سنگاپور با سیستمی پیشرفته فاضلاب را به آب آشامیدنی تبدیل میکند
یکی از بزرگترین مشکلات کنونی و البته آینده مردم جهان، کمبود آب خواهد بود. انتظار میرود تا سال ۲۰۵۰ نزدیک به ۵۲ درصد جمعیت زمین برای تامین آب موردنیازشان با مشکل مواجه شوند. به همین دلیل شاهد سرمایهگذاری روی روشهای مختلفی برای مقابله با این مشکل در کشورها هستیم و حالا سنگاپور موفق به توسعه سیستم پیچیدهای برای بازیافت روزانه حداکثر ۹۰۰ میلیون لیتر فاضلاب شده است.
سنگاپور با جمعیت ۵.۷ میلیون نفر، منابع آب طبیعی بسیار کمی دارد و برای تامین آب موردنیازش به مالزی وابسته است. اما این کشور میخواهد با سیستم جدیدی، مشکلات مربوط به تامین آب را تا جای ممکن کاهش دهد.
دولت سنگاپور سیستم پیچیده تصفیه فاضلابی را توسعه داده که شامل شبکهای از تونلها و دستگاههای پیشرفته میشود و فاضلاب را به آب آشامیدنی تبدیل میکند. طبق پیشبینی سازمان آب سنگاپور، با این سیستم میتوان تا ۴۰ درصد آب موردنیاز این کشور را تامین کرد و البته تا سال ۲۰۶۰ این میزان به ۵۵ درصد میرسد.
اکثر آب بازیافتی برای اهداف صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد، با این حال بخشی از آن به منابع آب منتقل میشوند. تنها بخش کوچکی از این آب وارد دریا میشود که به کاهش آلودگی کمک میکند.
سیستم توسعه یافته توسط سنگاپور، هر قطره آب را جمعآوری کرده و بطور نامحدودی از آن دوباره استفاده میکند. در این سیستم با یک تونل ۴۸ کیلومتری روبهرو هستیم که فاضلاب را منتقل میکند.
این مجموعه از لولههای فولادی، مخازن، سیستمهای فیلتراسیون و دستگاههای دیگر تشکیل شده که در مجموع میتوانند روزانه حداکثر ۹۰۰ میلیون لیتر فاضلاب را تصفیه کنند. از این میزان آب میتوان برای پر کردن یک استخر مناسب المپیک در هر ۲۴ ساعت برای یکسال استفاده کرد.
زمانی که فاضلاب به تاسیسات میرسد، فیلتر میشود و سپس به تاسیسات زیرزمینی برای تصفیه پمپ میشود. در ادامه مسیر، تصفیه با فرایندهای فیلتراسیون پیشرفته ادامه مییابد و پس از حذف باکتریها و ویروسها، با اشعه ماوراءبنفش ضدعفونی میشود.
ظاهرا این مجموعه تازه شروع کار سنگاپور است، چرا که این کشور میخواهد سیستم بازیافت خود را گسترش دهد و ۷.۴ میلیارد دلار برای ارتقای زیرساختهای تصفیه آب هزینه کند. تا سال ۲۰۲۵، سنگاپور یک تونل زیر زمینی جدید ایجاد خواهد کرد.