سرور مجازی
اخبار آی تیتکنولوژیفناوری

دارپا روی توسعه دوربین مادون قرمز جدیدی با الگوبرداری از عملکرد مغز انسان کار می‌کند

دارپا در پروژه جدیدی روی توسعه دوربین مادون قرمزی با الهام از مغز انسان کار می‌کند که نیاز پردازشی و انرژی کمتری دارد و می‌تواند در ماموریت‌های نظامی عملکرد بهتری از خود نشان دهد.

دارپا اعلام کرده است که برنامه توسعه دوربین مادون قرمز و تجهیزات الکترونیکی نورومورفیک (FENCE) را آغاز کرده است. هدف اصلی این پروژه، بهبود عملکرد بینایی رایانه‌ای با تقلید عملکرد مغز انسان در پردازش اطلاعات است.

تیم تحقیقاتی پروژه وظیفه‌ دارند که دوربینی مبتنی بر امواج مادون قرمز توسعه دهند که نیاز کمتری به پردازش اطلاعات داشته باشد و بتواند در کنار مصرف انرژی کمتر، سریع‌تر از نمونه‌های قبلی عمل کند. پیشرفت فناوری‌های تصویربرداری موجب شده است تا تجهیزات مورد استفاده در این زمینه، نیازهای بسیار بیشتری نیز نسبت به گذشته داشته باشند. درحالی که دوربین‌های مدرن می‌توانند تصاویری با رزولوشن بسیار بالا ثبت کنند و به راحتی اقدام به ردیابی و دنبال کردن سوژه‌ها کنند، نیاز آن‌ها به پردازنده‌های قدرتمندتر برای پردازش حجم وسیع اطلاعات افزایش یافته است که زمان و انرژی زیادی طلب می‌کند.

در شرایط عادی مانند پرواز هواپیما در آسمان صاف، چنین دوربین‌هایی می‌توانند عملکرد مناسبی از خود نشان دهد؛ اما در صورت افزایش جزئیات تصویر مانند آنچه در عملیات‌های نظامی شاهد هستیم، ممکن است زمان زیادی برای ارائه خروجی صرف شود. در نتیجه دارپا تصمیم گرفته است تا فناوری‌های جدیدی برای استفاده در موقعیت‌های حساس توسعه دهد که در زمان کوتاهی می‌توانند اقدام به پردازش تصاویر کنند.

چنین فناوری‌هایی به جای ثبت و پردازش تمامی قسمت‌های تصویر، تنها روی پیکسل‌های تغییر یافته تمرکز می‌کنند تا نیاز پردازشی کمتری داشته باشند. فرایند مشابه در مغز انسان دیده می‌شود که می‌تواند به سرعت تغییرات مشاهده شده توسط چشم‌ها را پردازش و گزارش کند، بدون این که زمان زیادی برای تحلیل اطلاعات در مغز تلف شود. برای دستیابی به چنین هدفی، حسگرهای مادون قرمز خاصی مورد نیاز است که از فناوری‌های پیشرفته برای تجزیه اطلاعات و کنار گذاشتن داده‌های غیرضروری استفاده می‌کنند. الگوریتم‌های یادگیری و پردازش سینگال‌های دیجیتال نیز می‌توانند در فرایند گفته شده، بسیار مفید واقع شوند تا اقدام به پردازش پس‌زمینه‌های پیچیده و تغییرات مرتبط با آن‌ها کنند.

انتظار می‌رود محصول نهایی پروژه FENCE تنها ۱.۵ وات انرژی نیاز داشته باشد. فناوری جدید می‌تواند در کنار استفاده‌های نظامی در زمینه‌های مختلف دیگر مانند خودروهای بدون سرنشین، رباتیک و رهگیری با امواج مادون قرمز مورد استفاده قرار گیرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا