هشدار پژوهشگران: غذاهای فوقفرآوریشده مغز شما را هدف میگیرند

هشدار پژوهشگران: غذاهای فوقفرآوریشده مغز شما را هدف میگیرند
به گزارش دیتاسنتر من، پژوهشگران «دانشگاه ویرجینیا تِک» در این مطالعه تاکید کردهاند که رژیمهای غذایی سرشار از این محصولات صنعتی، میتوانند در بلندمدت آثار مخربی بر سلامت مغز بر جای بگذارند.
این تحقیق با مشارکت چهار هزار و هفتصد و پنجاه شهروند آمریکایی پنجاه و پنج سال به بالا انجام شد. محققان با استفاده از دادههای مطالعه «سلامت و بازنشستگی» دانشگاه میشیگان، تغییرات تواناییهای شناختی شرکتکنندگان را در مدت هفت سال پیگیری کردند. ارزیابیهای دورهای این پژوهش هر دو سال یکبار بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ انجام شد.
یافتهها حاکی از آن است که مصرف حداقل یک وعده اضافی در روز از محصولات حیوانی فوقفرآوریشده، با افزایش هفده درصدی خطر زوال شناختی مرتبط است. در مقابل، این خطر برای افرادی که یک وعده اضافی از نوشیدنیهای شیرینشده با شکر مانند نوشابه، چای سرد و آبمیوههای مصنوعی مصرف میکردند، تنها شش درصد افزایش نشان میداد.
در مقایسه، این پژوهش هیچ ارتباط معناداری بین مصرف تقویتکنندههای غذایی غیرالکلی، گوشتهای دودی، شیرینیها، تنقلات شور و همچنین غذاهای آماده بر پایه غلات یا لبنیات با اختلال شناختی در میان شرکتکنندگان شناسایی نکرد.
«برندا دیوی»، استاد حوزه تغذیه انسانی و از نویسندگان این مطالعه، با تایید این که میتوان با اصلاح عادات غذایی، این خطرات را کاهش داد، تصریح کرد: «اعتدال و تعادل، کلید محافظت از مغز است.»
بر اساس این گزارش، مصرف بیش از حد فستفودها همچنان رواج گستردهای دارد، بهطوری که غذاهای فرآوریشده حدود شصت و پنج درصد از خریدهای خانوارهای آمریکایی و نوشیدنیهای صنعتی نیز سی و هشت درصد از خریدهای آنان در سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص دادهاند.
این محصولات به دلیل فرآیند صنعتی سنگین و دارا بودن رنگها، طعمدهندهها و امولسیفایرهای مصنوعی که در غذاهای خانگی یافت نمیشوند، شناخته میشوند. به گونهای که بسیاری از جوانان و سالمندان برای تامین بیش از نیمی از کالری روزانه خود به این محصولات وابسته هستند.
پژوهشگران تاکید میکنند که آموزش مهارتهای آشپزی و چگونگی تهیه غذای سالم، میتواند یک مداخله موثر برای محافظت از مغز و ارتقای کیفیت رژیم غذایی باشد. در همین رابطه، «بِن کاتز»، متخصص توسعه انسانی، با تاکید بر اهمیت جنبه عملی تغذیه سالم، خاطرنشان کرد: «خوردن یک رژیم غذایی سالم یک موضوع است و تجهیز افراد به مهارتهای آشپزی برای تهیه آن، موضوعی کاملاً متفاوت.»
مجله خبری mydtc




