نمیتواند درک کند که احساس درون ذهن دیگری دقیقا چیست. البته شناخت احساسات از روی رنگ برای افراد بینا قابل درک تر است و کسانی که نابینا هستند درکی از رنگ نخواهند داشت. آیدین اسلامی در ادامه اینگونه میگوید که این عدم درک عینی یک موضوع را اصطلاحا شکاف بیانی میگوید. در ادامه میگوید که چقدر برای فردی نابینا رنگ موضوع غیر قابل درک و عجیب و بی مفهوم است. افراد مختلف با توضیحاتی در مورد رنگ نمیتوانند به یک فرد نابینا نشان دهند که رنگ دقیقا چیست و چه موجودیتی دارد. این پادکست شما را بیشتر با جهان بصری آشنا میکند و شما با کاوش درون این دنیا میتوانید بیشتر در مورد دنیای ذهن و رابطه آن با جهان اطراف اطلاعات جدیدی کسب کنید.
۳- خورشید_ارتباط سمی
پادکست راوی با گویندگی آرش کاویانی در قسمت بیست و دوم یک قصه شنیدنی و عاشقانه برای شما به همراه دارد. این پادکست در مورد پدر و مادر و دختر خانم های در سن بلوغ است. قصه این اپیزود حقیقت جاری جهان است که خانواده ها با افکار سنتی آن ها را مطرح نمیکنند. این داستان در مورد خورشید است. داستان از جایی شروع میشود که یک خانم و آقا پس از ازدواج و بچه دار شدن به مشکل میخورند و بچه ای که حاصل این ازدواج بود را پیش مادر مرد میگذارند و از هم جدا میشوند. پس از مدتی مرد که سیاوش نام داشت با دختری به نام سارا ازدواج کرد. سیاوش و سارا پس از ۲ پسر و پس از ۱۳ سال یک دختر به نام خورشید به دنیا میآورند. خورشید بیش فعال بود و تمام هم بازی های او پسر بودند. به همین دلیل خورشید شبیه به پسرها شده بود و تمام اخلاق ها و رفتارهای پسرها را داشت. پس از مادری سعی کرد او را با دنیای دختران آشنا کند و برای مدتی او را از همبازی های خود جدا کرد. خورشید با بزرگ شدن و دیدن فیلم های عاشقانه توهم و نیاز به آن صحنه های عاشقانه را در ذهنش پروراند و در ۱۴ سالگی اولین تجربه رابطه جنسی را داشت. این داستان بر اساس واقعیت است و اگر میخواهید جذابیت آن و تجربه های حقیقی آن را بدون تجربه کردن آن اشتباه ها بدست بیاورید حتما به شما شنیدن این اپیزود را پیشنهاد میکنیم.
علاوه بر موارد ذکر شده، دانلود و گوش دادن به پادکست های چنل بی نیز برای پر کردن تنهایی و شناخت جهان و شناخت خود انسان درهای تازه ای پیش روی شما میگذارد و همچنین شما میتوانید بدون این که اشتباهات دیگران را تجربه کنید تنها از آنها درس بگیرید.
نویسنده: سارا اقبالی