کاهش مصرف قند از پیش از تولد تا دو سالگی میتواند خطر بیماریهای قلبی را در بزرگسالی کم کند

کاهش مصرف قند از پیش از تولد تا دو سالگی میتواند خطر بیماریهای قلبی را در بزرگسالی کم کند
به گزارش دیتاسنتر من و به نقل از HealthDayTV، دانشمندان با بررسی دادههای مربوط به ۶۳ هزار بزرگسال بریتانیایی دریافتند افرادی که در دوران جنینی و نوزادی در معرض مصرف قند محدودتر بودهاند، در بزرگسالی ۲۰ تا ۳۱ درصد کمتر از دیگران به بیماریهای قلبی و عروقی، از جمله حمله قلبی، سکته و نارسایی قلب، مبتلا شدهاند.
این افراد عمدتاً متولد دهه ۱۹۵۰ هستند؛ زمانی که دولت بریتانیا برای سلامت عمومی مصرف روزانه قند زنان باردار را به زیر ۴۰ گرم کاهش داده و افزودن قند به غذای کودکان زیر دو سال را ممنوع کرده بود. نتایج نشان داد گروهی که در این دوران متولد شدند، در بزرگسالی نسبت به دیگران احتمال کمتری برای ابتلا به دیابت، فشار خون بالا و مرگ ناشی از بیماریهای قلبی داشتهاند.
مهار قند در نخستین ۱۰۰۰ روز زندگی (از زمان لقاح تا دو سالگی) به گفته پژوهشگران ممکن است نقشی کلیدی در سلامت متابولیک درازمدت ایفا کند. کاهش فشار قند خون، کنترل اشتها و جلوگیری از التهاب مزمن از مکانیسمهای احتمالی این اثر هستند.
دانشمندان هشدار میدهند گرچه دادهها ارتباط علت و معلولی را بهصورت قطعی نشان نمیدهند، نتایج از توصیههای کنونی برای کاهش قندهای افزوده در دوران بارداری و خردسالی پشتیبانی میکند. این پروژه مشترک علمی با همکاری دانشگاههای هنگکنگ، سیدنی، لیورپول، توکیو و بوستون انجام شد و افزون بر سلامت قلب، تأثیر محدودکردن قند را بر کاهش خطر چاقی و اختلالات متابولیکی نیز تأیید کرد. به گفته محققان، “کاهش قند تنها کاری برای دوران بارداری نیست؛ بلکه سرمایهگذاری بر سلامت آینده نسل بعد است.”
مجله خبری mydtc




