احیای 3500 قنات در کشور با آبخیزداری و آبخوانداری
– اخبار اقتصادی –
به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ مسعود منصور رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: 40 درصد از آب کشور توسط پوشش گیاهی زاگرس ذخیره و به تدریج آزاد می شود، با توجه به ریزگردهای موجود در کشور و نقش جنگل ها در جذب گرد و غبار، اهمیت این منابع پایه مشهود است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در تامین امنیت غذایی حفظ منابع پایه آب ، خاک و پوشش گیاهی باید به عنوان یک ضرورت مورد توجه قرار گیرد تا امنیت غذایی در سالهای آینده از بین نرود.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار کرد: توسعه سطحی در حوزه اراضی سیاست وزارت جهاد کشاورزی نیست و باید با روش هایی مثل گلخانه ها، مکانیزاسیون و سیستمهای نوین آبیاری تولید در واحد سطح را افزایش داد.
وی با تاکید بر اینکه سالانه 16.4 تن خاک در هکتار تحت فرسایش آبی قرار دارد که با عملیات آبخیزداری حداقل 9 متر مکعب کاهش پیدا می کند،گفت: یکی از راههای اصلی نجات کشور در حفظ منابع پایه توجه به مسائل آبخیزداری است.
او ادامه داد: در سالهای اخیر با انجام فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری سه هزار و500 قنات احیا شد که که باعث شده برخی افرادی که بر اثر خشک شدن قناتها مهاجرت کرده بودند باری دیگر به زادگاه خود بیایند.
بیشتر بخوانید:
«معجزه آبخیزداری» |ارزش 50میلیارددلاری قناتهای ایران/ مهاجرت معکوس به روستاها با احیای قنوات«معجزه آبخیزداری»|قنات؛ فناوری اصیل ایرانی برای مقابله با خشکسالی/ لزوم توجه به احیا و مرمت قنوات«معجزه آبخیزداری»|قنات و ارتقای سرمایه اجتماعی«معجزه آبخیزداری»|ماجرای پر آب شدن قنات باغات آستان حضرت معصومه قم با آبخیزداریروایت تسنیم از مصائب این روزهای بحران آب در روستاهای گناباد / قناتها خشک و بلایای سیلاب دامنگیر مردم است + فیلمروایت تسنیم از تراژدی خشکسالی در "چاه میغانی" / قناتهایی که هر روز خشکتر میشوند + فیلم
انتهای پیام/