کلاف سردرگم مالیات ارزش افزوده واحدهای مسکن مهر/ چرا شرکت عمران پرند سکوت کرده است؟
– اخبار اقتصادی –
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بهمن ماه سال گذشته خبرگزاری تسنیم طی گزارشی از دریافت مبالغی بین 2 تا 8 میلیون تومان از متقاضیان مسکن مهر توسط برخی پیمانکاران شهر پرند تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده و هزینه نگهداری خبر داد.
بر این اساس پیمانکارانی از جمله «وثوق س» و «اسکان س» به ترتیب برای تحویل واحدهای 4 تا 8 میلیون و 2 تا 6 میلیون از متقاضیان مطالبه میکردند. نکته جالب توجه اینکه مبالغ مورد نظر برای مالیات طبق مستندات موجود باید به حساب پیمانکار واریز شود که در نوع خود اقدام عجیبتری به شمار میرود. شرکت عمران پرند در آن زمان به این گزارش واکنشی نشان نداد.
حدود سه ماه بعد یعنی اردیبهشت ماه امسال معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی درباره مالیات واحدهای مسکن مهر به تسنیم گفت: پروژههای مسکن مهر از پرداخت مالیات معاف نیست، عدد دریافت شده برای مالیات در این طرح ثابت است. در سنوات اخیر با ابطال روی یک مصوبه، یک سری از پروژههایی که دیرتر شروع شده یا ساخت و تکمیل آنها طولانی شده مشمول پرداخت مالیات هستند.
وی با بیان اینکه در حال رایزنی با سازمان امور مالیاتی هستیم که اگر بتوانیم آنرا حل کنیم، تصریح کرد: سازندگان مسکن مهر مالیات را نمیپردازند و متقاضیان باید آنرا پرداخت کنند.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه در مسکن مهر و مسکنهای حمایتی سرمایهگذار نداریم، اضافه کرد: این مالیات، مالیات سرمایهگذاری است. بهعبارت دیگر یک سرمایهگذاری انجام میشود، سودی کسب میشود و باید بخشی از آن بهعنوان مالیات پرداخت شود.
محمودزاده گفت: سازندگان در مسکن حمایتی صرفا سازنده هستند، یعنی برای کسی مسکن را میسازند که از همان اول آورده را تامین میکند و با قیمت تمام شده و یک سود خیلی مشخص و ناچیزی است. سود پیمانکاری و آن شرایطی که بخواهند بر اساس آن مالیات پرداخت کنند نبوده است. به همین دلیل قبلا و الان دیدگاه آن است که مالیات مسکن مهر باید به حداقل برسد. هر چه عدد مالیات مسکن مهر افزایش یابد بهطور مستقیم به عدد تمام شده اضافه میشود و متقاضی نهایی متحمل این هزینه میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در واکنش به مطالبه مبالغ 2 تا 10 میلیون تومانی برخی سازندگان پروژههای مسکن مهر از متقاضیان تحت عنوان مالیات، افزود: « چند سال پیش بر اساس یک نظریه یا شکایت دیوان عدالت اداری محدودیت نرخ مالیات -برای واحدهای مسکن مهر- را که حدود 90 درصد از پروژههای این طرح از آن منتفع شدهاند، تمام شده و رفته است. باقیمانده واحدها دچار مشکلی شده و با ابطال مصوبه اینها را دچار مسئله کرده است.»
محمودزاده بیان کرد: البته یک دیدگاهی وجود دارد و مطابق استعلام از دیوان عدالت اداری این مصوبه عطف به ماسبق نمیشود. کسانیکه از آنها مالیات مطالبه شده واحدهای آن تمام قبل از این بخشنامه شروع شده و ما معتقدیم که مشمول ابطال بخشنامه نمیشوند، باید با همان شرایط قبلی -مالیات آنها- محاسبه شود و به حسابهای سازمان امور مالیاتی واریز خواهد شد.
به گزارش تسنیم، حدود سه ماه از سخنان محمودزاده برای رایزنی با سازمان امور مالیاتی میگذرد اما در فاصله چند روز مانده به اتمام دولت حسن روحانی، برخی پیمانکاران مسکن مهر شهر پرند همچنان فقط در قبال دریافت مبالغی بین 2 تا 10 میلیون تومان بابت مالیات بر ارزش افزوده، واحدها را تحویل میدهند.
در این بین سکوت شرکت عمران پرند وضعیت متقاضیان را بغرنجتر کرده است. پیگیریهای تسنیم از شرکت عمران پرند در این رابطه بینتیجه ماند و مدیران این شرکت از هرگونه پاسخگویی در این زمینه خودداری کردند.
انتهای پیام/