واردات شبانه برخی از محصولات پتروشیمی / 10 هزار تن محصول مشابه ساخت داخل وارد شد
– اخبار اقتصادی –
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، احمد مهدوی، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی در نشستی خبری با بیان اینکه هم اکنون با وجود اعمال تحریم های غیرقانونی آمریکا، اختلالی در وضعیت تولید، فروش و صادرات پتروشیمی ها ایجاد نشده است، گفت: در پنج ماهه نخست امسال میزان ارزآوری ناشی از صادرات محصولات پتروشیمی کشور حدود 50 درصد در مقایسه با مدت مشابه پارسال افزایش یافته است.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی با اعلام اینکه یکی از دلایل افزایش ارزآوری، رشد قیمت به طور متوسط 80 تا 100 دلاری قیمت محصولات پتروشیمی و پلیمری است، گفت: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران به زودی به بیش از 100 میلیون تن افزایش می یابد و این ظرفیت با تحقق سومین جهش توسعه به 137 میلیون تن خواهد رسید.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی بیش از 50 درصد نیاز ارزی کشور توسط پتروشیمی ها تامین می شود، بیان کرد: دولت سیزدهم باید نگاه خاصی به پتروشیمی به عنوان یکی از صنایع استراتژیک، ارزآور، صادرات محور، اشتغال آفرین و تحریم شکن داشته باشد.
این مقام مسئول در ادامه با انتقاد از نقدهایی که علیه شرکت پتروشیمی شهید تندگویان مطرح می شود با تاکید بر اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون با وجود افزایش تولید اما حتی یک کیلوگرم محصول توسط این پتروشیمی صادر نشده است، افزود: برخی ها جای نقد از عملکرد درخشان تولیدی این پتروشیمی چرا تلاش نمی کنند چند پتروشیمی دیگر مشابه شهید تندگویان در ایران ساخته شود.
مهدوی با اعلام اینکه در دوسال گذشته با اجرای چندین طرح رفع موانع و گلوگاه های تولید، بومی سازی کاتالیست پالادیوم، اورهال کمپرسورها، مبدل های حرارتی، ارتقای سیستم های کنترل و … نسبت تولید به ظرفیت اسمی پتروشیمی شهید تندگویان بیش از 12 درصد امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال افزایش یافته است، گفت: نسبت تولید به ظرفیت نصب شده پتروشیمی شهید تندگویان امسال به بیش از 74 درصد افزایش یافته است؛ یکی از مهمترین دلایل مشکلات تامین گریدهای بطری و نساجی پلی اتیلن ترفتالات در کشور تولید نیست بلکه سیستم و نظام توزیع این محصول پتروشیمی است.
وی افزود: همزمان با نقد از عملکرد تولیدی پتروشیمی تندگویان، شاهد واردات شبانه برخی از محصولات پتروشیمی هستیم.
این مقام صنفی صنعت پتروشیمی با یادآوری اینکه متوسط قیمت هر تن پلی اتیلن ترفتالات بطری یا نساجی در بازار داخلی حدود 21 هزار تومان است، گفت: همزمان با نقد و تخریب شبانه کارنامه و عملکرد تولیدی پتروشیمی شهید تندگویان شاهد واردات بیش از 10 هزار تن محصولات مشابه تولید داخلی توسط مافیای واردات از چین هستیم؛ دلایل این واردات درحالی که مشکل تولید وجود ندارد، چیست؟ چه کسانی این محصولات را با پایه قیمتی 31 هزار تومان وارد کرده که حتی نمی توانند آن را در بازار داخلی با این قیمت های نجومی عرضه کنند؟
در ادامه این نشست، سیدرضا قاسمی شهری، مدیرعامل پتروشیمی تندگویان با بیان اینکه در طول دوسال گذشته ده ها طرح و پروژه افزایش ظرفیت، رفع موانع و گلوگاه های تولید در پتروشیمی شهید تندگویان اجرایی و عملیاتی شده است، گفت: به عنوان نمونه امسال، اورهال و تعمیرات اساسی و به عبارت دیگر ایرانی سازی یکی از بزرگترین کمپرسورهای هوای صنایع پتروشیمی جهان در پتروشیمی تندگویان توسط متخصصان ایرانی با موفقیت انجام شده است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی شهید تندگویان با بیان اینکه به دنبال عددسازی نبوده و نیستیم اما واقعیت آن است که پارسال 87 درصد برنامه های تولید محقق شده است و این نرخ امسال به 95 درصد می رسد، تصریح کرد: برنامه راهبردی این شرکت پتروشیمی تحقق 100 درصد نسبت تولید به ظرفیت اسمی در سال 1401 است.
وی با اعلام اینکه در پنج ماهه نخست امسال کف عرضه محصولات در بازار بورس از سوی پتروشیمی شهید تندگویان محقق شده و برای تحقق این برنامه حتی یک کیلوگرم محصول هم صادر نکرده ایم، اظهار داشت: همزمان با عرضه کامل محصولات در بورس، هفته ای دو نشست تخصصی با محور رفع موانع و افزایش تولید در پتروشیمی شهید تندگویان برگزار می شود تا زمینه تامین حداکثری نیاز صنایع تکمیلی پتروشیمی فراهم و مانع واردات محصولات و خروج ارز از کشور شویم.
وی از اعلام آمادگی برای افزایش عرضه محصولات از سوی پتروشیمی شهید تندگویان در صورت موافقت ستاد تنطیم بازار خبر داد و افزود: امسال حتی برخی هفته ها که رقابت بر روی یک گرید خاص تشدید شده سعی شده در هفته بعد عرضه آن گرید افزایش یابد تا بازار محصولات پلی اتیلن ترفتالات دستخوش التهاب نشود.
قاسمی شهری در پایان از افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی شهید تندگویان در سال «تولید، پشتیبانی ها و مانعزدایی ها» خبر داد و افزود: تا چند روز آینده خط جدید تولید «پی.او.وای» این پتروشیمی با ظرفیت تولید سالانه 16 هزار تن محصول به بهره برداری می رسد و مطابق با برنامه زمان بندی خط دیگر جدید تولید هم مهرماه راه اندازی خواهد شد.
انتهای پیام/