پیشنهادی برای کسب امضاهای طلایی و مشارکت در سیاستگذاری حوزه تجدیدپذیر
به گزارش ایسنا دکتر موسوی در نشست انجمن سازندگان و تامین کنندگان تجهیزات انرژی با عنوان زمینهها و فرصتهای استارتآپی انرژیهای تجدیدپذیر در ایران که در کلاب هاوس برگزار شد، با اشاره به نقش تشکلهای بخش خصوصی در زمینه سیاستگذاریهای حوزه تجدید پذیرها افزود: اگر شرکت های فعال در حوزه های انرژی های تجدیدپذیر نیازهای خود را به تشکل های مربوط اعلام کنند، این تشکل ها می توانند این نیازها را به پارک های علم و فناوری و شتابدهنده ها اعلام کنند تا استارتاپ ها برای رفع این چالش ها اقدام کنند.
وی ارتباطات مناسب با مجلس و دولت و صاحبان امضاهای طلایی را از دیگر پیامدهای حضور فعالان این صنعت حول یک تشکل دانست و ادامه داد: خوشبختانه انجمن سازندگان و تامین کنندگان تجهیزات انرژیهای تجدید پذیر ارتباطات خوبی با بخشهای دولتی چون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پارکهای علم و فناوری دارد.
موسوی خاطر نشان کرد: یکی از معضلات صنعت تجدید پذیرها در کشور نوآوری و خلاقیت در زمینههایی چون ذخیره سازی انرژی و روشهای تامین مالی پروژهها است.
عضو هیات مدیره انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی های تجدیدپذیر ایران اظهار کرد: از این رو پروژههای این صنعت بسیار هزینه بر است و نیاز است که از طریق روشهای نوین مالی منابع مورد نیاز برای این صنعت تامین شود تا به توسعه این صنعت و بازار آن موجب شود.
در این نشست همچنین جعفرزاده، مدیر عامل یکی از شرکتهای فناور حوزه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: ما فعالیتمان را از سال ۷۴ به عنوان یکی از استارتآپهای حوزه الکترونیک آغاز کردیم و در حال حاضر ۱۴۰۰ نفر پرسنل در آن مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه در هر برهه زمانی با چالشهایی مواجه بودیم، اظهار کرد: ما با پروژههایی که با همکاری شرکتهای مختلف اجرایی کردیم، بخشی از نیاز بازار داخل را تامین کردیم.
جعفرزاده ادامه داد: ولی در روند دریافت تسهیلات مالی یکسری قراردادها و ضمانت نامههایی منعقد میشود که همین ضمانت نامه و قراردادها محل مناقشه در اجرای پروژهها است.
وی به نمونهای از این مناقشات اشاره کرد و گفت: پروژهای با یکی از پژوهشگاهها در جهت حمایت از طرحهای تجدید پذیر اجرایی شد، ولی در نهایت دانش فنی شرکتی که به عنوان استارتآپ در آن مشارکت کرده بود، به سرقت رفت!
مدیر عامل این شرکت فناور بازپرداخت تسهیلات را از دیگر چالشهای استارتآپها دانست و گفت: چندین شرکت استارتآپی را سراغ دارم که بازپرداخت تسهیلات آنها به سرآمده، ولی از پس پرداخت آن بر نمیآیند و ضمنانت نامههای آنها به اجرا گذاشته شده است و این شرکتها در حال نابودی هستند.
جعفرزاده اضافه کرد: بزرگترین چالش شرکتها در حوزه تجدیدپذیرها، قیمت انرژی است و تا زمانی که قیمت انرژی واقعی نشود، زنجیره اقتصادی این صنعت که شامل استارتآپها و شرکتها و تولیدکنندگان هستند، قادر به ادامه حیات نخواهند بود.
انتهای پیام