گلکسی A یا گلکسی M؛ کدام سری از گوشیهای سامسونگ را بخریم؟
سامسونگ در کنار پرچمداران معروف و محبوباش، در ساخت گوشیهای میانرده هم تبحر خاصی دارد. بین میانردههای غول تکنولوژی کره دو خانواده گلکسی A و گلکسی M شهرت زیادی دارند و بخش زیادی از فروش سالیانه این شرکت را تشکیل میدهند. پیش از این تفاوتهای بین دو سری گلکسی A و گلکسی M کاملاً آشکار بود اما مدتیست که مرز بین این دو خانواده کمرنگتر شده است. در این مطلب میخواهیم مدلهای همرده از این دو خانواده را با یکدیگر مقایسه کنیم و به این سؤال پاسخ دهیم: گلکسی A بخریم یا گلکسی M؟
ساخت گوشیهای مختلف در بازههای قیمتی متفاوت به سامسونگ کمک کرده تا بزرگترین سازنده تلفن همراه در دنیا باشد، اما همین تعداد بالای گوشیهای این شرکت میتواند برای کاربران گیج کننده باشد و باعث شود که بهسختی گوشی مناسب خودشان را بیابند. در ادامه میخواهیم به یکی از پرسشهای مهم پیرامون دو سری A و M پاسخ دهیم و انتخاب بین گوشیهای جدید سامسونگ از این دو خانواده را سادهتر کنیم.
گوشیها و تبلتهای سامسونگ همگی با عنوان کلی گلکسی شناخته میشوند که در ردههای قیمتی مختلف و با ویژگیهای سختافزاری و نرمافزاری متنوع، نیاز کاربران را برآورده میکنند. در حالت کلی میتوان کهکشانیهای سامسونگ را در دستههای زیر قرار داد:
- سری گلکسی اس: پرچمداران تمامعیار و پرفروش سامسونگ.
- سری گلکسی نوت: گوشیهای محبوب با قلم اسپن که ظاهراً تولید آنها ادامه نخواهد یافت.
- سری گلکسی زد: گوشیهای تاشو که بهتازگی به سبد محصولات سامسونگ اضافه شدهاند.
- سری گلکسی A: میانردههای پریمیوم و محبوب سامسونگ.
- سری گلکسی M: میانردههای دیگری که برخی ویژگیهای سری گلکسی A را ندارند.
علاوه بر مواردی که گفتیم، چند سری دیگر از جمله گلکسی F، گلکسی کوانتوم و گلکسی Xcover هم وجود دارند که در این مطلب به آنها نمیپردازیم.
سری گلکسی A گوشیهای سامسونگ همواره از پرفروشهای این شرکت کرهای هستند. در این سری خبری از ویژگیهای عجیب و غریب نیست و تنها قابلیتهایی که کاربران به آن نیاز دارند گنجانده شده است. در سال ۲۰۱۹ گلکسی A50 و گلکسی A10 و گلکسی A20 روی هم ۷۵ میلیون دستگاه فروختند و بهترینهای دنیای اندورید در سال ۲۰۱۹ لقب گرفتند.
خانواده گلکسی A سامسونگ در اروپا طرفداران بیشتری دارد و از مقبولیت خوبی هم برخوردار است. سامسونگ در قبال سری گلکسی A سیاست مشخصی را در پیش گرفته و اعلام کرده که این گوشیها تا سه سال نسخه جدید اندورید را دریافت میکنند و تا ۵ سال هم از نظر امنیتی آپدیت خواهند شد. در مورد سری گلکسی M اطلاعات دقیقی وجود ندارد و مشخص نیست که تا چند سال بهروزرسانی اندروید و آپدیتهای امنیتی را دریافت میکنند. در واقع پشتیبانی نرمافزاری این سری کاملاً به تصمیم سامسونگ بستگی دارد.
به طور کلی سری گلکسی M برای بازار هند عرضه شده و به صورت اینترنتی به فروش میرسند، بنابراین قیمت کمتری هم در مقایسه با سری گلکسی A دارند. تصور کلی این است که سری گلکسی M باتری قویتری دارد و سری گلکسی A کیفیت ساخت بالاتر، اما این معادله همیشه صادق نیست. همچنین گوشیهای سری گلکسی M از برخی قابلیتهای امنیتی سامسونگ از جمله ناکس بیبهرهاند. پوشه امن، سامسونگ پس، سامسونگ پی و دیگر ویژگیهای مربوط به ناکس هم معمولاً در سری گلکسی M وجود ندارند.
