سرور مجازی
اخبار آی تیتکنولوژیفناوری

با شکایت صدا و سیما؛ مدیرعامل آپارات به پرداخت جزای نقدی محکوم شد

مدیرعامل وب سایت «آپارات»، به اتهام نشر و پخش آثار متعلق به سازمان صدا و سیما در فضای مجازی محکوم به پرداخت جزای نقدی شد.

به گزارش دیجیاتو، براساس اعلام روابط عمومی صدا و سیما، وب سایت «آپارات» به خاطر موضوعی که این سازمان آن را «بهانه» خوانده محکوم شده است. بیانیه سازمان صدا و سیما می‌گوید آپارات مدت‌ها به بهانه کاربر محور بودن، به پخش محتوای متعلق به سازمان صدا و سیما اقدام کرده، بخش عمده‌ای از درآمدش را از طریق نقض حق پخش محتوای متعلق به سازمان تأمین می‌کرد.

در بیانیه این سازمان می‌خوانیم که این موضوع باعث تضعیف صدا و سیما شده است: «این امر تبعات بسیار گسترده و ضرر و زیان جبران‌ناپذیری از لحاظ مادی و معنوی برای سازمان در بر داشت و موجب تضعیف جایگاه رسانه ملّی شد.» صدا و سیما خبر داده با پیگیری اداره کل مالکیت فکری و حقوق بین الملل سازمان صدا و سیما و ارائه مدارک و مستندات متقن، «محمدجواد شکوری مقدم»، مدیر وب سایت اینترنتی «آپارات»، مجرم شناخته و به پرداخت جزای نقدی محکوم شد.

صدا و سیما اعلام کرده صدور این رأی علاوه بر ایجاد رویه قضایی مناسب در کشور، به دو علت حائز اهمیت است:

نخست اینکه بر مسئولیت سایت منتشرکننده آثار در فضای مجازی (کاربر محور) و لزوم پرداخت کلبه ضرر و زیان وارده به سازمان صداوسیما توسط ایشان تأکید دارد.

دوم، صدور این قبیل از آراء علاوه بر صیانت از دارایی‌های فکری سازمان صداوسیما در بستر فضای مجازی، سبب تقویت جایگاه تلویزیون‌های اینترنتی (IPTV) طرف قرارداد با سازمان و بهبود عملکرد آن‌ها می‌شود.

گزارش‌های آماری حکایت از این دارد که صدا و سیما سالهاست با بحران کاهش مخاطب روبرو شده و در سالهای اخیر وبسایت‌های مختلف در زمینه پخش صوت و تصویر فراگیر توانستند رقیب قدرتمندی برای این سازمان بشود. این سازمان با ایجاد نهادی به نام ساترا که از نظر عده‌ای از کارشناسان موجودیت آن از نظر حقوقی دارای مشکلاتی است، کنترل و نظارت روی این وبسایت‌ها را برعهده گرفته است.

ناگفته نماند مدیرعامل آپارات سابقا نیز به جرایم دیگری محکوم شده بود. سال گذشته شکوری مقدم توسط شعبه ۲۷ دادگاه انقلاب به ده سال حبس محکوم شده بود. این موضوع به خاطر نشر یک محتوای تولید شده رخ داده بود؛ برنامه‌ای که توسط گروه برنامه‌سازی مستقل تولید شده بود و محتوای آن از منظر قاضی مجرمانه به نظر رسیده بود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا