مطالعه جدید: تنها ۵ درصد کودکان به کرونا مزمن مبتلا میشوند
پژوهشگران دانشگاه کینگز لندن با بررسی گزارشهای ثبت شده توسط والدین یا سرپرستان ۲۵۰ هزار کودک در بازه سنی ۵ تا ۱۷ سال میگویند از هر ۲۰ کودک تنها یک نفر علائم بیماری کووید را برای مدت طولانیتر از چهار هفته از خود نشان میدهد و تقریباً تمامی کودکان پیش از اتمام هشت هفته از ابتلا، به صورت کامل بهبود مییابند.
گزارشهای گفته شده در اپلیکیشن مطالعه علائم کووید (COVID Symptom Study) به ثبت رسیدهاند که توسط دانشگاه کینگز لندن و با پشتیبانی دولت بریتانیا توسعه یافته است. هدف از ساخت آن، ردیابی علائم بیماری کووید در طیف وسیعی از افراد برای دستیابی به دادههای مورد استفاده در مطالعههای اپیدمیولوژیک بوده است.
بازه بررسی همزمان با بازگشایی مدارس در بریتانیا و شروع موج زمستانی بوده است که در طی آن ۱۷۳۴ کودک با نقطه شروع و پایان مشخص علائم در کنار تست PCR مثبت شناسایی شدند. متوسط دوره بیماری در خردسالان (۵ تا ۱۱ ساله) تنها ۵ روز بوده است در حالی که این مقدار در بازه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال برابر با ۷ روز گزارش شده است. تنها ۴.۴ درصد از کودکان (یک نفر از ۲۰ نفر) برای مدت طولانیتر از چهار هفته علائم را نشان داده و همچنین یک کودک از ۵۰ نفر (۱.۸ درصد) بیشتر از هشت هفته با بیماری کووید درگیر بوده است.
شایعترین علائم گزارش شده کرونا در کودکان شامل سردرد، خستگی، گلودرد و از دست دادن قدرت بویایی بوده است. معمولاً کودکان ۶ علامت مختلف در هفته اول ابتلا از خود نشان میدهند که تعداد آنها در کل دوره بیماری به ۸ عدد خواهد رسید. همچنین هیچ گونه علامت عصبی شامل تشنج، کاهش سطح توجه و تمرکز و افزایش اضطراب در کودکان دیده نشده است.
چندی پیش تحقیقات مشابهی با تمرکز بر اطلاعات جمعآوری شده از افراد بالغ صورت گرفته بود که نشان میداد یک نفر از هر هفت فرد مبتلا به بیماری کرونا برای مدت طولانیتر از چهار هفته از خود علائم نشان میدهد. همچنین از هر ۲۰ نفر، یک فرد به مدت بیشتر از هشت هفته درگیر خواهد بود. در سوی دیگر میتوان گفت که میزان بروز علائم در کودکان به مراتب کمتر است و تنها تعداد کمی از آنها به صورت طولانی مدت دچار بیماری میشوند و در طی این دوره شدت علائم در آنها افزایش پیدا نمیکند.