سرور مجازی
اخبار آی تی

جزئیات حمایتهای صندوق نوآوری از دانش‌بنیان‌ها برای ثبت دارایی‌های فکری

به گزارش ایسنا، الهه بذرافشان با اشاره به بحث مالکیت فکری اظهار کرد: دارایی‌های فکری به دو دسته دارایی‌های فیزیکی و غیرفیزیکی و دارایی‌های ملموس و ناملموس تقسیم می‌شود. در دهه ۱۹۹۰ نسبت دارایی‌های ملموس به ناملموس بیشتر بود، اما امروز نسبت این دارایی‌ها تغییر کرده است.
وی دارایی‌های فکری ناملموس را شامل دانش فنی، اختراع، ایده و علامت ‌تجاری و دارایی‌های فیزیکی را شامل زمین، کارخانه و دستگاه‌های تولیدی صنعتی دانست و گفت: بیشتر دارایی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان به دارایی‌های فکری‌شان برمی‌گردد که ایده، خلاقیت و نوآوری برای آن شرکت‌ها، مزیت رقابتی محسوب می‌شود تا از حق انحصاری خود محافظت کنند.
کارشناس توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه به مالکیت فکری که شامل مالکیت صنعتی، مالکیت ‌ادبی و هنری و سایر دارایی‌های فکری است، اشاره کرد و گفت: صندوق نوآوری از صادرات و مالکیت ‌صنعتی که ذیل آن ثبت اختراعات در داخل و خارج از کشور، ثبت علایم تجاری و ثبت طرح صنعتی است، از شرکت‌های دانش بنیان حمایت می‌کند.
بذرافشان با اشاره به ممیزی دارایی‌های فکری تصریح کرد: ممیزی دارایی‌های فکری شامل انواع دارایی‌ها است که بهترین راه حفاظت از آن، حمایت صندوق نوآوری از استراتژی کسب و کار و جلسات دارایی‌های فکری با حضور کارگزاران است.
وی در ادامه افزود: صندوق نوآوری در زمینه دارایی‌های فکری ۹۰ درصد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت می‌کند و برای ثبت اختراعات داخل کشور نیز ۸۵ درصد تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان طی سال اختصاص می‌دهد. بنابراین، کارگزاران تخصصی صندوق نوآوری در زمینه مالکیت فکری در کنار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دارند تا شرکت‌ها بتوانند به درستی اختراع خود را ثبت کنند.
هدف مالکیت فکری، تجاری‌سازی است
بذرافشان تصریح کرد: هدف اصلی از ثبت دارایی‌های فکری این است که بتواند به تجاری‌سازی برسد.
کارشناس توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با بیان اینکه ما برای اختراعات ۲۰ سال حق انحصاری دریافت می‌کنیم، گفت: در دریافت حق انحصاری، طی ۲۰ سال می‌توانیم از کپی، واردات و بهره‌برداری از محصول دانش بنیان محافظت ‌کنیم.
وی در مورد برگزاری برنامه‌های ترویجی و آموزشی صندوق نوآوری در راستای فرهنگ‌سازی مالکیت فکری میان شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد: با توجه به اینکه گاهی شرکت‌ها با چالش‌های بسیاری طی تولید محصول مواجه می‌شوند و مالکیت فکری را فراموش می‌کنند، برگزاری این دوره‌ها را رایگان کردیم. در این دوره‌ها شرکت‌ها از دارایی‌های فکری خود و ممیزی دارایی‌ها و روش ثبت اختراعات آگاهی پیدا می‌کنند.
طرح گنجینه صندوق نوآوری و شکوفایی
به نقل از روابط عمومی‌ صندوق نوآوری و شکوفایی، کارشناس توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان به طرح گنجینه صندوق نوآوری که از سال گذشته اجرایی شد، گفت: این طرح به نیازسنجی و ممیزی دارایی‌های فکری مرتبط است، به طوری که جلسات استانی نیازسنجی دارایی‌های فکری را با همکاری پارک‌های علم و فناوری و کارگزارانی که در اختیار داریم، برگزار می‌کنیم تا شرکت‌ها درخواست‌های ممیزی خود را ارائه کنند و کارگزار مربوطه در محل شرکت جهت گفت‌وگو حضور پیدا می‌کند.
انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا