سرور مجازی
اخبار آی تیتکنولوژیفناوری

محققان از راهکارهای درمانی جدید برای کاهش روند پیشرفت پارکینسون خبر می‌دهند

محققان مرکز پزشکی دانشگاه «راش» روی روش‌های درمانی بالقوه جدیدی با استفاده از داروهایی که از طریق بینی استعمال می‌شود، کار می‌کنند که می‌تواند از پیشرفت بیماری پارکینسون جلوگیری کند. در فاز مطالعاتی، محققان موفق شدند روند پیشرفت بیماری پارکینسون را در موش‌ها کاهش دهند.

محققان دانشگاه راش متوجه شدند که دو پپتید مختلف (زنجیره اسیدهای آمینه) به کاهش سرعت انتشار پروتئین آلفا سینوکلئین مرتبط با بیماری پارکینسون کمک کرده و از رسوبات غیر طبیعی پروتئین «جسم لوی» (Lewy bodies) در مغز موش‌ها جلوگیری می کند. جسم لوی دانه‌های غیرعادی پروتئین است که درون سلول‌های عصبی در بیماری‌هایی مانند پارکینسون، زوال عقل و تعدادی دیگر از بیماری‌ها گسترش پیدا می‌کند.

پارکینسون یکی از شایع‌ترین اختلال‌های حرکتی است که حدود ۱.۲ میلیون نفر در ایالات متحده و کانادا را تحت تاثیر قرار داده است.

دکتر »کالیپادا پاهان»، استاد مغز و اعصاب در مرکز پزشکی دانشگاه راش می‌گوید:

«در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای کند کردن روند پیشرفت بیماری پارکینسون وجود ندارد و راهکارهای درمانی فعلی، تنها علائم بیماری را تا حدی درمان می‌کنند.»

اکنون پپتیدهای آزمایشگاهی توسعه یافته در این مطالعه می‌توانند به عنوان راهکاری بالقوه در انسان نیز مورد مطالعه قرار گیرند. مطالعات فعلی نشان می‌دهد این پپتیدها روی موش‌ها در شرایط آزمایشگاهی پاسخی قابل قبول داده است و باعث کاهش التهاب مغز و جلوگیری از گسترش آلفا سینوکلئین در موش‌های مبتلا به بیماری پارکینسون شده است. این راهکار درمانی همچنین باعث بهبود راه رفتن، تعادل و سایر عملکردهای موش‌های آزمایشگاهی شده است.

متخصصان بر این باور هستند که اگر این نتایج در بیماران مبتلا به پارکینسون قابل تکرار باشد، پیشرفت چشمگیری در درمان اختلالات مخرب عصبی خواهد بود. تحقیقات در این زمینه هنوز به پایان نرسیده است و استفاده از داروهای بینی برای کاهش روند پیشرفت بیماری پارکینسون می‌تواند تحولی در درمان بیماری‌هایی از این نوع به همراه داشته باشد. نتایج این تحقیق در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا