سرور مجازی
اخبار آی تیتکنولوژیفناوری

محققان از اثربخشی ۹۴ درصدی واکسن کرونا سینوفارم در جلوگیری از مرگ ناشی از ابتلا خبر می‌دهند

نتیجه مطالعه انجام شده روی کادر بهداشت و درمان در پرو از اثربخشی نسبتا پایین ۵۰.۴ درصدی واکسن کرونا سینوفارم بعد از دریافت دوز دوم درابتلا به بیماری خبر می دهد. هرچند این واکسن می‌تواند تا ۹۴ درصد از مرگ به دلیل کرونا جلوگیری کند. برخی کشورها به دنبال سفارش دوز سوم واکسن کرونا فایزر و آسترازنکا هستند تا مصونیت بیشتری را برای افرادی که دو دوز واکسن سینوفارم را دریافت کرده اند، فراهم کنند.

اما آیا تزریق دوز سوم ضروری است؟ افرادی که واکسن سینوفارم دریافت‌ کرده‌اند برای مصونیت بیشتر لازم است چه واکسنی را به عنوان دوز سوم دریافت کنند؟ دوز سوم چه زمانی باید به آنها تزریق شود؟ محققان به دنبال پاسخ این سوال هستند.

در بازه زمانی بین ماه‌های فوریه تا ژوئن کادر درمان پرو درگیر مبارزه با موج دوم کرونا بودند. محققان داده‌های جمع آوری شده از تزریق واکسن BBIBP-CorV به حدود ۴۰۰ هزار نفر از کادر درمان را در این بازه زمانی مورد بررسی قرار دادند.

اکثر این افراد که در خط مقدم و در معرض ویروس قرار داشتند، دو دوز واکسن را دریافت کرده بودند. نتایج مطالعه از اثربخشی ۵۰.۴ درصدی واکسن سینوفارم تزریق شده به این افراد خبر می‌دهد. چنین درصد اثربخشی برای کادر درمان که در معرض انواع مختلف ویروس قرار دارند درصد چشمگیری نیست و برخی منتقدان می‌گویند برای پرسنل بخش درمان و بهداشت باید از انواع دیگر واکسن کرونا و دوزهای تقویت شده با اثربخشی بالاتر استفاده شود.

با این وجود پس از دریافت دوز دوم، واکسن سینوفارم می‌تواند تا ۹۴ درصد از مرگ ناشی از ابتلا به عفونت نوع شدید جلوگیری می کند که می‌تواند امیدبخش باشد. برخی از کشورها از جمله کامبوج و امارات متحده به منظور افزایش اثربخشی واکسن سینوفارم و اطمینان بیشتر از تاثیر واکسن، دوز تقویت شده دیگری از واکسن آسترازنکا و فایزر را سفارش داده‌اند.

«لیلی سولاری» یکی از محققان این مطالعه در مصاحبه با رویترز می‌گوید:

«محتمل‌ترین وضعیتی که با آن روبرو هستیم این است که دریافت کنندگان واکسن سینوفارم، واقعا به دریافت دوز سوم نیاز دارند. اما سوال این است که بهترین زمان دریافت این دوز چه زمانی است و چه واکسنی باید به این افراد تزریق شود.»

البته سولاری تاکید می‌کند، اگرچه اثربخشی واکسن سینوفارم در برابر انواع عفونت‌ها به نسبت پایین است، اما براساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) مورد تایید و قابل قبول است. البته داده‌های WHO نشان می‌دهد که این واکسن در آزمایش‌های بالینی فاز سوم اثربخشی ۷۸.۱ درصدی را از خود نشان می‌دهد. در بیانیه وزارت بهداشت پرو نیز به این موضوع اشاره شده است که ماه گذشته این واکسن اثربخشی ۹۸ درصدی در برابر مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را به دنبال داشته است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا