وزیر ارتباطات: مسئولیت تحقق شبکه ملی اطلاعات را بهعهده میگیرم
– اخبار اقتصادی –
به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه ویدئوکنفرانسی با مدیران کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانها گفت: امروز ضرورت دسترسی همگانی به ارتباطات و فناوری اطلاعات بر کسی پوشیده نیست. در همین ایام انتخابات و روند انتخاب وزرا شاهد بودیم که جامعه تا چهاندازه نسبت به این حوزه حساس بود. شاید بهجرئت بتوان گفت که یکی از وزارتخانههایی که با تک تک مردم رابطه دارد وزارت ارتباطات است.
زارعپور افزود: تا پیش از این عمدتاً یک لایه نخبگانی و علمی و حداکثر کسبوکارها با این حوزه ارتباط تنگاتنگی داشتند اما در زمان حاضر برای کودکان و نوجوانان هم مهم است که سرعت شبکه چگونه است، اینها نشان میدهد که ارتباطات و فناوری اطلاعات از چه اهمیتی برخوردار است و تا چهاندازه در زندگی مردم رسوخ کرده است. با فناوریهای جدید در آینده مثل اینترنت اشیا و هوش مصنوعی عمق نفوذ فناوری در زندگی مردم بیشتر و بیشتر خواهد شد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: بهاعتقاد من مهمترین وزارتخانه دولت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است؛ هرچند در ظاهر ممکن است معیشت مردم و اقتصاد در اولویت باشد اما معتقدم راهحل مشکلات حوزههای مختلف اعم از اقتصاد، امنیت و فرهنگ در استفاده حداکثری از فناوری اطلاعات است.
وزیر ارتباطات اضافه کرد: نقش وزارت ارتباطات در دوره جدید متفاوت با گذشته خواهد بود. ما از دورهای که وزارت ارتباطات نقش کلیدیاش و محور و کانون توجه همه مدیران بود یعنی توسعه دسترسیها عبور کردهایم. با زحماتی که دوستان کشیدهاند زیرساختها بهخوبی فراهم شده است هرچند اشکالاتی وجود دارد که با تدابیر فوری چه در حوزه ارتباطات روستایی و چه در حوزه کاری اپراتورها قابلحل است.
وی افزود: اگر بخواهیم به آن نقطهای برسیم که وزارت ارتباطات تبدیل به وزارتخانه کلیدی برای دولت شود و غیر از قطع شدن ارتباطات برای مردم، قطع شدن خدمات هم اهمیت پیدا کند نیازمند این است که سازوکارهای جدیدی تدبیر کنیم.
وزیر ارتباطات ادامه داد: در این رابطه با رئیسجمهور صحبت کردهام و الآن با کمک دوستان در حال تدوین سازوکاری هستیم که همه انرژیهای کشور در بخش حاکمیتی یکجا در حوزه فاوا تمرکز پیدا کند و یک همگرایی شکل بگیرد تا بتوانیم در حوزه فناوری اطلاعات هم تحول ایجاد کنیم.
وی تأکید کرد: ما بهعنوان وزارت ارتباطات باید شرایطی را فراهم کنیم تا مردم در زندگیشان طعم شیرین فناوری اطلاعات را بچشند. بخشی از این خواسته برقراری ارتباطات و ارائه خدمات باکیفیت است و بخش دوم هم این است که هر چیزی که مردم در این فضا نیاز دارند در اختیارشان قرار دهیم، از کسبوکار، انجام امور دولتی و حاکمیتی و بحثهای فرهنگی که همه اینها باید در دایره شبکه ملی اطلاعات اتفاق بیفتد، یعنی ما بتوانیم در همه اینها زیرساختهای مبتنی بر دانش و تخصص خودمان را داشته باشیم که این هم شدنی است.
وزیر ارتباطات در ادامه گفت: من در مجلس هم عرض کردم که هر جا خواستیم بهپشتوانه جوانانمان توانستهایم و در این حوزه هم هیچ کار نشدنی وجود ندارد و امیدوارم روزی را شاهد باشیم که شبکه ملی اطلاعات و فضای مجازیای در تراز انقلاب اسلامی داشته باشیم. طبیعتاً ممکن است این مهم در یک برنامه کوتاهمدت یا میانمدت محقق نشود ولی باید سنگبناها را بگذاریم و همه جهتگیری و آرایش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بهعنوان میداندار این فضا بهسمتی باشد که فضای مجازی در تراز انقلاب اسلامی تحقق پیدا کند.
وی تصریح کرد: بخش قابلتوجه این برنامه بهعهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که محور آن را شبکه ملی اطلاعات میدانم؛ حالا این شبکه ملی اطلاعات چیست؟ فعلاً تمرکز و نقشهراهمان همان طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات است که شورایعالی فضای مجازی تصویب کرده است.
بیشتر بخوانید:
«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| چه خدماتی توسط شبکه ملی اطلاعات ارائه می شود؟زارعپور: شبکه ملی اطلاعات را محقق خواهیم کرد/ فرصتهای فضای مجازی بیشتر از آسیبهای آن استفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|11 چالش راهاندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور
زارعپور ادامه داد: بر این اساس محور و آرایش جدید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دوره جدید تحقق شبکه ملی اطلاعات در همه لایههاست، لایههایی در اختیار خودمان است که باید سرعت و همگرایی را بیشتر کنیم. بنده خودم بهعنوان وزیر فرمانده میدان خواهم بود و مسئولیت این کار را بهعهده خواهم گرفت؛ اما همه بخشها هم باید نقش خودشان را در تحقق شبکه ملی اطلاعات بازبینی کنند، از رگولاتوری گرفته ـ که باید مشخص کند چه سیاستگذاری در قبال بخش خصوصی و اپراتورها میخواهد داشته باشد ـ تا زیرساخت، سازمان فناوری اطلاعات، پست و پستبانک و سایر مجموعهها، در مجموع همه دستگاههای زیرمجموعه وزارت ارتباطات باید مشخص کنند که برای شبکه ملی اطلاعات چهکاری میکنند.
وزیر ارتباطات تأکید کرد: البته امیدوارم روزی را شاهد باشیم که بخش خصوصی هم از کار برای شبکه ملی اطلاعات ارتزاق کند؛ یعنی باید برای این کار مدل اقتصادی وجود داشته باشد. شبکه ملی اطلاعات باید تبدیل به فعالیت اصلی بخش ICT شود، آنموقع میتوانیم بگوییم که ما کارمان را انجام دادهایم وگرنه اینکه فلان پلتفرم ملی را بالا بیاوریم و من هم بهعنوان وزیر آن را افتتاح کنم و فردا هم هیچکسی از آن استفاده نکند و اصلاً زیستبوم و فعالیت اقتصادی شکل نگیرد فایدهای ندارد، این میشود کار نمایشی که بنده بههیچعنوان اهل کار نمایشی نیستم.
انتهای پیام/+