آبدهی سالانه 6 میلیارد متر مکعبی قنوات در کشور
– اخبار اقتصادی –
به گزارش خبرگزاری تسنیم، رضا سرافرازی مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای سال 1400 نوسازی و مرمت 660 کیلومتر رشته قنات را هدفگذاری کردیم که با اختصاص اعتبارات توانستیم در نیمه نخست سال 50 درصد پیشرفت فیزیکی در اجرای این طرح را داشته باشیم.
بیشتر بخوانید:
«معجزه آبخیزداری»|توسعه گردشگری با احیای قنوات با آبخیزداری و آبخوانداری«معجزه آبخیزداری»|نوید افزایش امید به زندگی در روستاها با توصیه رئیس جمهور برای احیای قنوات«معجزه آبخیزداری»| ستاد ملی احیای قنوات کشور تشکیل شود
رضا سرافرازی افزود: تاکنون 200 میلیارد تومان از اعتبارات بازسازی و نوسازی قنوات در سال جاری پرداخت شده است.
وی با بیان این که اراضی پایاب قنوات حدود 14 درصد اراضی آبی کشور را تشکیل می دهد، اظهار داشت: در شرایط خشکسالی، قنوات یک منبع آبی پایدار هستند و هدف ما این است که این منبع آب شیرین و با کیفیت حفظ و نگهداری شود و مورد بهره برداری در کشاورزی قرار گیرد.
مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر 41 هزار رشته قنات در کشور دایر است و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی گفت: تاکید معاونت آب و خاک در سه سال اخیر بر بازسازی و نوسازی قنواتی است که بهره برداران اراضی پایاب آن، گرایش به تولید گلخانه ای با این منبع آبی داشته باشند.
سرافرازی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی با اعطای تسهیلات برای احداث گلخانه ها و معاونت آب و خاک نیز از طریق مرمت و بازسازی قنوات به گسترش و احداث گلخانه ها کمک می کند.
وی میزان آبدهی قنوات کشور را سالانه 4 تا 6 میلیارد متر مکعب عنوان کرد.
سرافرازی گفت: میزان آبدهی قنوات به ترسالی و خشکسالی ربط دارد هرچند شرایط عمده حاکم بر کشور ما خشکسالی است.
وی در همین حال پرداخت عمده اعتبارات بازسازی و نوسازی قنوات به صورت اوراق سه ساله را از مشکلات این حوزه دانست و اذعان داشت: پیمانکارانی که در حوزه قنوات کار می کنند به لحاظ مالی ضعیف تر از سایر پیمانکاران هستند، بنابراین اگر اوراق اعتبارات یک ساله و یا به اعتبارات نقدی تبدیل شود عملکردها مطلوب تر خواهد شد.
انتهای پیام/