وزیر کشاورزی: قیمت گذاری دستوری محصولات کشاورزی را قبول ندارم
– اخبار اقتصادی –
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در نشست با رؤسای اتحادیهها و تشکلهای دام، طیور، زنجیرههای تولید و عرضه مرغ، تخم مرغ و زنبورداری اظهار کرد: اگر قرار است تصمیمی برای حوزه کشاورزی و دام گرفته شود باید از افرادی که در میدان اجرا حضور دارند بهره بگیریم چراکه در انتهای کار هم تصمیم ما باید توسط این افراد اجرا شود.
وی افزود: اگر قرار باشد وزیر و وزارتخانه در حوزه مرغ به تنهایی تصمیم بگیرد، اتحادیهها اراده کنند که این تصمیم اجرایی نشود میتوانند این تصمیم را در میدان بی اثر کنند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما به اتحادیهها و تشکلها اعتماد داریم، خاطرنشان کرد: ممکن است یک تولیدکننده در حوزه طیور تخلف کند اما ما کل صنعت طیور را متخلف نمیدانیم، این صنعت انسانهای شریفی دارد که برای کشور غذا تولید میکنند.
وی افزود: شما تولیدکنندگان سربازان حوزه امنیت غذایی کشور و تولیدکنندگان قدرت غذا در منطقه هستید و من خدمتگزار شما هستم تا شما بتوانید این اقتدار را ایجاد کنید.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه اتحادیهها و تشکلها در این صنعت ماندگارند و کار اصلی را انجام میدهند، عنوان کرد: مسئولیت اصلی امنیت غذایی بر دوش اتحادیهها و تشکلها است و به همین دلیل در شورای قیمت گذاری 6 نفر از بخش خصوصی حضور دارند.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ما میتوانیم یک شرایط جدیدی را در حوزه حضور تشکلها برای تصمیم سازی، تنظیمگری و تسهیلگری بازار با آیندهنگری ایجاد کنیم و اگر به بخش کمک کنید این بستر به خوبی اجرا و تثبیت خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای حوزه پایداری تولید غذای مردم به کمک تشکلها و اتحادیهها نیاز داریم، تصریح کرد: ما باید با همکاری هم این حوزه را متحول کنیم و جایگاه تشکلها به خصوص تشکلهای قدرتمند در وزارت جهاد کشاورزی باید تقویت شود؛ روزی که از این وزارتخانه رفتم باید یکی از اقدامات انجام شده توسط من این باشد که بازار را به دست افرادی سپردهام که مسئول اصلی آن هستند.
*قیمتگذاری دستوری را قبول ندارم
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه قیمت ثابت و دستوری بر روی محصولات را قبول ندارم، عنوان کرد: باید درصد مثبت و منفی نوسانات بازار و سود تولیدکننده مدنظر قرار گیرد تا بتوانیم بازار را تنظیم کنیم.
وی با بیان اینکه بخش تولید در بخش کشاورزی بنگاه اقتصادی است و باید سوددهی داشته باشد، اظهار داشت: اگر تولید سوددهی نداشته باشد پایدار نخواهد بود و وظیفه من حفاظت از پایداری تولیدات شما است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه با کمک صنعت دام و طیور فصل جدیدی در امنیت غذایی کشور آغاز خواهد شد، گفت: اعتقاد من این است که وزارت جهاد کشاورزی باید قدرتمندترین وزارتخانه کشور باشد و باید به جایگاه اصلی خود بازگردد.
وی با اشاره به اینکه واردات و صادرات دو مؤلفه اقتصاد هستند، ادامه داد: تولیدکننده، صادرکننده و واردکننده جایگاه خود را در امنیت غذایی دارند بنابراین باید نگاه خود را تغییر دهیم.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه یک مرغداری باید بتواند با تمام ظرفیت خود کار کند، افزود: با 60 درصد ظرفیت کار کردن تولیدکننده را ضعیف میکند، بنابراین با وجود ظرفیت 600 میلیون نفری که در اطراف کشور ما وجود دارد ما نباید نگران مازاد تولید باشیم و باید نگاهمان را به صادرات تغییر دهیم.
وی افزود: بخش کشاورزی ایران ارزآور است اما جمهوری اسلامی تاکنون به خوبی طعم این ارزآوری را نچشیده است و در منطقه برخی دیگر از کشورها جای ما را گرفتهاند.
*تصمیمگیری بدون حضور تشکلها و اتحادیههای مرتبط ممنوع
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: تصمیم بدون حضور تشکلها و اتحادیههای بخش کشاورزی ممنوع است و به صلاح کشور نیست، بنابراین برای خروج از بحران باید در کنار هم باشیم، به هم اعتماد کنیم و صادقانه به مردم خدمت کنیم.
وی با بیان اینکه در تأمین گوشت، مرغ و تخم مرغ دچار مشکل هستیم، خاطرنشان کرد: اگر تشکلها در کنار وزارت جهاد کشاورزی بمانند، میتوانیم در مدت زمان مطلوب و کوتاهی از این شرایط عبور کنیم، در این شرایط باید مواظب مردم و بازار و همچنین مراقب افرادی که میخواهند بازار را به چالش بکشند، باشیم.
ساداتی نژاد با اشاره به بازگشت اختیارات قانون انتزاع به وزارت جهاد کشاورزی گفت: نمیگذاریم هیچ ارگانی در حیطه اختیارات وزارت جهاد کشاورزی مداخله کند و تصمیم گیری برای محصولات کشاورزی توسط این وزارتخانه و با کمک تشکلها و اتحادیهها انجام خواهد شد.
*خنثی سازی تحریم با احیای مرغ لاین آرین
در ادامه این جلسه، محسن مردی مجری برنامه ملی احیای مرغ لاین با بیان اینکه وظیفه ما این است که سفره مردم را به صورت مستمر تأمین کنیم، اظهار کرد: تحریم واردات مرغ اجداد توسط آمریکا باعث شد یک وقفهای در بخش تولید گوشت مرغ کشور ایجاد شود.
وی افزود: همه ارکان نظام تنها راه نجات را احیای مرغ لاین آرین دانستند و برنامهای تدوین و از خرداد سال 1399 اجرایی شد.
مردی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی وظیفه دارد قدرت غذایی را ایجاد و حفظ کند و ما نمیتوانیم سفره مردم را به کشور دیگری گره بزنیم، بنابراین باید همیشه پیشبینی لازم را داشته باشیم و احیای مرغ لاین آرین در راستای خنثی سازی تحریمها انجام شد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 100 درصد مرغ اجداد و 50 درصد مرغ مادر توسط مرغ لاین آرین تأمین میشود، تاکید کرد: 20 سال مرغ آرین رها شده بود و 15 هزار پایان نامه بر روی نژاد رأس و نژادهای دیگر انجام و دستورالعملهای بسیاری برای آنها نوشته شده بود اما مرغ آرین از فروردین 1400 با شرایط سویههای خارجی، با همان پروتکل و مقایسه آن پرورش داده میشود.
وی افزود: برنامهای که برای این نژاد داریم راه اندازی مرغ سایز است که این سویه از بعد ژنتیکی توان رقابت در سنهای 38 تا 40 روز را دارد و صنعت یک دست تر خواهد شد و ما نباید فراموش کنیم که وظیفه داریم قدرت غذایی کشور را حفظ کنیم و تضمینی در تحریم مجدد واردات مرغ اجداد وجود ندارد.
انتهای پیام/