دانشمندان موفق به کشف ستارهای شبیه به خورشید شدند
اخترشناسان با راهبرد ناسا موفق به کشف ستارهای شدند که شباهت زیادی به دوران جوانی خورشید دارد و میتواند نحوه تکامل زمین و تاثیرپذیری از خورشید را نشان دهد.
کشف این ستاره میتواند در پیشرفت تحقیقهای مربوط به «جستجوی حیات در جهان بیگانه» کمک بسیار زیادی کند و به طور بالقوه ممکن است به ما کمک کند تا در نهایت سیارههای قابل زیستن دیگری حتی در خارج از منظومه شمسی پیدا کنیم.
ولادیمیر آیراپتیان اخترفیزیکدان ارشد بخش هلیوفیزیک «مرکز پروازهای فضایی گادرد» که یکی از مهمترین مرکزهای ناسا محسوب میشود و نویسنده این تحقیق عنوان میکند:
ما در روند خود با نگاهی به ویژگیهای یک ستاره جوان که مشابه خورشید است، برای درک بهتر این موضوع که خورشید خودمان در جوانی به چه شکل بوده و چه چیزی باعث میشود این ستاره در سیارات مجاور خود زندگی را پرورش دهد، استفاده خواهیم کرد.
ستارهای که محققان در حال بررسی آن هستند «کاپا¹ نهنگ» نامیده میشود و تنها ۳۰ سال نوری با ما فاصله دارد که تقریبا نزدیک است. این ستاره همسایه تقریبا ۶۰۰ تا ۷۵۰ میلیون سال سن دارد و خورشید نیز با ۴.۶۵ میلیارد سال عمر تقریبا هنگام به وجود آمدن حیات در روی زمین هم سن آن بوده است. علاوه بر این، «من جین» نویسنده دوم این مقاله عنوان میکند که جرم و دمای آن نیز تقریبا شبیه به خورشید فعلی ما است.
محققان در ابتدا امیدوار هستند که با مطالعه و بررسی این ستاره بتوانند نحوه آزادسازی «باد ستارهای» را متوجه شوند. این بادها موج عظیم و بسیار داغی از از گازها به نام پلاسما را وارد منظومه شمسی میکند. جین توضیح میدهد، هنگامی که ذرات یک گاز به الکترونهایی با بار منفی و یونهایی با بار مثبت تقسیم میشوند، پلاسما اتفاق میافتد. پر مصرفترین آنها میتواند به گرمترین مناطق جو ستاره یعنی «تاج خورشیدی» برسد. در یک فوران، جریان پلاسما میتواند به سمت سیارات مجاور برود و به عنوان باد ستارهای بر محیط آنها تاثیرگذار باشد.