در ادامه جدیدترین گوشیهای دو خانواده گلکسی A و گلکسی M را با یکدیگر مقایسه میکنیم تا ببینیم کدامیک ارزش خرید بالاتری دارند.
گلکسی A02s در مقابل گلکسی M02s
گلکسی A02s و گلکسی M02s در بخش نمایشگر و پردازنده کاملاً یکسان هستند. هردو از نمایشگر ۶.۵ اینچی IPS استفاده میکنند و وضوحی برابر ۷۲۰ در ۱۶۰۰ پیکسل دارند. پردازنده هردو مدل نیز اسنپدراگون ۴۵۰ است و تراشه گرافیکی هم آدرنو ۵۰۶ است. ترکیب دوربینهای این دو گوشی نیز یکسان است: دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی، دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی و دو دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو و عمقسنج. تنها تفاوت گلکسی A02s و گلکسی M02s در پیکربندی رم و حافظه داخلی آنهاست. گلکسی A02s در چهار مدل با ۱، ۲، ۳ و ۴ گیگابایت حافظه رم و ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی وارد بازار میشود اما گلکسی M02s فقط دو مدل با ۳ یا ۴ گیگابایت حافظه رم و ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی دارد. البته پیشنهاد میکنیم هرکدام از این دو گوشی را میخرید، مدل ۴/۶۴ را انتخاب کنید.
این دو گوشی از باتری مشابه ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی برخوردارند و از شارژ سریع ۱۵ واتی هم پشتیبانی میکنند. قیمت گلکسی A02s بسته به پیکربندی سختافزاری از ۲.۸ تا ۳.۶ میلیون تومان متغیر است. گلکسی M02s در بازار بهسختی پیدا میشود اما قیمت مشابهی دارد. بنابراین با اینکه گلکسی M02s گوشی جدیدتری محسوب میشود اما طبق روال معمول سامسونگ، اگر پشتیبانی نرمافزاری درازمدت برایتان اهمیت زیادی دارد بهتر است گلکسی A02s را بخرید.
برنده: گلکسی A02s
گلکسی A12 در مقابل گلکسی M12
گلکسی A12 و گلکسی M12 هردو از نمایشگر ۶.۵ اینچی IPS بهره میبرند اما گلکسی M12 گوشی جدیدتریست و نمایشگر ۹۰ هرتزی دارد که تجربه استفاده از اندروید را بهمراتب لذتبخشتر میکند. وضوح نمایشگر هر دو ۷۲۰ در ۱۶۰۰ پیکسل است. گلکسی A12 از چیپ اقتصادی مدیاتک هلیو P35 استفاده میکند اما گلکسی M12 چیپ پیشرفتهتر و قویتر سامسونگ یعنی اکسینوس ۸۵۰ را در خود دارد.
چیپ اکسینوس ۸۵۰ نهتنها قویتر از هلیو P35 است، بلکه بهخاطر فناوری ۸ نانومتری (در مقابل ۱۲ نانومتری) مصرف انرژی کمتری هم دارد. بنابراین با وجود ظرفیت یکسان باتری این دو گوشی یعنی ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت، گلکسی M12 شارژدهی بیشتری خواهد داشت.
ترکیب دوربینهای این دو گوشی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. هر دو به دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی، دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی، دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی و دوربین عمقسنج ۲ مگاپیکسلی مجهز شدهاند. البته شاید گلکسی M12 با چیپ اکسینوس ۸۵۰ در زمینه پردازش تصویر قویتر عمل کند و عکس بهتری را تحویل شما بدهد.
همانطور که مشخص شد در بخش نمایشگر و پردازنده دست بالاتر را گلکسی M12 دارد و با نمایشگر ۹۰ هرتزی قطعاً عملکرد بهتری را در استفاده روزمره خواهد داشت. قیمت گلکسی M12 در دو مدل ۴/۶۴ و ۴/۱۲۸ بهترتیب حدود ۳.۹ و ۴.۳ میلیون تومان است. گلکسی A12 هم با همین دو پیکربندی با قیمت مشابه یعنی بهترتیب ۳.۷ و ۴.۳ میلیون تومان بهفروش میرسد. البته گلکسی A12 مدل دیگری با ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی و قیمت ۴.۹ میلیون تومان قیمت دارد. با توجه به مشخصات فوق و قیمت مشابه، پیشنهاد میکنیم بین این دو مدل، گلکسی M12 را بخرید.
برنده: گلکسی M12
گلکسی A32 در مقابل گلکسی M32
رقابت در ردههای بالاتر میان این دو سری سختتر میشود و کوچکترین اختلاف میتواند نتیجه را تعیین کند. برای همین سامسونگ با وسواس و دقت بیشتری جلو رفته و سعی کرده تمامی سلایق را پوشش دهد. گلکسی M32 حدود دو ماه قبل بهشکل رسمی معرفی شده و احتمالاً طی هفتههای جاری وارد بازار میشود. ضمن اینکه شباهتهای بسیاری با گلکسی A32 دارد.
گلکسی A32 از نمایشگر ۶.۴ اینچی سوپر امولد ۹۰ هرتزی بهره میبرد، یعنی دقیقاً همان مشخصاتی که در گلکسی M32 نیز میبینیم. هر دو نمایشگر رزولوشن فول اچدی دارند. گلکسی A32 از روکش محافظ گوریلا گلس ۵ برای محافظت از نمایشگر استفاده میکند اما در مورد لایه محافظ گلکسی M32 اطلاعاتی در دست نیست.
در بخش سختافزار هر دو گوشی از چیپ میانرده مدیاتک هلیو G80 استفاده میکنند که عملکرد رضایتبخشی برای استفاده عمومی و تا حدی گیمینگ دارد. این دو گوشی به ۴، ۶ یا ۸ گیگابایت رم و ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی مجهز شدهاند. هر دو باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی دارند اما سرعت شارژ گلکسی M32 بیشتر از گلکسی A32 است (۲۵ وات در برابر ۱۵ وات).
در بخش دوربین تفاوتهایی را میبینیم. هر دو گوشی از دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی، دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی استفاده میکنند. سامسونگ دوربینهای ماکرو و عمقسنج گلکسی A32 را با سنسور ۵ مگاپیکسلی همراه کرده اما گلکسی M32 از دوربینهای ۲ مگاپیکسلی ماکرو و عمقسنج بهره میبرد. البته این دو دوربین تأثیر چندانی در تجربه عکاسی شما نخواهند داشت.
تفاوت اصلی این دو گوشی به طراحی آنها برمیگردد. گلکسی A32 همانند میانردههای جدید و پریمیوم خانواده گلکسی A طراحی مدرن و زیبایی دارد و به حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر مجهز شده است. در مقابل گلکس M32 همان طراحی قدیمی میانردههای سامسونگ را به نمایش میگذارد.
قیمت گلکسی A32 در دو مدل ۶/۱۲۸ و ۸/۱۲۸ بهترتیب حدود ۶.۲ و ۶.۸ میلیون تومان است. گلکسی M32 هنوز بهطور رسمی وارد بازار ایران نشده و قیمت دقیقی ندارد. با این حال بر اساس مشخصات مشابه و اندک برتریهای گلکسی A32 از جمله پشتیبانی نرمافزاری طولانیتر و طراحی بهروزتر، پیشنهاد میکنیم این گوشی را بخرید.
برنده: گلکسی A32
گلکسی A52 در مقابل گلکسی M51
گلکسی A51 بهعنوان یکی از پرفروشترین گوشیهای ایران و جهان هنوز هم با قیمت مناسب در بازار پیدا میشود اما تصمیم گرفتیم گلکسی M51 را با عضو جدید میانردههای سامسونگ یعنی گلکسی A52 مقایسه کنیم.
در بخش طراحی و کیفیت ساخت، گلکسی A52 دست بالا را دارد. این گوشی با ۱۶۹ گرم وزن، حدود ۲۴ گرم سبکتر از گلکسی M51 است و از زبان طراحی جدید سامسونگ بهره میبرد. گلکسی A52 مقاومت خوبی در برابر نفوذ آب و گرد و غبار نیز دارد.
در بخش نمایشگر نیز گلکسی A52 کاملاً برتر است. این گوشی با نمایشگر ۶.۵ اینچی سوپر امولد ۹۰ هرتزی کیفیت تصویری در حد پرچمداران را به شما میدهد. گلکسی M51 نمایشگر ۶.۷ اینچی سوپر امولد پلاس دارد که با نرخ رفرش استاندارد، در سال ۲۰۲۱ کاملاً معمولی بهنظر میرسد.
در بخش سختافزار، کفه ترازو اندکی بهسمت گلکس M51 سنگینی میکند. این گوشی از چیپ اسنپدراگون ۷۳۰ جی استفاده میکند که حدود ۵ درصد قویتر از چیپ اسنپدراگون ۷۲۰ جی در گلکسی A52 است. گلکسی A52 در مدلهای مختلف با ۴، ۶ یا ۸ گیگابایت رم ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی عرضه شده اما گلکسی M51 فقط دو مدل با ۶ یا ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی دارد. هر دو گوشی از کارت حافظه پشتیبانی میکنند.
در بخش دوربینها هم تفاوت خاصی بین دو گوشی دیده نمیشود. هر دو از دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی، دوربین اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی، دوربینهای ماکرو و عمقسنج ۵ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی بهره میبرند.
در بخش باتری وضعیت کاملاً متفاوت است و گلکسی M51 نه تنها به گلکسی A52 بلکه به تمام گوشیهای بازار برتری دارد. این گوشی به باتری ۷۰۰۰ میلیآمپر ساعتی مجهز شده که نظیر آن را در کمتر گوشی هوشمندی میبینیم. در واقع گلکسی M51 یک پاوربانک همراه محسوب میشود و حداقل ۲ روز کامل شارژدهی خواهد داشت. گلکسی A52 با باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی نهایتاً یک روز را همراه شما خواهد بود.
قیمت گلکسی A52 در دو مدل ۸/۱۲۸ و ۸/۲۵۶ بهترتیب حدود ۱۱.۵ و ۱۲.۷ میلیون تومان است و گلکسی M51 مدل ۸/۱۲۸ گیگابایتی حدود ۱۰.۵ میلیون تومان به فروش میرسد. بنابراین اگر قیمت، شارژدهی باتری و اندکی برتری سختافزاری برایتان اهمیت دارد گلکسی M51 انتخاب بهتری محسوب میشود اما در غیر این صورت پیشنهاد میکنیم گلکسی A52 را با نمایشگر بهتر، طراحی زیباتر و پشتیبانی طولانیتر میخواهید، گلکسی A52 بخرید.
برنده: گلکسی A52
جمعبندی
بدون شک بازار میانردههای سامسونگ بسیار شلوغتر و متنوعتر از این چند مدلیست که در این مقاله به آنها اشاره کردیم. تعداد زیادی از گوشیهای سامسونگ مدل ۵G هم دارند که معمولاً با سختافزار قویتری همراه شدهاند. بعضی از مدلها هم رقیبی در خانواده دیگر ندارند. بهعنوان مثال گلکسی M62 معرفی شده اما خبری از گلکسی A62 نیست. از سوی دیگر گلکسی A72 داریم اما گلکسی M72 نداریم. با معرفی این مدلها و همچنین در نظر گرفتن خانواده گلکسی F انتخاب بین میانردههای سامسونگ باز هم سختتر خواهد شد.
با در نظر گرفتن تمام این موارد، خانواده گلکسی A همچنان انتخاب اصلی کاربران هستند، چون در بازار ایران اختلاف قیمت محسوسی را بین مدلهای این دو خانواده نمیبینیم. این سری معمولاً طراحی بهروزتری دارند و پشتیبانی نرمافزاری طولانیتری نیز خواهند داشت. بنابراین پیشنهاد میکنیم به سری گلکسی A توجه بیشتری داشته باشید، مگر اینکه ویژگیهای خاصی را بخواهید که فقط در سری گلکسی M پیدا میشوند.